Já se nikomu nesnažím měnit názor... Tak se podívej, jak jsou ty plivátka vevnitř řešené...
2.1 reproduktory
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: 2.1 reproduktory
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jakoby 25W bedny hrály snad líp (bude to stejně neposlouchatelný, tak jako 15W). Repráky to budou stejný shity oboje. Za mě prostě Logitech, protože už sem jich slyšel několikero a i hloupý 2.1 za 1200,- hráli líp než ty Geniusky co mám.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

-
- Pohlaví:
Vzdávám to, projděte si hudební fóra, kde se k tomu vyjadřují povolanější než já nebo vy...
třeba http://hudebniforum.cz/zesilovace-a-rep ... 12712.html
třeba http://hudebniforum.cz/zesilovace-a-rep ... 12712.html
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Bavěj se tam o úplně jinejch modelech než jsi Ty nadhodil.
"Teď jsem udělal jednu zkušenost s bedýnkama Genius. Nevim,jakej to byl typ,ale kamoš je kupoval těsně pod 1000. Takže asi něco podobnýho,co se tady popisuje. Hrály docela fajn,jen v tom chrastilo."
- přesně sedí. Low volume v pohodě, vyšší volume a zvuk to má šílenej
"Narazil jsem na několik tipů k tuningu (vycpat vatou, odstínit kabely, přemostit korekční zesilovač...), tak si případně pohraju, když se mi nebudou líbít. Myslím, že za tu cenu se i vyplatí přijít o záruku, dobastlit je a navíc zavzpomínat na studia . "
- fajn úpravy, třeba si autor tohoto tématu troufne, aby to mělo alespoň nějakej zvuk.
Navíc když sem se podíval do diskuze na czc.cz tak u těch geniusl si dost lidí stěžuje na chrčení (to jenom kvůli tomu rozsahu od 20Hz - mít to od 40, tak tím ty bedny netrpěj). U logitech čtu chválu na čistej zvuk.
"Teď jsem udělal jednu zkušenost s bedýnkama Genius. Nevim,jakej to byl typ,ale kamoš je kupoval těsně pod 1000. Takže asi něco podobnýho,co se tady popisuje. Hrály docela fajn,jen v tom chrastilo."
- přesně sedí. Low volume v pohodě, vyšší volume a zvuk to má šílenej
"Narazil jsem na několik tipů k tuningu (vycpat vatou, odstínit kabely, přemostit korekční zesilovač...), tak si případně pohraju, když se mi nebudou líbít. Myslím, že za tu cenu se i vyplatí přijít o záruku, dobastlit je a navíc zavzpomínat na studia . "
- fajn úpravy, třeba si autor tohoto tématu troufne, aby to mělo alespoň nějakej zvuk.
Navíc když sem se podíval do diskuze na czc.cz tak u těch geniusl si dost lidí stěžuje na chrčení (to jenom kvůli tomu rozsahu od 20Hz - mít to od 40, tak tím ty bedny netrpěj). U logitech čtu chválu na čistej zvuk.

