Ahoj ,chtel bych se v budoucnu venovat programovani
Po zaklade bych chtel jit na informacni technologie jako stredni skolu a pozdeji vysoka ? je na to nejaka ? :)
Je mi 15 a vubec neumim programovat a chtel bych s tim zacit
Neni pozde ?
Díky za odpovedi
Informacni technologie kam dal ?
Informacni technologie kam dal ?
Naposledy upravil(a) FDS456 dne 26 lis 2011 14:10, celkem upraveno 1 x.
Re: Programovani s cim zacit mam na to ?
Ja osobne začínám v C Sharpu (C#) ....
Čau, podívej se na tento topic: viewtopic.php?f=61&t=76715
Jinak na tvé konkrétní otázky, jasně, že jsou vysoké IT školy - VUT Brno, ČVUT Praha...
Není pozdě, nejlépe ti to podle mě stejně vysvětlí na škole, v tvém případě střední. Tam pak poznáš jestli máš k programování vlohy a jestli tě to baví.
Jinak na tvé konkrétní otázky, jasně, že jsou vysoké IT školy - VUT Brno, ČVUT Praha...
Není pozdě, nejlépe ti to podle mě stejně vysvětlí na škole, v tvém případě střední. Tam pak poznáš jestli máš k programování vlohy a jestli tě to baví.
ok proctu si to a ted me zajima :
na zakladni skole jsem se neucil 4sice nemam ,ale moc dobry to taky neni a kdybych se snazil co bych mohl v budoucnu delat ,chtel bych se zamerit na neco kde snaz hledá prace , velky penize. To programator ma , a proto se mi to velice libi :)
na zakladni skole jsem se neucil 4sice nemam ,ale moc dobry to taky neni a kdybych se snazil co bych mohl v budoucnu delat ,chtel bych se zamerit na neco kde snaz hledá prace , velky penize. To programator ma , a proto se mi to velice libi :)
Re: Informacni technologie kam dal ?
Dle mého názoru je teď IT nejlepší volba pro budoucnost a budoucí povolání... Nicméně každý to dělat nemůže, ne každý to vystuduje...
Jinak na těchto technických školách je nejdůležitější matematika, té se nikde nevyhneš, téměř všechny algoritmy mají nějaký matematický základ.
Jinak na těchto technických školách je nejdůležitější matematika, té se nikde nevyhneš, téměř všechny algoritmy mají nějaký matematický základ.
tak z matiky mam 2-3 a to kuli tomu ,ze se obcas seknu jinak matika patri mezi ty oblibenejsi predmety ,který mi vicemene jdou
A ještě angličtina samozřejmě. Pročti si ten topic co jsem ti posílal výše... Zatím programuj s Karlem -> http://karel.oldium.net/
moc nechapu napsal jsem z prikadu
ČELEM-VZAD
VLEVO-VBOK
VLEVO-VBOK
KONEC
Ale co mam udelat abych tyto prikazy vykonal ? diky
ČELEM-VZAD
VLEVO-VBOK
VLEVO-VBOK
KONEC
Ale co mam udelat abych tyto prikazy vykonal ? diky
Přečti si nápovědu...
NOVÝ PŘÍKAZ
KROK
KROK
VLEVO-VBOK
KROK
KONEC
Nový příkaz je název příkazu, takže tam můžeš mít třeba PŘÍKAZ1, ten potom ulož do slovníku a potom klikni na zelenou ikonku "play" vedle příkazu.
NOVÝ PŘÍKAZ
KROK
KROK
VLEVO-VBOK
KROK
KONEC
Nový příkaz je název příkazu, takže tam můžeš mít třeba PŘÍKAZ1, ten potom ulož do slovníku a potom klikni na zelenou ikonku "play" vedle příkazu.
Moc dík
jsem asi blbej ,ale fakt jsem to nenasel
ještě jednou dik
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Lis 2011 14:48) ---
Ale jak dal chtel bych se necim zabyvat ne porad hrat nejaky priblbly hry :(

