zdravim, sestavil jsem si PC : procesot : AMD Phenom II X4 965 Black Edition
grafika :GIGABYTE GTX 550 Ti Ultra Durable OC 1GB
ramky : Evolve Zeppelin GOLD 4GB (2x2GB) DDR3 1800
deska :ASRock M3N78D - nForce 720D
zdroj: LC Power LC6600-v2.2 Black Giant Silent 600W
dnes mi prisel po sestavani jsem ho chtel zapnout .. vsechny vetracky bezej, vsechno mam zapojeny spravne pridavny napajeni ke grafice atd.. ale proste LCD vubec nereaguej .. sviti oranzove ..nemuze to bejt tou pameti ? nema s tim nekdo zkusenosti ? popripade jak se s tim vyporadal ?dekuji za kazdou radu
monitor nereaguje na novy PC
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: monitor nereaguje na novy PC
Pípne? Je slyšet znělka OS? Bliká nebo svítí LED HDD?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Mně taky jednou když jsem měl nové paměti+MB taky nešel. Nevím jak to, ale když jsem jednu RAMku odendal tak se to rozběhlo
jinak zkuz ho zapojit do VGA na MB. Jestli taky třeba není chyba v monitoru...

CPU / AMD Ryzen 7 5800X + Be quiet! DARK ROCK 4 MB / MSI MAG B550 TOMAHAWK RAM / G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB Neo GPU / ASROCK Radeon RX 6800 XT 16G PSU / Corsair RM750x (2018) SSD / Samsung 970 EVO 1TB HDD / Seagate IronWolf 2TB Case / Fractal Design Meshify C Tempered Glass + Fractal Design Prisma AL-14 ARGB 3-Pack
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Překontroluj připojení kabelů mezi PC a monitorem, případně otestuj monitor s jiným PC, nebo jiný monitor.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
nepipne, kdyz ho spustim, tak akorat blikne .. a OS tam zadnej nemam..chtel jsem tam nainstalovat novej :/
--- Doplnění předchozího příspěvku (24 Lis 2011 18:04) ---
monitor je 100% funkcni jsem na druhym pocitaci .. a tuta sestava by teoreticky mela fungovat ?
--- Doplnění předchozího příspěvku (24 Lis 2011 18:04) ---
Pic píše:Překontroluj připojení kabelů mezi PC a monitorem, případně otestuj monitor s jiným PC, nebo jiný monitor.
monitor je 100% funkcni jsem na druhym pocitaci .. a tuta sestava by teoreticky mela fungovat ?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
PC přišel již sestavený, nebo jsi jej sestavoval sám? Pokud nepípne máš nejspíše něco chybně připojené, nebo je některá komponenta vadná. Jsi si jistý, že se základní deska nikde nedotýká bedny (tedy mimo sloupků,na které je připevněná)? Zkus spustit PC v minimální konfiguraci a to základní deska s procesore, grafická karta, jedna paměť ve slotu nejblíže procesoru a zdroj. Pokud PC naběhne, jsou uvedené komponenty OK i správně zapojené (ovšem naběhne s chybou, protože není připojen disk). Jinak hledej závadu v propojení a také postupně tak odzkoušej další paměti. Ještě dotaz, jsou všechny komponenty nové, nebo některé starší, či z druhé ruky (Bazar ap.)?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Podívej se zda se některé karty, moduly nebo konektory nevytřepali ze soklů, víš jaké jsou u nás silnice...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Pic píše:PC přišel již sestavený, nebo jsi jej sestavoval sám? Pokud nepípne máš nejspíše něco chybně připojené, nebo je některá komponenta vadná. Jsi si jistý, že se základní deska nikde nedotýká bedny (tedy mimo sloupků,na které je připevněná)? Zkus spustit PC v minimální konfiguraci a to základní deska s procesore, grafická karta, jedna paměť ve slotu nejblíže procesoru a zdroj. Pokud PC naběhne, jsou uvedené komponenty OK i správně zapojené (ovšem naběhne s chybou, protože není připojen disk). Jinak hledej závadu v propojení a také postupně tak odzkoušej další paměti. Ještě dotaz, jsou všechny komponenty nové, nebo některé starší, či z druhé ruky (Bazar ap.)?
vsechny komponenty jsou komplet novy z czc neska rano mi to prislo .. vsechno co si psal jsm zkousel ..
ještě se to chce podívat pro jistotu na stránky výrobce desky
to jsem si taky myslel .. kamos mi je poradil .. ale asi blbe
tady je je podpora 1800Mhz RAM....ty tvoje tam zřejmě nepojedou
http://www.asrock.com/mb/memory/M3N78D.pdf
http://www.asrock.com/mb/memory/M3N78D.pdf
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
IMHO by to vadit nemělo, jen pojedou na nižší frekvenci. Zkus Clear CMOS.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1860
-
od mikrosini
Zobrazit poslední příspěvek
06 říj 2024 18:50