Dobrý den!
Mám mininotebook Asus 1001 PXD a potřebuji na něj dát XPčka. Vytvořil jsem si bootovatelnou flashku pomocí WinToFlash, zvolil boot z USBčka. No, a ten Asus na tom USBčku žádný boot nenajde.
1) Může to být tím, že jsem to vytvořil ve WinToFlash? Nebo to funguje? Má to někdo ověřené?
2) Může to být tím, že jsem dělal bootovací flashku z instalačního cédéčka, které je upravené v nLite?
3) Může to být něčím jiným?
4) Jak tedy mohu postupovat, abych vytvořil funkční bootovatelnou flash?
Děkuji!!!!
Bootování XP z USB flash disku Vyřešeno
Bootování XP z USB flash disku
"Koukám, že máš vopravdu moc fajnovej počítač."
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Bootování XP z USB flash disku
Umožňuje uvedený mini notebook bootování z USB? Uvedený notebook neznám a proto se ptám.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Uvedený mini notebook umožňuje bootování z USB, jelikož v BIOSu je možnost Boot z removable média. 
--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Lis 2011 21:09) ---
Tak jsem zkusil prohodit napřed v Hard Drives na první místo USB a až na druhé pevný disk, v tu ránu je možné dát boot z USB namísto Removable.
Nabízí mi to při bootu z USB možnosti: Boot v text modu, boot v GUI, debug a 6× Debug Boot rDisk 1, 2, 3.
Když dám v GUI, tak se zjeví blikající čárka _ v levém horním rohu a nic se neděje ani po patnácti minutách.
--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Lis 2011 21:11) ---
Panebože, tak když dám v Text, tak to funguje.... zatím.... Třeba to nepůjde, možná, že něco nenalezne. Jelikož se všude píše především o chybách "chybějící soubor" atp.
--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Lis 2011 21:15) ---
Hmmm.... takže když dám ENTER = nainstalovat, a on napíše, že nebyly nalezeny velkokapacitní jednotky.
Přitom jako 1st disk mám to USB (kdyby bylo jako 2nd, tak z něj nejde bootovat) a jako 2nd mám HDD toho notebooku.

--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Lis 2011 21:09) ---
Tak jsem zkusil prohodit napřed v Hard Drives na první místo USB a až na druhé pevný disk, v tu ránu je možné dát boot z USB namísto Removable.
Nabízí mi to při bootu z USB možnosti: Boot v text modu, boot v GUI, debug a 6× Debug Boot rDisk 1, 2, 3.
Když dám v GUI, tak se zjeví blikající čárka _ v levém horním rohu a nic se neděje ani po patnácti minutách.
--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Lis 2011 21:11) ---
Panebože, tak když dám v Text, tak to funguje.... zatím.... Třeba to nepůjde, možná, že něco nenalezne. Jelikož se všude píše především o chybách "chybějící soubor" atp.
--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Lis 2011 21:15) ---
Hmmm.... takže když dám ENTER = nainstalovat, a on napíše, že nebyly nalezeny velkokapacitní jednotky.
Přitom jako 1st disk mám to USB (kdyby bylo jako 2nd, tak z něj nejde bootovat) a jako 2nd mám HDD toho notebooku.

Hmm, tak to asi nejde, určitě je nějakým způsobem chráněn. Půjčil jsem si externí mechaniku a chová se to stejně, jako s tou flashkou. Nabootuje, ale nevidí disky, kam by instaloval. A když dám instalaci XP ze sedmiček, tak říká, že to (logicky) nejde, instalovat starší systém z novějšího.
Existuje něco, co by mi mohlo pomoci, nebo si tam musím nechat sedmičky stártry???? To snad ne

Existuje něco, co by mi mohlo pomoci, nebo si tam musím nechat sedmičky stártry???? To snad ne

- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jede ti HDD v režimu IDE? Pokud je v AHCI tak ho XP neuvidí pokud nepřiinstaluješ ovladače.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Aha, aha, a když si v BIOSu přepnu HDD na IDE, tak ho uvidí a nainstaluje ikspéčka?????
To by mě zachánilo.

- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Mělo by to jít, zkus to.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Re: Bootování XP z USB flash disku Vyřešeno
Jede to!!!!
Děkuji! Doufám, že to nainstaluje do konce, a že budou chodit drivery pro xp
Děkuji za rady!

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3440
-
od Dolpi
Zobrazit poslední příspěvek
01 zář 2024 22:17
-
- 35
- 5006
-
od PARKR
28 led 2025 17:02
-
- 3
- 3834
-
od buchtik
19 pro 2024 12:16
-
-
Flash disk-problém s načtením, žádá formátování Příloha(y)
od marekk » 10 lis 2024 10:10 » v Vše ostatní (hw) - 16
- 5465
-
od šulda
10 lis 2024 23:38
-
-
- 3
- 1991
-
od Jirka88