Mám doma ještě pastu, co jsem tam dával na ten procesor když byl nový. Mohu jí ještě použít? Co když tam pasta bude?
//Je to Arctic MX-2
Přehřívání CPU
- Tazator
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Přehřívání CPU
Pokud pasta není vyschlá, nebo extrémně tuhá tak novou. A na chladičích nově koupených už "pasta" je tak tam se nenanáší.
Intel Core i5-2500K; Arctic Freezer 13; GA-P67A-UD3-B3; MSI N570GTX Twin Frozr II/OC; Kingston HyperX Blu 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz; Windows 7
Jo, vím...ale musel jsem ji tam dát, už nevím proč 

- Tazator
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
No může být ta pasta - nálepka :) poškozená a pak bych ji tam mírně nanesl, ale opravdu jen minimum - všeho moc škodí! - Pokud naneseš moc tak to má opačný efekt a teplota se nepřenáší z procesoru na chladič. Pasta je jen na vyrovnání nerovností mezi procesorem a chladičem.
Intel Core i5-2500K; Arctic Freezer 13; GA-P67A-UD3-B3; MSI N570GTX Twin Frozr II/OC; Kingston HyperX Blu 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz; Windows 7
Pasta vypadá, že je ještě dobrá. Jdu se teda podívat do bedny a když tak ji tam dám
- Tazator
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Určitě - pokud sundáš chladič z procesoru tak vždy odstraň zbytek staré pasty - opatrně ať to nepoškrábeš a pak odmasti lihem a nanes novou.
Tak zatím jsem tam tu pastu nedával. Sundal jsem větrák, a ten chladič byl strašně zaprášený, tak jsem ho jenom očistil. Zatím teplota v klidu min. 26° max 38°:)
- Tazator
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Řádně to očisti (nejlépe vyfoukat) a nasaď větrák a mělo by to chladit dál a pokud je větrák v háji tak kup novej.
Jo, už je hotovo. Už jdu hrát. Tak drž palce:)
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Příčina myslím jasná. Ještě bych vyměnil tu pastu, protože se asi pěkně dlouho přehřívala spolu s procesorem. Bude pěkně vypečená.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Taková prachová deka
ale na mojí mámu nemáš xD
Jinak až budeš sundávat chladič tak procesor nahřej (nech PC chvíli běžet) a pak ho sundej, jinak bys vytáhnul chladič i s CPU, v lepším případě bys ho musel jen odlepovat, v horším bys uškubal nějaký piny.

Jinak až budeš sundávat chladič tak procesor nahřej (nech PC chvíli běžet) a pak ho sundej, jinak bys vytáhnul chladič i s CPU, v lepším případě bys ho musel jen odlepovat, v horším bys uškubal nějaký piny.
Just Fucking Google It!
No já si ho čistím cca každé 3 měsíce :). Ale ten větrák jsem nikdy nesundával. Teploty zatím dobré.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1739
-
od helpmeboys
Zobrazit poslední příspěvek
07 dub 2025 12:07