Dobrý deň.
Keďže som začiatočník vo VBA potreboval by som pomôcť s prepracovaním makra, tak aby som mohol pole A (podminka) a pole (L, M) dať do ľubovoľného pola hárku tak, aby bola zachovaná funkčnosť skriptu.
Makro som našiel na tomto fóre: viewtopic.php?f=35&t=50095
Pripájam príloh v ktorom je makro.
Vopred ďakujem za pomoc.
Prepracovanie makra -kopírovanie riadkov
Prepracovanie makra -kopírovanie riadkov
- Přílohy
-
- KopirovatRadek111.xls
- (53 KiB) Staženo 29 x
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Prepracovanie makra -kopírovanie riadkov
Zdravím a Vítej na fóru.
Trochu jsem předělal to makro, doufám, že se autor nebude
Více viz. popis v sešitě.
Pokud by jsi chtěl ty tři věci dávat na jiná místa, znamenalo by to hodně předělat .
Ale kdybys sem přiložil tvůj sešit, a co přesně potřebuješ, hned by to bylo lepší.
Trochu jsem předělal to makro, doufám, že se autor nebude

Více viz. popis v sešitě.
Pokud by jsi chtěl ty tři věci dávat na jiná místa, znamenalo by to hodně předělat .
Ale kdybys sem přiložil tvůj sešit, a co přesně potřebuješ, hned by to bylo lepší.
- Přílohy
-
- KopirovatRadek (1).xls
- (117.5 KiB) Staženo 23 x
Ďakujem že mi venujete svoj čas.
Prikladám zošit v ktorom je v kometáre čo by som potreboval riešiť.
S pozdravom
Prikladám zošit v ktorom je v kometáre čo by som potreboval riešiť.
S pozdravom
- Přílohy
-
- kopirovanie riadkov.xls
- (19 KiB) Staženo 24 x
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak jsem to předělal snad k obrazu Tvému
-Z listu Všetko se to přepisuje na listy dle typu poruchy (poruchy musi byt nazvane stejne jako listy do kterych se to ma zapisovat)
-Typ poruchy (podminky) je momentalne nastaven v sloupci G ale je mozne ho umistit kamkoli, jen se musi prepsat i v bunce A9
-Rozsah jde take menit az kam se Ti zlibi jen se musi zaznamenat i v bunce A5
-Jen musis zachovat to ze za poslednim sloupcem budou vzdy sloupce index a podminka
Více viz sesit.

-Z listu Všetko se to přepisuje na listy dle typu poruchy (poruchy musi byt nazvane stejne jako listy do kterych se to ma zapisovat)
-Typ poruchy (podminky) je momentalne nastaven v sloupci G ale je mozne ho umistit kamkoli, jen se musi prepsat i v bunce A9
-Rozsah jde take menit az kam se Ti zlibi jen se musi zaznamenat i v bunce A5
-Jen musis zachovat to ze za poslednim sloupcem budou vzdy sloupce index a podminka
Více viz sesit.
- Přílohy
-
- kopirovanie riadkov pokus.xlsm
- (40.34 KiB) Staženo 36 x
Teraz som sa k tomu dostal.
Chýba mi tam samostatné číslovanie v jednotlivých hárkoch. Mám na mysli: v hárku Všetko mám manipuláciu napr. pod číslom 11 ale v hárku Manipulácia je to záznam číslo 1 - podľa poradia v Hárku Manipulácia – teda každý hárok má svoje vlastné číslovanie.
Ešte by som poprosil vymazanie tlačidla DELREC. Vymazanie záznamu chcem robiť vyznačením celého riadku a vymazaním klávesov DEL.
Malí detail ak pole O obsahuje Nie celý riadok by mohol zostať vyfarbený ružovou.
Ďakujem za venovaný čas.
Chýba mi tam samostatné číslovanie v jednotlivých hárkoch. Mám na mysli: v hárku Všetko mám manipuláciu napr. pod číslom 11 ale v hárku Manipulácia je to záznam číslo 1 - podľa poradia v Hárku Manipulácia – teda každý hárok má svoje vlastné číslovanie.
Ešte by som poprosil vymazanie tlačidla DELREC. Vymazanie záznamu chcem robiť vyznačením celého riadku a vymazaním klávesov DEL.
Malí detail ak pole O obsahuje Nie celý riadok by mohol zostať vyfarbený ružovou.
Ďakujem za venovaný čas.
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
K postřehům:
-To s tím sloupcem O kde kdyby bylo Nie tak aby byl podbarvený by to šlo, asi se taky do budoucna může posunout na jiný sloupec nebo zůstane pořád jako O?
-To mazání funguje, tak že když se v listě Všetko označí řádek tak ho to smaže i v příslušném listě a zároveň změní indexaci.
-- Pokud to není potřeba zruším.
-To číslování pro každý list zvlášť mám chápat tak že na každém listě budou záznamy psány od 1 do xx nezávisle na listu všetko?
-- Záznam v Všetko pro manipulácii třeba 11 a na listě manipulácia by to byla třeba 2?
-To s tím sloupcem O kde kdyby bylo Nie tak aby byl podbarvený by to šlo, asi se taky do budoucna může posunout na jiný sloupec nebo zůstane pořád jako O?
-To mazání funguje, tak že když se v listě Všetko označí řádek tak ho to smaže i v příslušném listě a zároveň změní indexaci.
-- Pokud to není potřeba zruším.
-To číslování pro každý list zvlášť mám chápat tak že na každém listě budou záznamy psány od 1 do xx nezávisle na listu všetko?
-- Záznam v Všetko pro manipulácii třeba 11 a na listě manipulácia by to byla třeba 2?
- S tým stĺpcom O máte pravdu. Bude lepšie ak bude zadefinovaný tak aby sa dal do budúcna posúvať.
- To mazanie je správne vyriešené. Z dôvodu veľkého poctu záznamov v liste Všetko by bolo lepšie ak by mazanie nebolo tlačídkom DELREC ale cez zvýraznenie príslušného riadku a klávesov DEL s preindexovaním v príslušnej lište.
--Ale neviem čí sa to vôbec dá.
- S číslovaním je to tak ako ste to pochopili
- Ešte ma napadlo že je potrebné automatické číslovanie v lište Všetko v poli A (1-xx).
Ak by som do tohoto pola zadával císla manuálne a vymažem záznam neprečísluje mi záznamy čo by bola chyba.
--Možno je to iba detail ktorí by som vyriešil aj cez obyčajnú funkciu.
- To mazanie je správne vyriešené. Z dôvodu veľkého poctu záznamov v liste Všetko by bolo lepšie ak by mazanie nebolo tlačídkom DELREC ale cez zvýraznenie príslušného riadku a klávesov DEL s preindexovaním v príslušnej lište.
--Ale neviem čí sa to vôbec dá.
- S číslovaním je to tak ako ste to pochopili
- Ešte ma napadlo že je potrebné automatické číslovanie v lište Všetko v poli A (1-xx).
Ak by som do tohoto pola zadával císla manuálne a vymažem záznam neprečísluje mi záznamy čo by bola chyba.
--Možno je to iba detail ktorí by som vyriešil aj cez obyčajnú funkciu.
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak vše by se mi podařilo asi vyřešit až na to mazání, musí se nějak upřesnit.
Jak přesně přes tl. DEL - když dám del tak se mi smaže pouze obsah nebo se má smazat celý řádek?
- aby se nestalo to, že někdo si označí buňku a bude chtít tl.Del smazat pouze jednu hodnotu a on by se mu smaznul celý řádek
- mazalo by se po jednom nebo více řádcích?
- pokud po více , nevím zda by se mi podařilo zachovat správné indexování.
Jak přesně přes tl. DEL - když dám del tak se mi smaže pouze obsah nebo se má smazat celý řádek?
- aby se nestalo to, že někdo si označí buňku a bude chtít tl.Del smazat pouze jednu hodnotu a on by se mu smaznul celý řádek

