hdd nebo sběrnice,záloha

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

bady
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

hdd nebo sběrnice,záloha

Příspěvekod bady » 22 lis 2011 23:31

ahoj, mam problém a myslím si, že mi odešel hdd....když jsem pc zapnul objevila se obrazovka ( nevím jak se jmenuje) prostě údaje o základní desce ( ram-ok,atd) potom když by se měl spustit zavaděč GRUB ( mám na pc jak win7 tak linux) se nic neděje, pouze černá obrazovka a po chvíli se pc restartuje a zase úvodní obrazovka a stále dokola.... když hdd odpojím vypíše se chyba, podle toho soudím že sběrnice zdřejmě bude v pořádku, linux tam nabootuju z cd ale když jej chci znovu naintalovat, vypíše se chyba ( buď že je poškozené cd, ale to neni zkoušel jsem vypalovat jiné i s jiným souborem iso a nebo že je starý hdd ať ho vyměním) takže otázka je, jestli to je opravdu jen ! hdd nebo i něco jiného a popřípadně jestli by šli data z disku nějak zálohovat ...předem děkuji

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: hdd nebo sběrnice,záloha

Příspěvekod guest » 22 lis 2011 23:35

Vítej na PC-Help!

Co nouzový režim?

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 23 lis 2011 03:52

Blue Spirit:
Jestliže nenaběhne zavaděč/bootmanager (GRUB), tak nemůže nastartovat ani Linux, ani Windows. A bez Windows nemůžeš do Windows ani v nouzovém režimu.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 23 lis 2011 04:18

Myloš pravda :oops:

bady
nováček
Stav:

Příspěvekod bady » 23 lis 2011 16:13

přeně tak, jediné co mohu je nabootovat linux z DVD, na to hhd není potřeba, chtěl bych jen zjistit jestli to je opravdu hdd nebo jestli to mám dát někomu zkušenějšímu do opravy, abych nekoupil nový disk a nebyla to např sběrnice sata....

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 23 lis 2011 16:21

Zkoušel jsi obnovit GRUB z toho live linuxu? (Jak se to dělá nevím, já z linuxových zavaděčů naposledy obnovoval LILO, a to už je hodně dávno)
Případně není náhodou v bootmenu toho live CD volba spustit nainstalovaný Linux z té a té pártyšny? A pokud by se to podařilo, zkusit obnovit GRUB tamodtud.

Data z disku (pokud se disk opravdu neodebral do křemíkového nebe) zálohovat můžeš – buď ho připoj do jiného PC jako další SATA disk, nebo si na něj pořiď USB redukci a připoj ho jako externí. Případně z live Linuxu z toho disku překopíruj data na nějaké externí médium.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 23 lis 2011 20:02

Otestuj HDD z Ultimate Boot CD.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

bady
nováček
Stav:

Příspěvekod bady » 24 lis 2011 10:34

děkuji moc Ultimate Boot CD je opravdu dobrý, sice se v tom moc nevyznám, ale po diagnostice vypsal NoDrive, takže hdd je asi opravdu mimo dá se s ním nějak zjistit ta sběrnice sata ??? jestli je funkční bo ne ? děkuji

Edit: grub jsem obnovil, pořád stejné, tím to asi opravdu nebude, zkoušel jsem i nainstalovat linux, divné je, že jsem mohl vybrat úložiště, viděl jsem tam i kolik místa zabírá win atd , ale při instalaci chyba při zapisování a napsalo mi to nějaké rady, jednou z nich byla rada : hdd může být zastaralý, vyměňte ho (nebo tak nějak) přece kdyby hdd nešel vůbec nemohl bych si ani vybrat uložiště....je to tak ?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Raspberry - M2 disk - uprava a zaloha oddilu Příloha(y)
    od L.L » 18 srp 2024 10:32 » v Problémy s hardwarem
    3
    3750
    od L.L Zobrazit poslední příspěvek
    19 srp 2024 14:39

Zpět na “Problémy s hardwarem”