cau chci se zeptat chci si koupit grafiku která ma doporuceny zdroj 450W a grafika bere 102W, ale ja mam 400W EC. Tak se chci zeptat jesli je to velkej problem nebo ne.
Diky
ZDROJ 400 EC
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: ZDROJ 400 EC
Uveď, jakou přesně máš sestavu + jakou GK si hodláš pořídit. Obecně lze ale říct, že doporučená wattáž je vždy hodně nadsazená.. 

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
Tak chci si poridit tuhle- http://www.alza.cz/leadtek-winfast-gts4 ... 196920.htm
Zakladovka- MSI MS 7309 - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41451
Procesor ( mam na nic
casem si koupim- http://www.alza.cz/amd-athlon-ii-x3-460-d236444.htm) amd athlon 64 x2 4400+ 2.3GHZ
Zakladovka- MSI MS 7309 - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41451
Procesor ( mam na nic

- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ano, 400W by mělo stačit.
Místo GTS450 bych však raději sáhl po obdobně drahé HD6750. Výkon je stejný, ale karta žere a topí méně. Spotřeba i teploty GTS450 jsou totiž spíše na úrovni podstatně výkonnější 5850..
Místo GTS450 bych však raději sáhl po obdobně drahé HD6750. Výkon je stejný, ale karta žere a topí méně. Spotřeba i teploty GTS450 jsou totiž spíše na úrovni podstatně výkonnější 5850..

Tak jak sem kukal na tx HD6750 na alze tak maj taky vsichni doporu. 450W. A ja hlavne chci Nvidiu kvuli PhysX
to 450w je doporučený výkon zdroje... Skutečná spotřeba tvého PC se k těm 400w ani nepřiblíží 

CPU / AMD Ryzen 7 5800X + Be quiet! DARK ROCK 4 MB / MSI MAG B550 TOMAHAWK RAM / G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB Neo GPU / ASROCK Radeon RX 6800 XT 16G PSU / Corsair RM750x (2018) SSD / Samsung 970 EVO 1TB HDD / Seagate IronWolf 2TB Case / Fractal Design Meshify C Tempered Glass + Fractal Design Prisma AL-14 ARGB 3-Pack
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Narozdíl od mých kolegů problém vidím a tím je značka zdroje, která nemá dobrou pověst a jejíž zdroje již odpravily nejednu sestavu... 

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Takze kdyby to nestacilo tak co by se mohlo stat? schorel by jenom zdroj?
Aha...To EC je jako EuroCase? ja mymslel že je to nějaké označení :-) jinak můžu potvrdit špatnou skušenost s Erurocase, kamarádovi odvařil celou základní desku i s Paměťma.
Jak je zdroj starý? PC by se mohlo "jen" vypínat...Ale taky by se mohlo stát něco horšího, viz. výše
Jak je zdroj starý? PC by se mohlo "jen" vypínat...Ale taky by se mohlo stát něco horšího, viz. výše
CPU / AMD Ryzen 7 5800X + Be quiet! DARK ROCK 4 MB / MSI MAG B550 TOMAHAWK RAM / G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB Neo GPU / ASROCK Radeon RX 6800 XT 16G PSU / Corsair RM750x (2018) SSD / Samsung 970 EVO 1TB HDD / Seagate IronWolf 2TB Case / Fractal Design Meshify C Tempered Glass + Fractal Design Prisma AL-14 ARGB 3-Pack
Je to EuroCase. Aha a jaky typ nebo znacku bych si mnel koupit?
Značky doporučuju Chieftec, Seasonic, Corsair, Enermax..., v tomto případě bude stačit v pohodě tento http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 00000018BE
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ale no tak, tyto hororové scénáře tu vykládejte až po desáté večerní. Ano, EC je špatná, ač velice rozšířená, značka, ale odpálit Pc může kterýkoliv levnější zdroj. Stačí mít přepěťovou ochranu na vstupu a šance poškození i jiných HW je minimální. Znám tolik Pc, které na EC běží již kolik let a bez problémů, jestli jsem za své působení zažil 2-3x zničené kompy od zdroje, tak bych přeháněl. EC je krám především kvůli použitým součástkám, levné kondíky, apod., slabými a nestabilními 12V větvěmi, které při zátěži nedokáží GK uživit, a vůbec provozními vlastnostmi, ať již hlukem, přehříváním nebo směšnou účinností, téměř žádnými ochranami a je toho samozřejmě více. Vše zmíněné však odpovídá jeho ceně. Nedoporučuje se tedy z důvodu, že by odpaloval komponenty.. 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2496
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
30 črc 2024 13:26