Ahoj, potřeboval bych poradit s tabulkou.
Záložka hodnotící tabulka:
- potřeboval aby se mi pořadí (fce RANK) zobrazovalo podle kategorií
Záložka statistika:
- tam by jsem potřeboval, aby se mi tak zobrazovalo aktuální pořadí (zkoušel jsem to podle funkde vyhledat, ale nějak to nedávám :/)
- dále nejlepší hra, vychází z sloupce hra (vždy 2 lidi mají nejlepší počet bodu (jak to ošetřit, kdyby měli 4 lidi stejný počet bodu - zobrazit všechny 4.
kdyby to šlo bez maker, tak by to bylo suber. Vůbec jim nerozumim
Díky za pomoc
Statistika v Excel Vyřešeno
Statistika v Excel
- Přílohy
-
- test.xlsx
- (11.86 KiB) Staženo 39 x
Re: Statistika v Excel
Asi zapeklitá situace :/
Myslím, že by bylo dobré rozlišit pořadí pro kategorii A a pro kategorii B - a trochu zpřeházet sloupce tabulky. Něco málo posílám už teď, statistiku dodělám večer, až/jestli se vrátím z hospody, dosavadní výsledky v příloze :-)
- Přílohy
-
- rank-if.xlsx
- (13.74 KiB) Staženo 48 x
Naposledy upravil(a) patslad dne 27 říj 2011 17:23, celkem upraveno 1 x.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Ahoj,
takhle nějak sis to představoval?
takhle nějak sis to představoval?
- Přílohy
-
- test.xlsx
- (17.98 KiB) Staženo 55 x
tak to je pecička, tabulka aktuálního pořadí funguje úplně super, akorát nastane problém, když jsou dvě stejný místa (v tabulce se jedno vynechá). Potřeboval by, aby se mi tam vložili obě se stejným počtem bodu a podmíněným formátováním si je označím, že je potřeba udělat rozstřel (v základní tabulce se přidá sloupec rozstřel, který nebude mít vliv na počet bodu ale bude mít vliv na celkové pořadí) .
V příloze přikládám se sloupcem rozstřel. Podle této tabulky by měl být na druhém místě v kategorii A Pavel Třetí s celkovým počtem bodů 26. Pokud bylo po rozstřelu, tak by mělo v statistice zmizet zabarvení stejných políček bodů.
Děkuji za ochotu.
--- Doplnění předchozího příspěvku (27 Říj 2011 17:07) ---
Lucinko děkuji, takhle je to ještě lepší, Nicméně já potřebuju mít vřdy jasno o první 12 poto o první 8 a nakonec o první 4 (jsou to různá kola soutěže a vždy postupují je 12 nebo 8 nebo 4) - pokud mají stejný počet bodů tak se mezi nimi dělá rozstřel a získávají pomocné body (které se však nezapočítávají do celkového počtu bodů, jenom nají vliv na pořadí.
--- Doplnění předchozího příspěvku (27 Říj 2011 22:57) ---
Tak jsem zkusil ty vzorečky nacpat do mé tabulky. Ale pokud tam jsou shody, tak mi to ve statistice míchá kategorie do sebe :/ Přikládám tabulku i s naplněnými daty. Dokonce tomu vadí, když se používá filtrování a řazení hodnot.
Kde je prosím chyba.
Díky
V příloze přikládám se sloupcem rozstřel. Podle této tabulky by měl být na druhém místě v kategorii A Pavel Třetí s celkovým počtem bodů 26. Pokud bylo po rozstřelu, tak by mělo v statistice zmizet zabarvení stejných políček bodů.
Děkuji za ochotu.
--- Doplnění předchozího příspěvku (27 Říj 2011 17:07) ---
Lucinko děkuji, takhle je to ještě lepší, Nicméně já potřebuju mít vřdy jasno o první 12 poto o první 8 a nakonec o první 4 (jsou to různá kola soutěže a vždy postupují je 12 nebo 8 nebo 4) - pokud mají stejný počet bodů tak se mezi nimi dělá rozstřel a získávají pomocné body (které se však nezapočítávají do celkového počtu bodů, jenom nají vliv na pořadí.
--- Doplnění předchozího příspěvku (27 Říj 2011 22:57) ---
Tak jsem zkusil ty vzorečky nacpat do mé tabulky. Ale pokud tam jsou shody, tak mi to ve statistice míchá kategorie do sebe :/ Přikládám tabulku i s naplněnými daty. Dokonce tomu vadí, když se používá filtrování a řazení hodnot.
Kde je prosím chyba.
Díky
- Přílohy
-
- software_new.xls
- (139 KiB) Staženo 25 x
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
hmm na to se ještě podívám... je pravda, že zpětně, když je dohledávám, tak už nerozlišuji kategorii, podívám se i na to, čemu ty říkáš rozstřel. v textu jsem moc nepochopila, co se vlastně chce.
PS: filtr tomu nemůže vadit, protože se odkazuji vždy na celý sloupec
PS: filtr tomu nemůže vadit, protože se odkazuji vždy na celý sloupec
Pokud bude např.: v kategorii A stejný počet bodů pro místo 4 a 5. musí se udělat rozstřel , protože mohou postoupit jenom 4 (popř 8, popř. 12)
K tomu slouží sloupeček rozstřel do kterého se vloží číslo. Čim vyšší číslo ve sloupci rozstřel tim lepší pořadí. Počet bodů však zůstává.
