Pc nenaskočí, nepípne a nenajede ani bios
Pc nenaskočí, nepípne a nenajede ani bios
Zdravím. Po zapnutí pc jen zasvítí červený světýlko a problikne cd/dvd romka a to je vše. Počítač vůbec "nepípne", nenajede ani bios. Větráčky se, ale točí. Zkoušel jsem vytáhnout baterii cmos, vše jsem odpojil až na procák a desku a vůbec nic. Před tímto co se stalo, ale PC taky blblo. Například GK při prvním zapnutí nenaskočila, ale po pár hodinách když jsem pc vypl a zapl tak naskočila, a také blbnul pár měsíců i čas, po zapnutí pc mi vždy zobrazoval čas, kdy jsem pc vypl a musel jsem ho furt přenastavovat. Vypadá to tedy, že buď deska nebo procák odešel/a, nebo třeba jen cmos baterka, nevím. Zdroj to také může být, ale ten mám poměrně nový. Od Dubna letošního roku Fortron AX450 450W. Deska a procák už jsou, ale pěkně dost starý, Rád bych uvítal pomoc. Děkuji
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Pc nenaskočí, nepípne a nenajede ani bios
A co RAMky ty máš jaký?
GigaByte GA-AB350-Gaming 3, AMD RYZEN 7 3800X, AMD Radeon RX 7800 XT, 32GB RAM (DDR4 3000MHz)
2 GB DDR 400MHz PC3200 A-DATA
512 MB DDR 400MHz PC3200 A-DATA
Ale jak jsem psal, zkoušel jsem zapnout pc jen s deskou a procákem a stejně nenaběhl. Takže v ramkách bych to neviděl
512 MB DDR 400MHz PC3200 A-DATA
Ale jak jsem psal, zkoušel jsem zapnout pc jen s deskou a procákem a stejně nenaběhl. Takže v ramkách bych to neviděl
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jo promiň toho jsem si nevšiml. Právě že kámoš měl úplně to samý a bylo to tím že měl zapojenou jednu vadnou RAMku.
Tk teda tím to asi nebude.
Tk teda tím to asi nebude.
GigaByte GA-AB350-Gaming 3, AMD RYZEN 7 3800X, AMD Radeon RX 7800 XT, 32GB RAM (DDR4 3000MHz)
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nejprve si kup novou baterii do základní desky. Pak budeme řešit další.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Náhodou nemáš ještě desku kde se nastavují jumpery ručně a né SW v BIOSu a jsou špatně nastaveny? Pokud jsi se dostal do BIOSu zkoušel jsi nastavit default nastavení systému? Jinak asi budeš muset otestovat HW díl po dílu a zjistit závadu (Zdroj-MB-CPU-RAM-grafika)
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
V PC nech jen základní desku s procesorem, grafickou kartu, zdroj a vždy jen jednu paměť. Tak postupně otestuj i další paměti. Pokud PC naběhne, tak s chybou, protože není připojen disk se systémem. S pamětí s níž nenaběhne a s ostatními ano, tak je vadná.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Jo a na ten zdroj bych se moc nezpolíhal (Eurocase je dnešní Fortron). Zkus jinej zdroj.
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Lis 2011 14:20) ---
Náhodou před tím jsi desku nezkoušel flashnout na novější BIOS. Pokud ano a stal se nějaký kiks tak jsme doma:-)
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Lis 2011 14:20) ---
Náhodou před tím jsi desku nezkoušel flashnout na novější BIOS. Pokud ano a stal se nějaký kiks tak jsme doma:-)
Nene, nic jsem neflashoval. Baterii jsi samozřejmě dneska koupím a uvidím. Jiný zdroj mám jen ten můj starý, Liteon 300W. Pokuď baterka nepomůže tak ho hodím do pc na vyzkoušení. Zatím díky
Takže baterku jsem koupil a vyměnil. Nic
Vyměnil jsem zdroje a nic.
Testoval jsem taky postupně zapojený kusy HW a taky nic.
Zasvítí prostě při zapnutí červené světýlko a pc nepípne, nenajede obraz. Nic. Jako doposud.
Nevím co už víc
Vyměnil jsem zdroje a nic.
Testoval jsem taky postupně zapojený kusy HW a taky nic.
Zasvítí prostě při zapnutí červené světýlko a pc nepípne, nenajede obraz. Nic. Jako doposud.
Nevím co už víc
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nejspíš vadný MB, nejsou kondenzátory na něm nafouklé či vytečené?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kontroloval jsem, zdají se mi v pořádku, nejsou nafouklý a neobjevil jsem ani vytečený
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Po nastavování frekvence RAM nenajede PC Příloha(y)
od Jirka88 » 16 zář 2024 18:28 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 2033
-
od Jirka88
Zobrazit poslední příspěvek
16 zář 2024 20:57
-
-
- 11
- 1643
-
od Stenatko