Ahoj,
mám docela nepříjemně zajímavý problém s grafickou kartou GF 9800 gt, kdy během činnosti systému (Win XP pro SP3) se pc najednou sekne, začne vypadávat grafika (různé barevné věci na monitoru, pokud jsem ve hře tak vypadávají textury, v systému se prostě po chvíli lagování sekne obrazovka a musí se nucený restart) ---> teď přijde ta zajímavá část: po restartu mi nenaběhne dole v rohu ikona ovladačů nVIDIA, pc se tváří jako když po reinstalu není nainstalován ovladač na grafárnu, ale na druhou stranu grafiku i ovladač stále detekuje jak systém, tak everest, tak iobit. Když se podívám na přidaný nový hardware, tak se mi u GF 9800 zobrazí vykřičník - ale chybová hláška není obvyklých 28 (není ovladač), ale pro mě nové číslo 10 (zařízení nekomunikuje). Přeinstalování ovladačů nVIDIA nepomohlo žádným způsobem (přepsat, ani odebrat a dát nové. ani dát jiné). Restart může proběhnout x krát a stále se grafika netváří. Vtipné je, že pokud PC úplně vypnu a chvíli nechám stát a zapnu, najednou vše na určitou dobu jde.
Jsme naprosto zmatený. PC mám nový (ale zánovní) doteď vše běželo jak po másle. Můj tip, kde je chyba je buď grafika a nebo že třeba pci slot na desce (asus p5ld2 se) má nějaký problém, teploty všech komponent jsou po celou dobu naprosto v normálu, poprvé když se chyba objevila (včera) nebyl PC v zátěži, ale pouze stahoval + pouštěl WMP. Viry jsem žádné nedetekoval (nejnovější avast). Spíše sázím na desku...ale nevím si rady. Máte někdo nějaký tip nebo užitečnou radu? Doufám, že jsem problém popsal dostatečně. Díky předem.
Systém přestává detekovat GPU?!
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Systém přestává detekovat GPU?!
Teploty? Točí se ventilátor?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Teploty jsou ok - kolem 74° GF, 37° deska. Větráky se točí ok všechny. Teploty jsou v pořádku a větrák se točí jak ve stavu grafika běží ok, tak ve stavu grafika nelze připojit.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
74°C bez zátěže? To je trochu dost...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Na GF 9800 GT ? Však to jsou kamna od nátury...ale i kdyby, tak provozní teploty má do 105°tuším. Nechápu už ten prostý fakt, že PC "funguje" i přes to že mi tvrdí, že s grafikou nekomunikuje, klasicky - posunutí okna trvá 10 sec a je to slide show, jako po nainstalování nového systému. Vypnutí a zapnutí pomůže cca na 30 min (pc ani nemusí vychladnout), restart nepomůže.

Uploaded with ImageShack.us
Obr. chybové hlášky v přidat HW, kde se zobrazí normálně název GF 9800 GT, ale s vykřičníkem + teploty od everestu dole v rohu.

Uploaded with ImageShack.us
Obr. chybové hlášky v přidat HW, kde se zobrazí normálně název GF 9800 GT, ale s vykřičníkem + teploty od everestu dole v rohu.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
http://extrahardware.cnews.cz/pecte-gra ... kani-civek
http://extrahardware.cnews.cz/forum/vie ... f=4&t=7206
http://extrahardware.cnews.cz/jak-oprav ... i-v-troube
http://extrahardware.cnews.cz/forum/vie ... f=4&t=7206
http://extrahardware.cnews.cz/jak-oprav ... i-v-troube
To je hodně zajímavá věc...akorát mi to přijde jako dost drastický návrh, na to že prakticky nemám tušení, kde je problém...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Kód 10
Pokud zařízení obsahuje hodnotu FailReasonString ve svém hardwarovém klíči, zobrazí se tento řetězec jako chybová zpráva. Ovladač nebo čítač vloží tuto hodnotu řetězce registru. Pokud hardwarový klíč neobsahuje hodnotu FailReasonString, zobrazí se následující chybová zpráva:
Zařízení nelze spustit. (Kód 10)
Doporučené řešení
Zařízení se nepodařilo spustit. Klepnutím na možnost Aktualizovat ovladač aktualizujte ovladače pro toto zařízení. Na kartě zařízení Obecné vlastnosti spusťte klepnutím na položku Poradce při potížíchPrůvodce odstraňováním potíží.
Další informace o chybách souvisejících s kódem 10 naleznete v následujícím článku znalostní báze Microsoft Knowledge Base:
943104 Popis chyb souvisejících s kódem 10, které generuje Správce zařízení v počítačích se systémem Windows XP (Tento článek může obsahovat odkazy na anglický obsah (dosud nepřeložený).)
Tady máš radu Microsoftu.
Pokud zařízení obsahuje hodnotu FailReasonString ve svém hardwarovém klíči, zobrazí se tento řetězec jako chybová zpráva. Ovladač nebo čítač vloží tuto hodnotu řetězce registru. Pokud hardwarový klíč neobsahuje hodnotu FailReasonString, zobrazí se následující chybová zpráva:
Zařízení nelze spustit. (Kód 10)
Doporučené řešení
Zařízení se nepodařilo spustit. Klepnutím na možnost Aktualizovat ovladač aktualizujte ovladače pro toto zařízení. Na kartě zařízení Obecné vlastnosti spusťte klepnutím na položku Poradce při potížíchPrůvodce odstraňováním potíží.
Další informace o chybách souvisejících s kódem 10 naleznete v následujícím článku znalostní báze Microsoft Knowledge Base:
943104 Popis chyb souvisejících s kódem 10, které generuje Správce zařízení v počítačích se systémem Windows XP (Tento článek může obsahovat odkazy na anglický obsah (dosud nepřeložený).)
Tady máš radu Microsoftu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Tak tuto hlášku jsem samozřejmě četl, když mi jí systém vyhodil, přeci. Teď jdu vyndat grafiku a vyzkoušet na jiném pc, zda bude dělat to samé.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
TCL 40S615 - Cant load Android system Příloha(y)
od Daniel_Jackson » 25 zář 2024 10:58 » v Vše ostatní (hw) - 2
- 3233
-
od Daniel_Jackson
Zobrazit poslední příspěvek
27 zář 2024 22:17
-
-
- 0
- 2058
-
od peta501
19 dub 2025 01:11
-
-
Zaplatil jsem 2799 Kč za Windows 11 Pro – systém není aktivovaný, klíč jsem nedostal Příloha(y)
od MoA285 » 27 kvě 2025 20:38 » v Reklamace a zákony - 15
- 4594
-
od MoA285
28 kvě 2025 00:59
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”