Př.:
Petr 90 bodů - 1 místo
Honza 89 bodů - 2 místo
Karel 70 bodů - 3 místo
Josef 69 bodů - 4 až 5 místo
Martin 69 bodů - 4 až 5 místo
U Josefa a Martina se bude muset udělat rozstřel, protože do finále může postoupit pouze 4 závodníci. Martin v rozstřelu vyhraje, tak se mu napíše do políčka v rozstřelu "1". Výsledek statistiky by měl vypadat následovně:
Petr 90 bodů - 1 místo
Honza 89 bodů - 2 místo
Karel 70 bodů - 3 místo
Martin 69 bodů - 4 místo
Josef 69 bodů - 5 místo
K tomu slouží sloupeček rozstřel do kterého se vloží číslo. Čim vyšší číslo ve sloupci rozstřel tim lepší pořadí. Počet bodů však zůstává.
Př.:
Petr 90 bodů - 1 místo
Honza 89 bodů - 2 místo
Karel 70 bodů - 3 místo
Josef 69 bodů - 4 až 5 místo
Martin 69 bodů - 4 až 5 místo
U Josefa a Martina se bude muset udělat rozstřel, protože do finále může postoupit pouze 4 závodníci. Martin v rozstřelu vyhraje, tak se mu napíše do políčka v rozstřelu "1". Výsledek statistiky by měl vypadat následovně:
Petr 90 bodů - 1 místo
Honza 89 bodů - 2 místo
Karel 70 bodů - 3 místo
Martin 69 bodů - 4 místo
Josef 69 bodů - 5 místo
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Ahojky,
zatím jsem to udělala tak, že tě to upozorní tučným nápisem extra, že jsou potřeba vložit ty body.
nevím, jestli by plusové body se nemění podle hry, která se hraje. jestli budou stále neměnné, tak do sloupce extra body můžeš dát jednoduchý vzoreček když(vedlejší buňka ="extra";vlož sloupec extra body;jinak nic)
jestli se body budou měnit podle hry, tak si vyfiltruj, kde je extra a vlož tam body. prosím tě vlož maxilmálně 100bodů. je to ošetřeno tak, že sečítám ty řádné body s těmi plusovými, které jsou vydělené tisícem, takže je "nevidíš".
V kategorii D jsem nedoplnila extra body, aby jsi viděl, co to udělá s výslednou tabulkou, když nedoplníš extra body. Prostě to najde jen prvního se stejným počtem bodů.
PS:poměrně hodně jsi to zjednodušil, kdybys jen věděl, jaký byl problém, aby to vypisovalo všechny človíčky, kteří byli na stejném pořadí.
zatím jsem to udělala tak, že tě to upozorní tučným nápisem extra, že jsou potřeba vložit ty body.
nevím, jestli by plusové body se nemění podle hry, která se hraje. jestli budou stále neměnné, tak do sloupce extra body můžeš dát jednoduchý vzoreček když(vedlejší buňka ="extra";vlož sloupec extra body;jinak nic)
jestli se body budou měnit podle hry, tak si vyfiltruj, kde je extra a vlož tam body. prosím tě vlož maxilmálně 100bodů. je to ošetřeno tak, že sečítám ty řádné body s těmi plusovými, které jsou vydělené tisícem, takže je "nevidíš".
V kategorii D jsem nedoplnila extra body, aby jsi viděl, co to udělá s výslednou tabulkou, když nedoplníš extra body. Prostě to najde jen prvního se stejným počtem bodů.
PS:poměrně hodně jsi to zjednodušil, kdybys jen věděl, jaký byl problém, aby to vypisovalo všechny človíčky, kteří byli na stejném pořadí.
- Přílohy
-
- software_new.xls
- (141 KiB) Staženo 51 x
Takhle to je úplně ideální. Jak to ale udělám, aby se to pořadí pořítalo obráceně - nejvíce bodu první místo.
Moc děkuji, určitě to dalo dost práce. Nemám někam poslat čokoládu????? :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (29 Říj 2011 10:22) ---
Už jsem na to přišel, stačilo prohodit ve vzorci RANK 1 za 0 :)
Moc děkuji, určitě to dalo dost práce. Nemám někam poslat čokoládu????? :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (29 Říj 2011 10:22) ---
Už jsem na to přišel, stačilo prohodit ve vzorci RANK 1 za 0 :)
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Statistika v Excel Vyřešeno
Aby ti to počítalo obráceně, můžeš udělat třeba tím, že spočítáš lidi (počet neprázdných buněk ve sloupci)-umístění (rank - to co už máš spočítaný). určitě vymyslíš i jiné možnosti.
PS: čokoládu určitě neposílej.. nevydržíme spolu v jedné místnosti (ale zatím jsem vždycky přežila já)
PS: čokoládu určitě neposílej.. nevydržíme spolu v jedné místnosti (ale zatím jsem vždycky přežila já)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
EXCEL -jak otevřít 2 excel sobory abych je viděla současne a samostatně
od Ketty02 » 30 srp 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw) - 2
- 4756
-
od Riviera kid