Vylepšení PC

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Pida SuXxX
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Vylepšení PC

Příspěvekod Pida SuXxX » 18 říj 2011 16:01

Integrovanou grafiku využívat nebudu, ale myslím,že se hodí když třeba odejde GK nebo něco. Intel Smart Response jsem ani nepochopil :-)
Možná by šlo ušetřit nějaká ta koruna na MB. Jakou bys doporučil, hlavně aby na ní šlo teda taktovat když už budu mít tu K-á verzi processoru ?
Gigabite Z68P-DS3 , Intel Core i5 2500K , Corsair 4Gb DDR3-1600 , Ati Radeon HD5770 Vapor-X , Eurocase 400W , Westerd Digital Caviar Green 1000GB

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 18 říj 2011 19:28

V tom případě jsi dostal nabídnutou nejlevnější Z68 s taktovacím potenciálem. Levnější není. Na P67 ti nepůjde (v nouzi) integrované grafické jádro.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Pida SuXxX
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Pida SuXxX » 21 říj 2011 22:38

Prosím o pomoc, mám koupený teda i5, ty ramky a Mb mám tu Z68 a teď jsem to dál nějak dohromady, ale nejde mi internet, co s tím ? Nevím jestli mám vše zapojeny v ty bedně, co je tam na internet ? Dělali mi nejvíc problémy ty malý piny jako front panel atd. Není to někde tam ten internet ? Nejsem prej k dispozici žádné připojení a já nvm co s tím. Teď sem na mobilu na internetu. Prosím o radu
Gigabite Z68P-DS3 , Intel Core i5 2500K , Corsair 4Gb DDR3-1600 , Ati Radeon HD5770 Vapor-X , Eurocase 400W , Westerd Digital Caviar Green 1000GB

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 22 říj 2011 00:27

Není. Nainstaloval si správné ovladače. Ve správci zařízení je nějaký vykřičník či otazník? Nemáš net zabezpečený na MACovku? :wink:
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

Pida SuXxX
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Pida SuXxX » 22 říj 2011 01:20

Nenainstaloval jsem žádný, protože tahle Mb má jiný připojení cd romky. Pokud sem to teda dobře pochopil, tato má nějaký mSATA a já měl takovej šedivej a hrozně sirokej kabel. Takže tento kabel budu muset koupit asi. Plno těch pinu nemám zapojenejch na to sem totiž nepřišel kam se to zapojuje, mám pouze ty na spuštění pc, takže s tim jsem pak chtěl taky poradit, ale až budu mít zprovoznenej internet. Takže myslím si to správně že musím dokoupit ten mSATA kabel ?

--- Doplnění předchozího příspěvku (Sob Říj 22, 2011 1:27 am) ---

Ve správci mám vykricnik u:
Řadič jednoduché komunikace pro sběrnici PCI
Řadič sběrnice SM
Síťový adaptér Ethernet
video adaptér

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 22 říj 2011 01:56

Nemáš nainstalované ovladače, ve správci zařízení máš u síťové adaptéru vykřičník a divíš se, že ti nejde internet. Ach jo. Mechaniku máš na kšandu (IDE), což MB již nemá, takže nic kupovat nemusíš, stejně ji tam nezapojíš. Musíš mít mechaniku připojitelnou přes SATA, potřebný kabel si dostal k desce. Se zapojováním pinů ti nikdo pomáhat nebude, v manuálu k desce to máš srozumitelně popsáno. Kdyby si ho náhodou neměl, což pochybuji, tak na ofiko stránkách si ho můžeš stáhnout, zapojení pinů je pak v kapitole 1-7 (od str. 21). Nevím, jak víc ti pomoci.. :?

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 22 říj 2011 10:04

Hlavně jsi neinstaloval ovladače z CD, které jsi k desce dostal! Tam je máš všechny. To samé pro grafiku.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Pida SuXxX
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Pida SuXxX » 22 říj 2011 11:10

K desce mám 4 SATA kabely, jeden sem propojil s hard diskem ale v ty mechanice to nemám kam zapojit...

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 22 říj 2011 11:23

Dobrá, tak tedy ještě jednou. Stávající mechaniku k MB prostě nepřipojíš, pořiď si novou. Pokud by si chtěl mermomocí použít stávající, musel by sis zakoupit redukci IDE/SATA, která stojí cca. 250,-. Ovšem často způsobuje problémy s vypadáváním zařízení a snižuje přenosovou rychlost (to tě ale u mechaniky nemusí moc zajímat). A když nová mechanika stojí cca. 400,-, proč řešit redukci? :wink:

Pida SuXxX
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Pida SuXxX » 22 říj 2011 12:12

Aha chápu:) děkuju, a podle čeho mám vybírat mechaniku aby mi šla na tuhle MB ?

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 22 říj 2011 12:31

Vybírej z těch, co mají SATA rozhraní, což je dnes drtivá většina. Oblíbená, kvalitní a cenově přijatelná je v tomto směru značka Samsung, bral bych třeba model SH​-222AB. A naopak, vyhni se LG.. :wink:

Pida SuXxX
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Pida SuXxX » 22 říj 2011 16:58

Tak už jsem nějaký pořídil(SONY), plus mi k tomu dal nějaký kabel. Takže internet mi už jde díkes:-) jen s těma pinama, já prostě podle návodu to nedokážu pochopit.. návod ani neni česky. Takový ty základní na start atd. to je jasně popsaný tam je přímo co a kam strčit, ale třeba nemám zapojený USB přední a pak dál nvm co se tam zapojuje.. ale mám tam třeba WCC, Data - , Data +, Mic vcc, mic -in , ale to prostě nechápu k čemu to je. Kdyby to bylo takhle popsaný v návodě a bylo tam číslo do jakýho pinu to strčit tak je to jednoduchý, ale v návodu jsou uplně jiný názvy...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”