Útok hackera, není pomoci?

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Kemyn
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Útok hackera, není pomoci?

Příspěvekod Kemyn » 18 lis 2011 00:56

Dobrý den, obracím se na vás v situaci, kdy na jiných fórech mi nikdy nebyl schopen poskytnout radu či řešení, které by eliminovalo, to co se děje v mém pc.
¨
Povím krátký úvod, přítelkyně poznala jednoho člověka, majitel IT firmy. Ten člověk ale jevil větší náklonnost, než v mezích přátelského vztahu. Kontakt s ním utnula. Jenže ihned na to ji začal psát anonymní sms, jak se ji líbí bla bla bla. Po měsíci ji začali chodit sms typu, víš o tom, že tvůj přítel je na chatu? Víš o tom, že byl dneska venku s Romanou.

Tahle situace trvá půl roku, nyní to zašlo tak daleko. Že mám vypnuté pc v sleep režimu, slyším cvaknutí. Zahýbám myší, spustí se mi obrazovka a na ploše vidím, zobrazené internetové stránky s místem, kde jsme já s přítelkyní byly na dovolené. Založil jsem si přezdívku, netrvalo ani den a napsal mi, že o ní ví s jejím jménem.

Nyní píše takřka denně a vysmívá se mi, když pošlu sms z internetu o tom, co mi píše tak během pěti minut napíše "nebonzuj ji"

Učinil jsem takřka všechny řešení.

Několik kontrol logů - bez výsledku
Mám cca měsíc Firewall Comodo na nejvyšší stupeň ochrany
Nic nestahuji a mám nejnovější aktualizace

Nyní jsem komplet zformátoval PC ale bojím se opět, aby mi ho nenapadl. Jak se mám co nejlépe zabezpečit. Předesílám, že všude mám dlouhá hesla v různých kombinacích a stejně je dokázal rozlousknout.

Děkuji za všechny rady, jsem docela zoufalej :(

Reklama
Poky
Level 3
Level 3
Stav:

Re: Útok hackera, není pomoci?

Příspěvekod Poky » 18 lis 2011 01:04

Takrka vsechna reseni? Napriklad kontaktovat policii?

Kemyn
nováček
Stav:

Příspěvekod Kemyn » 18 lis 2011 01:08

Tak s policií jsme sečkávali, doufali jsme, že ho to po týdnech či měsících přestane bavit. Ne, že si dá na chvilku pokoj a začne opět, ale mnohem razantněji.

A jediné, co teď mám jako důkazy je cca 6 zpráv v telefonu.

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 18 lis 2011 01:22

I policie má své odborníky přes PC. Nedoufej ale jednej. Pokud už to nějakou dobu trvá a vůbec to, že něco takového člověk udělá svědčí o jeho labilním charakteru a z vlastní zkušenosti jedna rada. Nenech to zajít dál, než by bylo nezbytně nutné.

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 18 lis 2011 07:29

V případě, že by si chtěl poradit, jak zabezpečit pc, založ topic v této sekci, my ti tam napíšeme potřebné programy.
Popř. napiš SZ a napíšu ti je v průběhu dne i s postupem co a jak udělat.
Takových sviní je hodně a útočí jenom proto, že nemají co dělat.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 18 lis 2011 07:52

Už před mnoha lety existovaly viry které byly schopné přežít i zformátování disku a přeinstalaci systému, navíc o sobě dnes lidé zveřejňují tuny údajů na nejrůznějších sociálních sítích, od ICQ přes Skype a profily na lide.cz po Facebook, čímž podobným úchylům i jiným zločincům od podvodníků až po tajné služby velmi usnadňují život.
Pokud měl přímý přístup k počítači nebo síťovému připojení, může se tam vyskytovat i nějaké hardwarové "řešení", od keyloggeru (podívej se jestli třeba nemáš klávesnici připojenou přes "redukci") který všechna tvá hesla pečlivě zaznamená, až po nějaký sniffer, tvářící se jako router a sledující veškerou komunikaci včetně těch tvých SMS z Internetu.
Používej pro komunikaci pouze bezpečné kanály, a pokud opravdu MUSÍŠ něco psát na Internet, tak i velmi silné šifrování. A samozřejmě až po velmi důkladné kontrole počítače včetně hardwaru.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 18 lis 2011 08:18

1. Bych zacal nafocenim pripojeni klavesnice, zda se ti tam nahodou k tomu nedostal a nenainstaloval tuto vcelicku :-D.
2. Resetuj modem, router a nastav kompletne nova, nahodna hesla. U wifi zvol Wpa2 psk.
3. Zalohuj si pouze dokumenty, fotografie a hudbu na flashku pri odpojenem pc od internetu v nouzovem rezimu. V zadnem pripade nezalohuj jakekoliv spustitelne programy. Flashku mej predem naformatovanou a cistou na jinem pc.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

Kemyn
nováček
Stav:

Příspěvekod Kemyn » 18 lis 2011 23:45

Tak jsem komplet smazal hard disk. Přeinstaloval PC a zatím do něj nic nenatáhl, pouze pár obrazových dat. Mám novou přezdívku. Opět mi před chvilkou přišla sms ve stylu, že mi zjistil novou přezdívku, která je stará ani ne den. Sakra jak je to možné? Je možné nějak odhalit přítomnost rootkitů, keyloggerů?

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 18 lis 2011 23:53

Jakou přezdívku? Kde?

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 18 lis 2011 23:55

Na rootkity jsou programy , které i zde užíváme.
Keyloggery --na to jsou antikeyloggery:
http://www.anti-keyloggers.com/
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

bledulka
Level 5
Level 5
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod bledulka » 19 lis 2011 00:05

Ahoj,
pokud vím, na jiném foru se Tě ptali, zda dotyčný co Ti píše nedělá u Tvého operátora nebo třeba není zrovna Tvůj provider.

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 19 lis 2011 00:52

Zvenku zjistí tvůj PC pomocí IP adresy.
Jinak Zone Alarm a zakázat veškerou komunikaci ven. Povolit jen to, čím jsi si 100% jist. Zrušit všechny účty na FB a jiných. Nepoužívat ICQ, Skype a jiné kecálky. Pro přístup na internet použít Linux.

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”