OT: Jakou TV byste si koupili? Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

OT: Jakou TV byste si koupili?

Příspěvekod Uziv00 » 03 lis 2011 15:27

Ahoj, váhám mezi Philips 46PFL8606H
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=97945
a Samsung UE46D6530
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=88785
Co si o tom myslíte? Případně máte nějaký jiný tip?

Reklama
Těsňa
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: OT: Jakou TV byste si koupili?

Příspěvekod Těsňa » 03 lis 2011 16:10

Z těhle dvou navržených bych bral tu Samsungu, ale tadle je hezčí http://led-televize.heureka.cz/samsung- ... 0/?order=2
Macbook Pro 13" 2012- Prodáno

iPhone 4S 16GB Black- Darováno
iPhone 5s 16GB Gold- Prodáno
iPhone 6 Plus 128GB Black- Prodáno
iPhone 6s 64GB Gold- Prodáno
iPhone 7 128GB JetBlack- Prodáno
iPhone X 64GB Silver - Darováno
iPhone 11 Pro 64GB Green

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 04 lis 2011 07:23

Ani jednu. Při výběru spotřebičů dávám na tvrzení servisáků, co je z jejich pohledu nejhorší, tedy, jaká značka jim dává nejméně vydělat. V televizích je to Sharp a Panasonic.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Těsňa
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Těsňa » 04 lis 2011 08:05

Já dávam vždy přednost Sony, Panasonic a Samsungům :) Nikdy jsem z tadytěma značkama neměl problém.
Macbook Pro 13" 2012- Prodáno

iPhone 4S 16GB Black- Darováno
iPhone 5s 16GB Gold- Prodáno
iPhone 6 Plus 128GB Black- Prodáno
iPhone 6s 64GB Gold- Prodáno
iPhone 7 128GB JetBlack- Prodáno
iPhone X 64GB Silver - Darováno
iPhone 11 Pro 64GB Green

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 04 lis 2011 10:03

Moje první barevná televize byla Bejing (Čína), kterou se mi podařilo po obrovských peripetiích sehnat v roce '86 v Pardubicích a tuto jsem pak smykoval vlakem na Domažlicko (!) :lol: Když si na to vzpomenu, tak mi přijde neskutečné, že se dneska můžeme "hádat", která je lepší a v naprosté pohodě si tu svojí nej- koupíme bez fronty a zítra nám jí někdo přiveze domů :wink: :lol:

domitea
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Re: OT: Jakou TV byste si koupili?  Vyřešeno

Příspěvekod domitea » 04 lis 2011 10:55

Čistě můj osobní názor:

Máme doma stejnou Philipsku, která se tady navrhuje, jen má menší úhlopříčku(32PFL8606H). Je to sice klasické LCD, tedy ne LED LCD. Obraz je dobrý, používám ji na Flight Simulator a je to luxusní, zvlášť létání mezi mrakodrapy na Manhattnu :smile: a navíc když se k tomu zapne ten Ambilight, tak je to :o

Není to žádná reklama, vlastní zkušenost.

//Dík za tip. Zkusím CS Source na své Sharp Aquos 40' :wink:
//Karlos

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 04 lis 2011 12:23

Tohle zatvrzení k značkovým věcem mě baví. :lol:
Sám mám 3,5 roku 107cm plasmu Changhong a spokojenost největší.. ;-)

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 04 lis 2011 12:56

[OT]
To je dobře, že ti 3,5 roku jede k plné spokojenosti. Pokud nezapomeneme, napišme si třeba za pět let, kterak nám ty naše televize slouží. Již dnes si však můžeme napsat, jaké spotřeby ty naše "debilizátory" mají. Ten můj si vezme 65W... :wink:
[/OT]

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 04 lis 2011 13:23

[OT]
Je možné ještě dodat hodnotu, kolik to konzumuje IQ bodů za den sledování?
[/OT]
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 05 lis 2011 22:51

Karlos: milerád..věřím, že Changhong vydrží, používají komponenty ze Samsungů a montuje se to zde v ČR. Jinak, mám ten první typ plasmy a spotřebu mám opravdu vysokou - 350 W. Nutno dodat, že takové spotřeby dosahuje hlavně u velmi světlých scén - sníh na horách, apod. Jinak je spotřeba průměrně kolem 200 W.

