jak dlouho trva naprogramovat(udelat)hru

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: jak dlouho trva naprogramovat(udelat)hru

Příspěvekod X » 31 říj 2011 19:55

I když se budeš učit, nemusíš nic umět.

Reklama
faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 31 říj 2011 19:57

Jestli máš XPčka nebo DOSBox tak si vyzkoušej tohle:

http://mmm.webz.cz/prog/placka.exe
http://mmm.webz.cz/prog/placka.dat
http://mmm.webz.cz/prog/placka.ico

Jinak ti musí stačit screenshot:

Screenshot hry Placka.png
Screenshot hry Placka.png (3.64 KiB) Zobrazeno 406 x

To jsem jednoho dne ráno dostal nápad, a během toho dne jsem postupně napsal tři verze tohohle programu, kde jsem přidával nové funkce. Původně tam například nebylo ovládání myší, posouvání šlo jen jedním směrem místo oběma... Takže naprogramovat samotnou hru jsem stihl za jeden den, až na pár detailů.
Další tři dny jsem vymýšlel všechny kombinace které umí přijmout, a další dva týdny opisoval ze zpěvníku data těch písniček, co to hraje.
To jen tak pro představu jak dlouho může trvat vytváření jednotlivých součástí velmi jednoduché hry, ono to totiž není zdaleka jen to programování, tím jsem strávil sotva deset procent času celé výroby ;-)

A ty hry na superhry.cz nejsou programované v Céčku, ale v tomhle: http://cs.wikipedia.org/wiki/Adobe_Flash
Tím tě od C nechci odradit, je to můj oblíbený jazyk a určitě se s ním naučíš dost věcí co i při tvorbě flashovek můžeš využít. Osobně bych si tipnul že vymyslet, nakreslit a naklikat pár levelů slušné hry by se dalo za několik týdnů i méně, s praxí (kterou zatím nemáš).

domitea: To by stálo za pokus, že bych se o nějaké bludiště pokusil? Kdysi jsem je rád vymýšlel i procházel...
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

patrikmanak85
nováček
Stav:

Příspěvekod patrikmanak85 » 31 říj 2011 20:06

diky tahle rada byla fakt uzitecna.
A jeste se chci zeptat kdybych treba chtel delat nejakou vetsi hru treba neco jako metin2 a delal ji s kamosema nebo z nakyma lidma(sam ne to trvalo moc dlouho) tak jak dlouho by sme ji delali. dejme tomu ze jsme vsichni vysli vejsku a umime ty programovaci jazyky hodne dobre.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 31 říj 2011 20:54

Nemáš ani střední, jsi začátečník a už plánuješ toto s "partou profesionálních programátorů-vysokoškoláků"?
Než se tak naučíš programovat, zas budou jiné nástroje, enginy apod. Začni miniaturním projektem a uvidíš, jestli tě to vůbec baví
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 31 říj 2011 20:55

Špičkové hry tvoří týmy více než sta lidí i několik let, ale Metin2 není špičková hra :) Na přesnější odpověď by ses musel zeptat někoho kdo to dělal.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

patrikmanak85
nováček
Stav:

Příspěvekod patrikmanak85 » 31 říj 2011 21:18

prot se ptam protoze metin neni spickova hra.
ja nechci delat spickovy hry jen se ptam jak dlouho by trvalo takovou hru udelat.
a nevim kdo tu pise takove priblble prispevky. to uz musi byt jasne z textu ze si vymyslim,
a vymyslim si jen proto protoze chci vedet konkretni vysledek a ne furt ty vase priblble keci.
kdyz nevite odpoved nebo v tomhle ohledu nic nevite tak sem ani nelezte.

--- Doplnění předchozího příspěvku (31 Říj 2011 21:24) ---

a jeste bych chtel napsat tomu co tu hodil tu hru.
Je fakt dobra libi se mi.

ty chodis na nejakou skolu?
nebo jsi chodil?

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 31 říj 2011 21:26

Chceš po nás radu a přitom nás označuješ za tupce s přiblblými kecy... Podle mě tu není něco v pořádku.

S tvými současnými znalostmi to nebude nikdy a vysokou jetšě dlouho navštěvovat nebudeš. Je to jak přečíst si biologii pro sedmou třídu a chtít jít operovat někomu koleno. Jasně, není to špičková operace a třeba operace srdce bude mnohem těžší, stejně na to ale v tu chvíli nemáš. Dělí tě od toho tisíce hodin učení se a tam se teprv ukáže, jestli máš to myšlení a zápal pro věc
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

patrikmanak85
nováček
Stav:

Příspěvekod patrikmanak85 » 31 říj 2011 21:46

takze za:
1). Kdyz se zeptam na nejakou otazku treba (jak dlouho by trvalo udelat hru neco jako tetris) tak vsichni odpovidaji takhle (zalezi kolik tam je lvl atd.) ale ja chci konkretni odpoved (hruby odhad) to je jedno jestli to nebude uplne presne (ja to ani nechci uplne presne) staci mi odhad.
2). Abych se temto blbym otazkam vyhnul tak jsem pouzil slovicko KDYBYCH a to uz snad mluvi za vse (pokud ovsem vite co to znamena).Jenze pak prsisli jeste horsi argumenty napr.(ty jeste nemas ani stredni skolu a uz planujes co po vysce). Jenze kdyby to byla pravda, tak nepouzivam slovicko KDYBYCH .

--- Doplnění předchozího příspěvku (31 Říj 2011 21:50) ---

ja chci zjistit nejake informace ne se vykecavat. A chci si zjisti nektere informace at vim co ta prace obnasi.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 31 říj 2011 21:54

Stejně jak říkáš ty, říkává babička: Kdyby byly v řiti ryby, nebylo by rybníků

Tady se na kdyby nehraje. Když umíáš obstojně programovat, tetris naprogramuješ během týdne i s grafikou. Ty ale programovat neumíš, tetris je pro tebe "moc jednoduchý" a hned chceš obdobu metinu.

Prostě nejde obecně říct, jak dlouho ti to zabere. Záleží jak umíš programovat, kolik chceš úrovní, jak to chceš mít propracované herně či graficky, na jaké problémy narazíš, jaký jazyk použiješ, jestli využijeě nějaké předlohy... To už je moc proměnných na jeden výsledek

domitea
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod domitea » 31 říj 2011 21:55

Webové hry se dělají ve Flashi. Trvá to od dne do měsíců - záleží na náročnosti.

Stačí?

//Tetris nemá levely :wink:

Faraon: Kdo ti v tom brání :D

patrikmanak85
nováček
Stav:

Příspěvekod patrikmanak85 » 31 říj 2011 22:17

diky za to ze to se mnou nevzdavate.

Blizi se prihlasky (na stredni) a ja si musim vybrat nejaky obor.
Takze na me tlaci cas.

cobr4in
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod cobr4in » 31 říj 2011 22:25

Ak ta bavi IT a mas ambiciu vytvarat hry, tak do toho chod. Casom uvidis.
► Zobrazit spoiler

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Programování a tvorba webu”