-
- Pohlaví:
Kriste pane jestzli tady chcete flameovat proti Genius, tak to tazateli asi moc neprospěje. Je zajímavé, že sis z toho článku vzal to, že jde i jiné modely přesto, že jsou konstrukčně i cenově velice blízko a hlavně se některé z nich již neprodávají, protože se prodávají v podstatě v jiném designu. Názory na zvuk Genius jsou nasrkz tím fórem a nejen jím pozitivní BEZ NUTNOSTI ÚPRAV. Úpravy neznamenají, že bez nich se to nedá poslouchat- myslíš si, že vata ti zásadně změní zvuk?
CNějak si opomněl mimo jiné třeba:
Celkem slusne hrajou ty Geniusy HF-1250-X (nebo nejak podobne, hlavne bacha, podobny oznaceni ma i nejaky plastovy model - tohle jsou drevotriskovy velky bedny), ted ma i nastupce (tusim model 2000), ktery je snad jeste o chlup lepsi. Názor švagra, kterýmu na compu v domácím studiu trůní Mackie za 20K
Pročítal jsem si recenze těch Geniusů (SP-HF2.0 1250X), zdá se, že jsou mezi nenáročnými uživateli poměrně oblíbené.
For je v tom, ze ty Geniusy jsou cenove dost podsazeny, srovnatelny produkty konkurence se prodavaji tak za 1500-2000. Bohuzel vyssi trida uz jsou jenom vylozene hifi audiofilsky bedny (kde jeste mnohem vic platis za znacku), anebo studiove monitory, ktere ale cenove zacinaji kolem 5K za par
Já mám u druhého PC Genius SP-HF3000A a za tu cenu jsem 100% spokojen. Ve srovnání s levnými Hi-Fi (např. Magnat Monitor) si vedou skvěle.
Já netlačím značku Genius, jak ostatně vyplývá z mnou doporučených beden. Akorát se o tyhle věci aktivně zajímám a mínění náročných uživatelů o kvalitě Genius za tu cenu je jednoznačný. Když vám tady někdo tlačí ATI nebo Nvidii proto, že se značkou syympatizuje, nebo musel reklamovat svůj kus, tak ho posíláte do háje a teď děláte to samý!
Takže můžete buď vybírat z názorů odborníků buď tvrzení o nedostatcích a ignorovat většinu pozitivních ohlasů, nebo prostě přijmout to, že se v těchhle věcech asi vyznají šíř než vy.
CNějak si opomněl mimo jiné třeba:
Celkem slusne hrajou ty Geniusy HF-1250-X (nebo nejak podobne, hlavne bacha, podobny oznaceni ma i nejaky plastovy model - tohle jsou drevotriskovy velky bedny), ted ma i nastupce (tusim model 2000), ktery je snad jeste o chlup lepsi. Názor švagra, kterýmu na compu v domácím studiu trůní Mackie za 20K
Pročítal jsem si recenze těch Geniusů (SP-HF2.0 1250X), zdá se, že jsou mezi nenáročnými uživateli poměrně oblíbené.
For je v tom, ze ty Geniusy jsou cenove dost podsazeny, srovnatelny produkty konkurence se prodavaji tak za 1500-2000. Bohuzel vyssi trida uz jsou jenom vylozene hifi audiofilsky bedny (kde jeste mnohem vic platis za znacku), anebo studiove monitory, ktere ale cenove zacinaji kolem 5K za par
Já mám u druhého PC Genius SP-HF3000A a za tu cenu jsem 100% spokojen. Ve srovnání s levnými Hi-Fi (např. Magnat Monitor) si vedou skvěle.
Já netlačím značku Genius, jak ostatně vyplývá z mnou doporučených beden. Akorát se o tyhle věci aktivně zajímám a mínění náročných uživatelů o kvalitě Genius za tu cenu je jednoznačný. Když vám tady někdo tlačí ATI nebo Nvidii proto, že se značkou syympatizuje, nebo musel reklamovat svůj kus, tak ho posíláte do háje a teď děláte to samý!
Takže můžete buď vybírat z názorů odborníků buď tvrzení o nedostatcích a ignorovat většinu pozitivních ohlasů, nebo prostě přijmout to, že se v těchhle věcech asi vyznají šíř než vy.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Neprirovnaval bych to k ati a nvidia, ale spis k EC a seasonic. Tam ti to taky budem vzdy rozmlouvat, byt nekdo nemusi mit s EC za cely zivot problem a plne mu staci.
Sent from my HD2 using Tapatalk
Sent from my HD2 using Tapatalk
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
hipiry: Tady nejde o flame ani snahu ho vypoutat. Snažím se Ti vysvětlit, že ty bedny nemá smysl brát z toho důvodu, že díky honbě za rozsahem dochází právě k tomu chrastění. K čemuž o logitechů nedojde, protože se nesnažej z pidibeden tahat co nejnižší frekvence.

- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tak se podivej na stari prispevku z toho fora. Je to pres dva roky a za tu dobu se pomery celkem hodne zmenily. Tady nejde o flame, ale aby user dostal za svou cenu kvalitni zvuk a ne chrastitka Genius. Slysel jsi v posledni dobe nejake Genius repro? Navic ty modely na ktere odkazuji jsou stare... Takze pokud tomu sam nerozumis, tak nepapouskuj jine... A porovnani s ATI/nVidii je ulne mimo...
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
-
- Pohlaví:
Ale houby se změnilo! Říkám to tady celou dobu. Genius používá už dlouho téměř stejnou elektroniku a konstrukci beden, akorát mění design! Když jsem před 3 měsíci kupoval bedny (mnou doporučované Genius) , tak jsem se naschvál radil s uživatelem Wohma a v kategorii beden kolem 1000 kč se nezměnilo vůbec nic!
Takže na otázku, jestli jsem slyšel v poslední době repro Genius- stojí mi na stole SP-HF 1800A, před tím jsem měl SP-HF 1200A
Orcus: Nezaznamenal jsem chrčení v nejnižších frekvenčních pásmech. Naopak u mnoha laciných plastových beden jsem v těchto pásmech zaznamenal drnčení plastů. U žádných Geniusů (kromě plastovýho shitu za 400 kč), který jsem slyšel, sjem během poslechu hudby nebo hraní nezaznamenal negativní zvukové projevy. Pouze když nic nehraje, tak šumí, což ale není problém, protože to jednak dělá spousta levných beden a jednak se daj vypnout, dkyž je nepotřebuješ.
memphisto: Jestli tady tomu tady někdo nerozumí, tak to nejsem já. Za konstrukci Logitechů se snažíš argumentovat videem, které jen dokazuje, že ty Logitechy prakticky nejsou akusticky řešené- je tam pouze plastový nátrubek. Myslíš si, že plast dotváří zvuk rezonací? Netvrdím, že to nedělá vůbec nic. ale evidentně nemáš představu o tom, co to znamená čistý a vyvážený zvuk- i v tom tvým videu ty 2.1 zní strašně! Hraje to zahuhlaný zkreslený basy, potom vejšky a někde nakonci je náznak tuhých středů- fakt pecka a skvělá demonstrace toho, k čemu jsou 2.1.
Vy tady argumentujete proti všem recenzím a proti názorům drtivý většiny odborníků a přesto tomu já nerozumím?!
Takže na otázku, jestli jsem slyšel v poslední době repro Genius- stojí mi na stole SP-HF 1800A, před tím jsem měl SP-HF 1200A
Orcus: Nezaznamenal jsem chrčení v nejnižších frekvenčních pásmech. Naopak u mnoha laciných plastových beden jsem v těchto pásmech zaznamenal drnčení plastů. U žádných Geniusů (kromě plastovýho shitu za 400 kč), který jsem slyšel, sjem během poslechu hudby nebo hraní nezaznamenal negativní zvukové projevy. Pouze když nic nehraje, tak šumí, což ale není problém, protože to jednak dělá spousta levných beden a jednak se daj vypnout, dkyž je nepotřebuješ.
memphisto: Jestli tady tomu tady někdo nerozumí, tak to nejsem já. Za konstrukci Logitechů se snažíš argumentovat videem, které jen dokazuje, že ty Logitechy prakticky nejsou akusticky řešené- je tam pouze plastový nátrubek. Myslíš si, že plast dotváří zvuk rezonací? Netvrdím, že to nedělá vůbec nic. ale evidentně nemáš představu o tom, co to znamená čistý a vyvážený zvuk- i v tom tvým videu ty 2.1 zní strašně! Hraje to zahuhlaný zkreslený basy, potom vejšky a někde nakonci je náznak tuhých středů- fakt pecka a skvělá demonstrace toho, k čemu jsou 2.1.
Vy tady argumentujete proti všem recenzím a proti názorům drtivý většiny odborníků a přesto tomu já nerozumím?!
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Já bych se do toho sprominutím vložil. Myslím, že už to jde trošku mimo téma a stává se z toho jakýsi boj.
Připadá mi to jako když chcete malému dítěti namluvit, že ježíšek neexistuje...
Osobně vlatním 5.1 Logitech X-530, které jsem kupoval zhruba před dvěma lety a jsem s nimi spokojen a né že ne. Jsem lehce náročný uživatel a tyto mi rozhodně stačí. Ještě před tím jsem měl na starém PC 2.1 Creative Labs Inspire P380, které toho zažili tolik, že už neměli dvakrát existovat. A hrajou. A nejen to, hrajou skvěle. Na to, že zažili nějaká stěhování, párkrát mi hapaly na podlahu a také se na nich prováděli sem tam nějaké experimenty i po těch letech stále čiště hrajou... A ještě něco. Zajímalo by mě, jak se má tazatel rozhodout, když se nedokážete dohodnout ani vy tady. 

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Já myslím, že tazatel si názor udělá z toho faktu, že jdou nezávisle 3 stejné názory proti jednomu a ten se furt tvrdohlavě brání
Pokud by byl opravdu podložený, tak by to nebylo 3 na 1

V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Vis, hipiry, usuzovat o kvalite zvuku z videa a na default nastaveni bez ekvalizeru je ponekud zcestne... Tak se pozna odbornik :-) Ja nerikam, ze jsem profik na ozvuceni, ale nekolik desitek repraku uz jsem mel a slysel a uprimne Genius uz nikdy vice... Naprosto nejhorsi podani zvuku a ani ta drevotriska to nezachrani. Sluch je pomerne subjektivni vjem... Nelze posuzovat globalne, ale fuserstvi Geniusu je legendarni a kdo je mel, tak visve...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nové reproduktory ale digitální ne cinch
od p3v4x » 24 lis 2024 20:39 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 0
- 1289
-
od p3v4x