Peťa
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Peťa » 05 lis 2011 23:27

Já bych mohl doporučit LG. Mám osobní zkušenost s full hd, LED televizí od LG a myslím, že je slušná. Jak jsem si četl příspěvek od karlose, tak jsem si vzpomněl, jak mi táta povídal, jak si vezl zhruba ve stejné době televizi z Košic do Brna.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 06 lis 2011 04:03

Tak jen jsem se mrkl, ale hned jsem si všiml, že ten Samsung je vybavenější ... je potřeba si ujasnit, jestli opravdu chceš 3D, podle mě je to vyhazování peněz za něco, co je k ničemu, aspoň pro mě, zkoušel jsem v Jihlavě v Datartu tu ne3D, ale ve skutečnosti stereoskopickou TV (aktivní brýle) ... musel jsem si zvykat, je to dost nepřirozené a za těch 5 minut mě stačila rozbolet hlava, pak jsem sundal brýle a ještě jsem se 5 minut motal po krámě, protože mě to úplně zblblo, tolik k tomuto "zázraku", takže ke mně domu "kvazi3D" nesmí ... když jsem vybíral pro rodiče TV, také jsem nejdříve uvažoval o co největší úhlopříčce, ale nakonec jsem rád, že jsem vzal jen 42" (107 cm), protože jinak bychom museli bourat příčku ... sice máme větší místnost, ale rodiče tvrdí, že je tam zima a radši se dívají v menší místnosti. U mé vybrané psali: uživatelé doporučují dívat se z 2 m, není to ale pravda, v prodejně jsem si ověřil a doma si opravdu potvrdili, že to chce aspoň 3 metry, aby nebylo zřetelné kostičkování díky faktu vysílání v SD kvalitě a zobrazování na fullHD TV (zhruba čtvrtinový obraz je vysílán a poté roztažen na celou plochu). Zvaž tedy i toto. Nemyslím, že případně i ze satelitu budeš mít všude HD kvalitu.

Já nakonec koupil LG 42LV375S (v CZC mě vyšla na 12 241 Kč a má kromě 3D, nahrávání a PIP opravdu vše - ovšem i ty TV co mají nahrávání, výrobci kvůli korporacím všelijak omezují a PIP má Samsung jen jednotunerový), můžeš tu pohledat (už jsem jí trochu popisoval) + na Netu parametry. Oproti tvému vybranému Samsungu (mimochodem jsem si moc nemohl nastudovat parametry Samsung TV na jejich originálních stránkách, protože to mají nějaké pomrvené - aspoň když jsem kupoval TV) by mi velmi chyběl druhý ovladač k TV, a sice kouzelný pohybový ovladač (Wi-Fi do 10 m), na Net zcela nezbytný, ale vysoce návykový na vše. Také jsem na prodejnách, kde jsem zkoumal viděl, že LG je na tom překvapivě dobře, při roztahování a vyhlazování SD obrazu na fullHD. Nejhůř jsem viděl v tomto ohledu Philips (a ještě jedna značka, již si nevzpomenu), nejen dost kostičkoval snad i ze 4 m, ale se i zakuckával při rychlých scénách (typicky sport), ale musím říct, že to byli obdobné frekvence, tedy 50 Hz jako jsem nakonec koupil, zcela vyhovuje a nezamrzá ... mimochodem, 107 cm se ve velkých prostorách prodejen nezdá zase tak velká, ale doma jsme kolem ní chodili po špičkách a zdála se nám obrovská ... jsme si zpočátku vychutnávali i ty pitomé reklamy :lol:

Oproti mé pak existuje (jestli se nepletu) LG 42LV570S (nějakých + 3000 Kč), která má více vstupů (například 2 USB - jedno totiž zabere magický ovladač) a je 100 Hz, lze také pořídit větší úhlopříčku těchto (obou) typů.

LG magický pohybový ovladač >>> viewtopic.php?f=85&t=15065&start=590

Obrázek

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”