- mazalo by se po jednom nebo více řádcích?
- pokud po více , nevím zda by se mi podařilo zachovat správné indexování.
-Možno by bolo lepšie ak by odstránenie celého riadku bolo realizované kombináciou kláves napr. CTRL+DEL.
-Pri stlačení klávesy DEL by sa vymazala iba konkrétna vyznačená bunka pola (teda iba jedna hodnota)
-Nie je potrebné mazať viac riadkov na jeden krát.
-Ešte jedna funkcionalita tam chýba. Ak v riadku vymažem jednu bunku a nechám ju nevyplnenú riadok sa vyfarbí na červeno ale na príslušnej lište sa nič zo záznamom nestane. Bolo by fajn ak by sa tento záznam z príslušnej listy odstránil až do kým nevyplním bunku v lište Všetko (predtým zmazanú) čím by sa záznam znova skopíroval do príslušnej listy.
-Pri stlačení klávesy DEL by sa vymazala iba konkrétna vyznačená bunka pola (teda iba jedna hodnota)
-Nie je potrebné mazať viac riadkov na jeden krát.
-Ešte jedna funkcionalita tam chýba. Ak v riadku vymažem jednu bunku a nechám ju nevyplnenú riadok sa vyfarbí na červeno ale na príslušnej lište sa nič zo záznamom nestane. Bolo by fajn ak by sa tento záznam z príslušnej listy odstránil až do kým nevyplním bunku v lište Všetko (predtým zmazanú) čím by sa záznam znova skopíroval do príslušnej listy.
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ještě se chci zeptat zda pri smazání bunky z již importovaného řádku se pro jeho smazání má objevit hlášení tak jak když se dá kl.zkratka na to odstranění řádku?
Jinak už by to mohlo být.
Jinak už by to mohlo být.
Pri stlačení CTRL+DEL vyvolanie hlásenia :„Po stlačení OK bude záznam odstránený aj z príslušného zošita“. Inak nič.
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak na to koukněte.
Mělo by to být tak jak bylo požadováno, až na tu kl.zkratku.
Nastal problém při zpuštění souboru na jiném systému win (32/64)
tak je to uděláno na zkratku CTRL + d - lze nadefinovat viz.komentář
Mělo by to být tak jak bylo požadováno, až na tu kl.zkratku.
Nastal problém při zpuštění souboru na jiném systému win (32/64)
tak je to uděláno na zkratku CTRL + d - lze nadefinovat viz.komentář
- Přílohy
-
- kopirovanie riadkov pokus 2.xlsm
- (42.77 KiB) Staženo 36 x