--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Lis 2011 14:48) ---
Ale jak dal chtel bych se necim zabyvat ne porad hrat nejaky priblbly hry :(
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Máš takový celkem existenční otázky. Stáhni si smallbasic a k tomu nějaký český návod a začni. Pokud se protáhneš návodem do konce a chytne Tě to, pokračuj dál. Jinak si najdi jiný obor 

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chceš se stát programátorem pro peníze? Tak to se dej radši na politiku 
Pročti si tenhle topic: Nabídka IT práce je mizerná a uvidíš sám.
Také je otázka co chceš programovat, znám jednoho člověka co roky dělá aplikace pro foťáky a je spokojený, ale třeba v herních firmách většina vývojářů dlouho nevydrží...
Když chceš aby Karel tvůj příkaz vykonal, musíš ho nejdřív uložit do Slovníku. To provedeš kliknutím na ikonku se dvěma knížkami v pravém horním rohu editoru (levé dolní okno).
V levém horním okně - Slovníku - se ti objeví nový příkaz s názvem který jsi zadal na prvním řádku, a ten spustíš kliknutím na zelenou šipku u něj. Rychlost provádění nastavíš na duhovém proužku pod Městem vpravo.
Vyzkoušej si tohle:
Je to trochu zjednodušená simulace Langtonova mravence.
Karel je sice docela zábavná hra, ale především je to nástroj pro výuku programování dětí od sedmi let, a například na Stanford University s ním začínají také. Studenti si s ním hrají pár týdnů aby pochopili základy algoritmizace a strukturování, a pak plynule přecházejí na Javu.
Jen jednu radu do začátku - vyhni se čemukoliv co má něco společného s BASICem dokud nebudeš umět opravdu dobře programovat (takže minimálně deset let), a to říkám jako člověk který v něm začínal, a dodnes je to můj nejoblíbenější jazyk

Pročti si tenhle topic: Nabídka IT práce je mizerná a uvidíš sám.
Také je otázka co chceš programovat, znám jednoho člověka co roky dělá aplikace pro foťáky a je spokojený, ale třeba v herních firmách většina vývojářů dlouho nevydrží...
Když chceš aby Karel tvůj příkaz vykonal, musíš ho nejdřív uložit do Slovníku. To provedeš kliknutím na ikonku se dvěma knížkami v pravém horním rohu editoru (levé dolní okno).
V levém horním okně - Slovníku - se ti objeví nový příkaz s názvem který jsi zadal na prvním řádku, a ten spustíš kliknutím na zelenou šipku u něj. Rychlost provádění nastavíš na duhovém proužku pod Městem vpravo.
Vyzkoušej si tohle:
Kód: Vybrat vše
MRAVENEC
KDYŽ JE ZEĎ
VLEVO-VBOK
VLEVO-VBOK
KONEC
DOKUD NENÍ ZEĎ
DOKUD NENÍ ZEĎ
KROK
KDYŽ JE ZNAČKA
OPAKUJ 8-KRÁT
ZVEDNI
KONEC
VLEVO-VBOK
KONEC, JINAK
OPAKUJ 8-KRÁT
POLOŽ
KONEC
OPAKUJ 3-KRÁT
VLEVO-VBOK
KONEC
KONEC
KONEC
VLEVO-VBOK
VLEVO-VBOK
KONEC
KONEC
Je to trochu zjednodušená simulace Langtonova mravence.
Karel je sice docela zábavná hra, ale především je to nástroj pro výuku programování dětí od sedmi let, a například na Stanford University s ním začínají také. Studenti si s ním hrají pár týdnů aby pochopili základy algoritmizace a strukturování, a pak plynule přecházejí na Javu.
Jen jednu radu do začátku - vyhni se čemukoliv co má něco společného s BASICem dokud nebudeš umět opravdu dobře programovat (takže minimálně deset let), a to říkám jako člověk který v něm začínal, a dodnes je to můj nejoblíbenější jazyk

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Zpět na “Programování a tvorba webu”