Dobrý večer,
prostřednictvím tohoto příspěvku bych rád požádal místní uživatele, jestli by mi nemohli poradit ohledně zpracování odeslaného formuláře.
Přesněji se jedná o formulář na stránce http://www.naukazku.okamzite.eu - formulář tedy mám, ale nevím jak z něj získat data, jež někdo vyplní a odešle.
Zkoušel jsem googlit na internetu, všude je spousta teorie, ale žádný praktický příklad, který by mi vyhovoval...
PHP vůbec neumím, ale domnívám se, že nejspíše neexistuje nějaký standardizovaný skript, který by byl volně aplikovatelný na můj formulář, jestli jsem to správně pochopil, tak na můj formulář bych si musel napsat PHP skript na míru - což nezvládnu, takže tato možnost nepřichází v úvahu.
Zkoušel jsem i funkci mailto, ale příliš se mi to nezdálo - otevíral se mi poštovní klient a já se bojím, že by to mohlo případné respondenty odradit. :/
Můžete mi někdo poradit nějakou "jednoduchou" alternativu? Docela bych se spokojil, kdyby mi ty data přišly v nějaké srozumitelné podobě na mail - statistické vyhodnocení jsem ochoten si udělat klidně "ručně" :)
Předem děkuji za vaše návrhy a podněty :)
zpracování odeslaného formuláře Vyřešeno
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Re: zpracování odeslaného formuláře
PHP má na to tzv. globální proměnné. když máš v html tagu <form method="post"> tak proměná bude $_POST["jmeno_prvku"],
ale jako když vůbec neumíš php tak to asi těžko vykouzlíš...
v těch input radio to má blbě... jméno musí bejt vždycky stejné aby šlo vybírat jen jedno (u jedné otázky), tam zavisí atribut "value" takže kdybych zaškrt "Zcela souhlasím"
<input type="radio" name="otazka_1" value="odpoved_1">
tak php kod by byl třeba
echo $_POST["otazka_1"]
a napsalo by mi to value vybraného tlačítka, takže "odpoved_1"
ale jako když vůbec neumíš php tak to asi těžko vykouzlíš...
v těch input radio to má blbě... jméno musí bejt vždycky stejné aby šlo vybírat jen jedno (u jedné otázky), tam zavisí atribut "value" takže kdybych zaškrt "Zcela souhlasím"
<input type="radio" name="otazka_1" value="odpoved_1">
tak php kod by byl třeba
echo $_POST["otazka_1"]
a napsalo by mi to value vybraného tlačítka, takže "odpoved_1"
ello dere
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Díky za odpověď :)
Takže jsem opravil tu chybu s těmi tlačítky a každému jsem přiřadil správný atribut value.
Zkusil jsem splácat i nějaký ten php skriptík (viz. http://www.naukazku.okamzite.eu/zpracovani.php ) , ale vůbec nefrčí :( Jdu zkusit najít nějaké příklady v praxi doplněné o teorii přes google...
Takže jsem opravil tu chybu s těmi tlačítky a každému jsem přiřadil správný atribut value.
Zkusil jsem splácat i nějaký ten php skriptík (viz. http://www.naukazku.okamzite.eu/zpracovani.php ) , ale vůbec nefrčí :( Jdu zkusit najít nějaké příklady v praxi doplněné o teorii přes google...
ten script nemůžu vidět, protože server odešle jen hotovej script... uploadni někam ten soubor jako na nějaký uloz.to a nebo udělej novej soubor php a napiš do něj "<php? highlight_file("zpracovani.php") ?>
a na něj sem dej odkaz...
a na něj sem dej odkaz...
ello dere
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
tak ten script je tady http://www.naukazku.okamzite.eu/zpracovani.txt
jinak jsem zkoušel trošku googlit a našel jsem tohle http://interval.cz/clanky/univerzalni-p ... formularu/ což vypadalo jako vcelku přijatelná metoda pro mé použití, ovšem nějak mi to nechce šlapat :/
jinak jsem zkoušel trošku googlit a našel jsem tohle http://interval.cz/clanky/univerzalni-p ... formularu/ což vypadalo jako vcelku přijatelná metoda pro mé použití, ovšem nějak mi to nechce šlapat :/
ten tvuj script je dobře až na ty uvozovky kolem celý proměnný, kolem proměnný se to nedává. ale tohle vlasně udělá to že když to člověk vyplní a stiske odeslat tak se mu takhle vypíšou odpovědi, ale nikam se zaznamenávat nebudou, nevim co přesně cheš udělat
ello dere
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Super, uvozovky odstraním.
Jinak nejelegantnější by zřejmě bylo, kdyby se všechny výsledky zapisovaly do jednoho souboru, ve kterém by se to hned statisticky třídilo, ovšem k tomuto je zřejmě třeba zvládnout teorii databází - nikdy jsem to nedělal.
Takže se spokojím s tím, když se to odešle na mail a jednotlivé výsledky si pak utřídím v excelu.
Teoreticky jsem našel na serveru interval.cz kus zdrojáku, který by to měl zajišťovat, ovšem nejsem si zcela jistý, jak jej správně do toho kódu zaimplementovat :)
Jinak samozřejmě děkuji za tvé rady :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Lis 2011 21:04) ---
Tak nevím... asi bych někde na konci toho skriptu napsal tento řádek:
mail("nejaka@adresa.cz","Pokus","Toto je cvičná zpráva...","from: respondent@rychvald.net");
Ovšem zdá se mi, že pod uvozovkami "toto je cvičná zpráva" by mělo být nějaké zacílení na ty konkrétní proměnné. Tedy aby mi mailem nepřišlo "toto je cvičná zpráva", ale opravdové výsledky z dotazníku, které označí respondent. :)
Předem opět děkuji za případnou radu :)
Jinak nejelegantnější by zřejmě bylo, kdyby se všechny výsledky zapisovaly do jednoho souboru, ve kterém by se to hned statisticky třídilo, ovšem k tomuto je zřejmě třeba zvládnout teorii databází - nikdy jsem to nedělal.
Takže se spokojím s tím, když se to odešle na mail a jednotlivé výsledky si pak utřídím v excelu.
Teoreticky jsem našel na serveru interval.cz kus zdrojáku, který by to měl zajišťovat, ovšem nejsem si zcela jistý, jak jej správně do toho kódu zaimplementovat :)
Jinak samozřejmě děkuji za tvé rady :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Lis 2011 21:04) ---
Tak nevím... asi bych někde na konci toho skriptu napsal tento řádek:
mail("nejaka@adresa.cz","Pokus","Toto je cvičná zpráva...","from: respondent@rychvald.net");
Ovšem zdá se mi, že pod uvozovkami "toto je cvičná zpráva" by mělo být nějaké zacílení na ty konkrétní proměnné. Tedy aby mi mailem nepřišlo "toto je cvičná zpráva", ale opravdové výsledky z dotazníku, které označí respondent. :)
Předem opět děkuji za případnou radu :)
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Dnes ráno jsem to vyřešil a frčí to skvěle :) I tak děkuji za rady :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jaký program pro zpracování videa je nejlepší?
od zuzana3 » 13 kvě 2025 08:48 » v Programy ke stažení - 7
- 5753
-
od buchtik
Zobrazit poslední příspěvek
14 kvě 2025 12:20
-
Zpět na “Programování a tvorba webu”