chtěl bych vás poprosit o radu s výběrem nového počítače, který má být určen především do domácnosti na internet, psaní wordů, PDFka, filmy. Podotýkám, že počítač nebude určen ani primárně ani sekundárně na hraní her, ani programování. V současné době mám níže uvedený počítač, který ale už dosluhuje, má kolem 5ti let:
Kód: Vybrat vše
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6550 @ 2.33GHz
RAM 2,00GB
500GB HDD
Grafika Intel(R) G33/G31 Express Chipset Family, typ čipu Intel(R) GMA 3100, 256MB paměť
Při brouzdání na internetu jsem narazil na tzn. all-in-one, přečetl jsem si o výhodách a nevýhodách Ale nejsem z toho moudrý a navíc ani hardwaru nerozumím (plně mi stačí když počítač funguje jak má a když vím, že hardware je ta část počítače, do které kopnu, když nefunguje software). Nejvíce se mi líbí, že zabere méně místa, kterého se mi doma prostě příliš nedostává. Znepokojuje mě, že právě díky tomu, že je vše v jedné kastli, tak je to téměř neopravitelné jak se píše. Nemožnost konfigurovat komponenty nepovažuji pro svoji osobu za závadu, protože jsem nikdy nic za těch cca 5let nemusel měnit za lepší.
Našel jsem i počítač, který si myslím, že by mohl vyhovovat, ale protože se nevyznám v komponentech, tak prosím jestli by mi někdo mohl odpověděť zda níže uvedený all-in-one není horší než mnou výše uvedená sestava, kterou chci měnit. Jestli je to dle vašeho názoru adekvátní stroj vzhledem k účelu, ke kterému bude počítač používán. Nebo mi navrhnout lepší alternativu?
http://www.alza.cz/hp-omni-200-5400cs-d241705.htm
A ještě závěrem, pokud má někdo osobní zkušenost s all-in-one, nezávisle na faktoru náhody, dá se předpokládat, že počítač typu all-in-one vydrží taktéž cca 5let bez problémů sloužit? Je problém s chlazením all-in-one opravdu tak významný, že je lepší volit klasickou krabici než all-in-one?
Předem moc děkuji za odpovědi. Pokud mi tu něco chybí, tak na požádání doplním, aby mohly být vaše odpovědi co nejpřesnější.