Ahoj nevím jestli to patří do tohoto tématu, ale přece jen dám to sem.
Potřeboval bych poradit dělám webovky jen takové zkušební s obrázky a potřeboval bych jak mám udělat, aby když najedu myší na malý obrázek zobrazil větší. Dík za rady.
Obrázky při tvorbě webu. Vyřešeno
Re: Obrázky při tvorbě webu.
Řešení bude víc. Přes CSS jako background-image viz třeba můj Běsdiář.
Další řešení nabízí javascript.
Pokud nevíš, jaká slova zadat do vyhledávání, zkus Image zoom mouseover nebo Image zoom hover.
A vhodnější sekce je Programování a tvorba webu – přesouvám.
Další řešení nabízí javascript.
Pokud nevíš, jaká slova zadat do vyhledávání, zkus Image zoom mouseover nebo Image zoom hover.
A vhodnější sekce je Programování a tvorba webu – přesouvám.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Marfy: to bylo tvořené v rámci nějaké psychoterapie?? Problémy v dětství, atp...? 

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
d1amond:
Vzhledem k tomu, že v tomto vláknu Marfy nic nenapsal, pak dotaz jemu a) je směřovaný na mě? b) patří do jiného vlákna?
Vzhledem k tomu, že v tomto vláknu Marfy nic nenapsal, pak dotaz jemu a) je směřovaný na mě? b) patří do jiného vlákna?
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
zkusil bych tohle například v CSS napíšeš: "hover" je u CSS jako onMouseOver, třeba, obrázek zvětší 2x svou šířku a 4x výšku... ale nebo udělat... ten margin je tam kvůli tomu že u toho zvětšení ti to posune obsah a to pro mě nevypadá dobře... ten scale je nejlepší řešení ale je málo podporovaný... http://www.w3schools.com/css3/css3_2dtransforms.asp
rozhodně potřebuješ umět CSS v JS by to taky šlo, ale tohle je pro mě jednodušší
add: ten margin je vždy polovina toho o co kolik chceš obrázek zvětšit, jestli ho chceš zvětšit a změnit mu poměr stran tak to pak bych řešil tim scalem nebo přes JS
Kód: Vybrat vše
.img {width: 300px; height: 500px} .img:hover{transform: scale(2,4);}
.img {width: 300px; height: 500px; margin: 50px} .img:hover{width: 400px; height: 600px; margin: 0px}
rozhodně potřebuješ umět CSS v JS by to taky šlo, ale tohle je pro mě jednodušší
add: ten margin je vždy polovina toho o co kolik chceš obrázek zvětšit, jestli ho chceš zvětšit a změnit mu poměr stran tak to pak bych řešil tim scalem nebo přes JS
ello dere
je to dobré už jsem to vyřešil, ale ještě potřebuju když mám normální obrázek zarovnaný v levo a v pravo okolo tabulky tak mi to nějak blbne protože v moje prohlížeči (Mozzila) je to okolo tabulky v pohodě, ale když to otevřu v jinem PC nebo IE tak je ten obrazek nad tabulkou.
IE je strašnej prohlížeč, taky mi v něm spousta věcí nešla, zkus přidje uplně na začátek html dokumentu
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
ello dere
honzaik:
IE – alespoň pro kodéra – dávno není tou zrůdou, kterou býval.
Jistěže to, co radíš, může mít vliv – IE (a nejen on) nebude v quirku, ale jestliže se miquel11 nepokouší o XHTML, proč by ho měl deklarovat? Se stejným výsledkem může použít HTML 401 Transitional s URL:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
miquel11:
To, co ti radí honzaik, má svoji logiku, ale abys nepsal do kódu něco, o čem nevíš, co a proč vlastně udělá, přečti si k danému tématu vysvětlení, co jsou to vykreslovací režimy prohlížečů: http://www.jakpsatweb.cz/css/mody-prohlizecu.html
IE – alespoň pro kodéra – dávno není tou zrůdou, kterou býval.
Jistěže to, co radíš, může mít vliv – IE (a nejen on) nebude v quirku, ale jestliže se miquel11 nepokouší o XHTML, proč by ho měl deklarovat? Se stejným výsledkem může použít HTML 401 Transitional s URL:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
miquel11:
To, co ti radí honzaik, má svoji logiku, ale abys nepsal do kódu něco, o čem nevíš, co a proč vlastně udělá, přečti si k danému tématu vysvětlení, co jsou to vykreslovací režimy prohlížečů: http://www.jakpsatweb.cz/css/mody-prohlizecu.html
- Mýliti se je Myloš.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Myloš píše:d1amond:
Tobě, pletu si vaše nicky. Obojí na M a nekontroluju to po sobě. Omluva

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
d1amond:
Pak věz, že nešlo o žádnou psychoterapii – původně to byl sešit, do kterého jsem v průběhu roku zaznamenával tyto malůvky, což byl dárek k vánocům jedněm dětem. Než jsem dárek předal, tak jsem si ho oskenoval a webová podoba vznikla za účelem procvičování CSS.
Pak věz, že nešlo o žádnou psychoterapii – původně to byl sešit, do kterého jsem v průběhu roku zaznamenával tyto malůvky, což byl dárek k vánocům jedněm dětem. Než jsem dárek předal, tak jsem si ho oskenoval a webová podoba vznikla za účelem procvičování CSS.
- Mýliti se je Myloš.
tak ještě k těm prohlížečum: zkoušel jsem to na Mozzile, Safari a Googlu Chrome to jede tak jak má a na IE a Opeře to blbne
A co ten Doctype? Jesltiže máš stránku v quirku, pak počítej s výrazně odlišnějším chováním napříč prohlížeči.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 11919
-
od HelFix
Zobrazit poslední příspěvek