Zdravím, navštěvuji 9. třídu základní školy. Pořád ale vůbec nevím jakou si mám vybrat střední školu. V úvahu by připadala nějaká průmyslovka s IT oborem protože počítače obecně mě docela zajímají ale jelikož na kamarád chodí na IT občas mi řekne co berou atd. tak si nemyslím že by to byl úplně můj šálek čaje.Např. co by mě nejspíš nebavilo jsou webovky, táhne mě to spíš k grafice jak 3D např. v 3Ds Maxu, nebo normální grafika ve Photoshopu.I když si to teď tak trošku protiřečí protože by se na nějaké té škole zaměřenou na grafiku určitě dělal web design nebo tak ne ?
Jen bych se chtěl zeptat zda nemá někdo nějaké zkušenosti s nějakou střední školou zaměřenou na grafiku ( V Praze ) popř. Jestli někdo neví co za programy používají a další informace o škole.
Děkuji.
Pomoc s výběrem střední školy
Pomoc s výběrem střední školy
Intel Core i5-4440 @3.10GHz, MSI N760 TF 2GD5/OC Gaming, Crucial 8GB DDR3, MSI B85-G43, Seagate Barracuda 1GB, Seasonic M12II-520, Corsair 330R Carbide
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Pomoc s výběrem střední školy
Mrkni třeba sem : http://www.graficka-praha.cz/
Pokud zadáš do Google - Grafická střední škola Praha, tak najde odkazy na další.
Pokud zadáš do Google - Grafická střední škola Praha, tak najde odkazy na další.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Měl jsem na mysli spíš nějaké vlastní poznatky od studentů nebo tak, ale díky. Vím že každý nechodí na tuhle školu atd.
Je nějaká šance narazit na školu kde se kreslí, maluje atd. pouze v softwaru ?
Je nějaká šance narazit na školu kde se kreslí, maluje atd. pouze v softwaru ?

Intel Core i5-4440 @3.10GHz, MSI N760 TF 2GD5/OC Gaming, Crucial 8GB DDR3, MSI B85-G43, Seagate Barracuda 1GB, Seasonic M12II-520, Corsair 330R Carbide
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Přečti si laskavě něco o uvedených školách a dozvíš se více.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Každá škola pokládá jen základy. Nepočítej tedy s tím, že se budeš čtyři roky věnovat jen kreslení na počítači. To bude jen třešnička na dortu. 99% výuky kreslení bude VŽDY rukou na papíře.
Před mnoha lety jsem absolvoval elektrotechnický obor, zaměřený především na telefonní ústředny. Největší porce výuky byla tehdy kladena na systém P51. Jak z názvu vyplývá, jednalo se o "poštovní" ústřednu uvedenou do výroby v roce 1951. Když jsme se jí dopodrobna učili, již se pomalu rušila a její místo zabírala ústředna PK202. Tuto jsme brali jen okrajově. Jako všichni mladí lidé i my jsme remcali, proč se máme učit něco s čím se v praxi nepotkáme. Až po letech mi došlo, že šlo jen o položení základů a jejich důkladného pochopení, abychom měli později, až se budeme učit sami, na čem stavět. To "učit sami" myslím vážně. Maturitou, státnicí,... to nekončí. Jestli budeš chtít ve svém oboru něco dokázat, budeš se pořád něco učit, jinak tě převálcuje kdejaký klouček po škole, který ta pravidla hry pochopil dřív, než ty...

Před mnoha lety jsem absolvoval elektrotechnický obor, zaměřený především na telefonní ústředny. Největší porce výuky byla tehdy kladena na systém P51. Jak z názvu vyplývá, jednalo se o "poštovní" ústřednu uvedenou do výroby v roce 1951. Když jsme se jí dopodrobna učili, již se pomalu rušila a její místo zabírala ústředna PK202. Tuto jsme brali jen okrajově. Jako všichni mladí lidé i my jsme remcali, proč se máme učit něco s čím se v praxi nepotkáme. Až po letech mi došlo, že šlo jen o položení základů a jejich důkladného pochopení, abychom měli později, až se budeme učit sami, na čem stavět. To "učit sami" myslím vážně. Maturitou, státnicí,... to nekončí. Jestli budeš chtít ve svém oboru něco dokázat, budeš se pořád něco učit, jinak tě převálcuje kdejaký klouček po škole, který ta pravidla hry pochopil dřív, než ty...

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 2769
-
od Alferi
Zobrazit poslední příspěvek
31 bře 2025 19:37
-
-
Pomoc s výběrem PC monitoru. Příloha(y)
od ski1961 » 17 dub 2025 11:17 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 29
- 6689
-
od windroid2
22 dub 2025 20:28
-
-
- 2
- 1836
-
od kurkisak
02 pro 2024 18:11
-
-
Pomoc s výběrem notebooku na hry
od Ghoust23 » 23 zář 2024 08:25 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 2949
-
od petr22
24 zář 2024 07:32
-
-
-
Pomoc s výběrem chytrých hodinek
od pavel2010 » 17 zář 2024 20:08 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 7
- 4271
-
od pikaso.andreas
22 zář 2024 19:12
-
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”