Nokia c5-03 vypnúť nabíjanie cez usb?
- samael.35
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nokia c5-03 vypnúť nabíjanie cez usb?
Mnohý uvítali ak sa im mobil nabíjal po pripojení k pc........ale mne to vadí - dá sa na Nokii c5-03 vypnúť nabíjanie cez mini usb? Pri prenášaní súborov cez mini usb nabíjať už nabitú batériu....je pekná blbosť..
samael.35
-
- Pohlaví:
Re: Nokia c5-03 vypnúť nabíjanie cez usb?
Možná tam jsou obvody které to nabíjení v případě nabité baterky vypnou - ale jistý si nejsem.
- šulda
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud je baterie plně nabita tak nenabíjí ani přes USB. Nevím proč ti to vadí? Já to tak mám už 2,5roku a nijak mě to neomezuje, neotravuje, nebolí atd. Dnešním bateriím, pokud nekoupíš nějakej paskvil, už to nevadí.
Člověk se pořád učí.
Předpokládám, že tvůj telefon neboří standarty, a nemá nějaký speciální typ baterie. Dnešním akumulátorům LiOn, jež se nachází v téměř všech telefonech, prospívá dobíjení. Pokud napětí klesne pod určitou mez, ztrácí na výkonu. Proto bych osobně v nabíjení přes USB potíž neviděl. Pochybuji, že by tento proces měl negativní učinky ve formě pomalejšího přenosu dat, apod. Nebo v čem vidíš problém ty?
- samael.35
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Dík za príspevky chalani. TO: p3!An- vadí mi že aj ked potrebujem preniesť len pár vecí a mám plne nabitú batériu, po pripojení cez usb - dobíja... Mal som rôzne mt z dotykových mi sedela 5233-po pripojení cez usb nedobíjala...
samael.35
Ikona, znázorňující dobíjení, nemusí nutně znamenat, že opravdu k nabíjení dochází..
Stále jsi mi samael.35 ale neodpověděl :) Ptal jsem se tě, v čem vidíš problém ty, a odpovědí mi bylo, že ti to vadí. Ale co ti na tom "dobíjení" vadí? to mě právě zajímá :)
Stále jsi mi samael.35 ale neodpověděl :) Ptal jsem se tě, v čem vidíš problém ty, a odpovědí mi bylo, že ti to vadí. Ale co ti na tom "dobíjení" vadí? to mě právě zajímá :)
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Buď rád, že už se konečně po tolika letech Nokie naučily nabíjet z Micro USB portu. Trvalo jim to šíleně dlouho tuto věc implemenovat, ikdyž konkurence to má dlouhou dobu.
Pokud se bojíš o baterii, aby se ti neničila, tak se neboj a buď rád, že se ti to dobije.
Pokud se bojíš o baterii, aby se ti neničila, tak se neboj a buď rád, že se ti to dobije.

Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
- samael.35
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To:p3!An Vadí... možné poškodenie batérie (opotrebenie) aj ked pri prenose nie je mobil pripojený dlho a on medzitým dobíja. Viem že pri dnešných cenách mt či baterií je to zanedbateľná položka ale o pár mobilov som prišiel a pravdu povediac na lepší toho času veru nemám... Takže dakujem všetkým za príspevky,budem sa musieť zmieriť s dobíjaním pri prenose vecí na pamäťovku tak či tak.
samael.35
- šulda
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Seš jak tatar. Dnešním bateriím to nevadí
Si to na tu údajnou chvilku připoj přes BT 

Člověk se pořád učí.
Nejak nechápu pointu...
když je baterie plně nabitá, tak jí po připojení USB nabíjet nebude, i když to ukazuje že nabíjí (jak chceš nabít něco co je na 100% nabité?)
když baterie plně nabitá není, začne USB nabíjet což je spíš dobře než špatně... čím více je baterie vybíta, tím víc se krátí při dobíjení životnost => čím častěji budeš mobil nabíjet, tím DELŠÍ bude životnost!
Takže to, že ti USBčko dobíjí z 99% nabitou baterii je spíš dobřé než špatné
když je baterie plně nabitá, tak jí po připojení USB nabíjet nebude, i když to ukazuje že nabíjí (jak chceš nabít něco co je na 100% nabité?)
když baterie plně nabitá není, začne USB nabíjet což je spíš dobře než špatně... čím více je baterie vybíta, tím víc se krátí při dobíjení životnost => čím častěji budeš mobil nabíjet, tím DELŠÍ bude životnost!
Takže to, že ti USBčko dobíjí z 99% nabitou baterii je spíš dobřé než špatné

I5-4460, R9 380 4g, SS 500W, 4GB HyperX
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nokia G22 - Marné čekání na Android 14
od simio.simsoft » 08 kvě 2025 01:59 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 4
- 2728
-
od simio.simsoft
Zobrazit poslední příspěvek
09 kvě 2025 12:41
-
Zpět na “Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení”