automatická filtrace Vyřešeno

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

dolphino
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

automatická filtrace

Příspěvekod dolphino » 30 lis 2011 13:39

Ahoj,

mám prosbu. Potřebuji sestavit prográmek v Excelu, který by sám dokázal filtrovat a aktualizovat data. Na listu 1 budou tři sloupce, kde v prvním sloupci budou uváděny kódy podle kterých se budou fitrovat řádky do dalších listů (např. kody AAA do listu 2, BBB = list 3, atd.). Ostatní dva sloupce budou jen texty patřcí k danému kodu. Potřeboval bych, aby se tento filtr provázel automaticky bez nutnosti nějakého zasahování nebo třeba jen po stisku tlačítka. Ještě podotýkám, že bych rád, aby filtrovaný řádek se zapsal na příslušný list ihned pod poslední záznam. Dále pokud dojde k opravě na jiný kód bylo dosaženo nápravy a správnému zařazení na list.
Myslím si, že je to řešitelné pouze makrem a v tom plavu jak sekera ke dnu. Vím, že se dá filtrovat různě, ale lidé, kteří budou s tím prográmkem dělat, tak umí pouze vyplnit tabulku. :smile:
Děkuji za radu.

Reklama
Branscombe
Level 3
Level 3
Stav:

Re: automatická filtrace

Příspěvekod Branscombe » 01 pro 2011 03:27

Ahoj, přirovnání
"v tom plavu jak sekera ke dnu"
slyším poprvé, ale dost dobrý ... :D

Tvé zadání je pěkně popsané a podle toho co píšeš nikterak složité. Vlož sem soubor s demo daty a popiš co a jak má být rozkopírováno a sestavit na to makro na tlačítko nebude problém.

dolphino
nováček
Stav:

Příspěvekod dolphino » 01 pro 2011 10:13

Ahoj , to víš, jiný kraj jiný mrav. :D

Tak teď k excelu, trochu jsem se večer podíval na makra a musím říci, že jsem o velmi zanedbatelný kousíček chytřejší. Pokusil jsem se něco vytvořit a podařilo se mi udělat automatickou filtraci, ale bohužel se to občas sekne a nevím proč. Dále to nemám na tlačítko a tak dále. Proto prosím o kontrolu a dodělání tlačítka. Zároveň bych Tě chtěl poprosit, zda-li by jsi mi prozradil jak to tlačítko vytvořit.

Díky

aut_aktualizace_verze1.1.xls
(39 KiB) Staženo 37 x

cmuch
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod cmuch » 01 pro 2011 13:01

Ahoj, zkus kouknout tu.
http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=35&t=76588
jde jednodušše upravit.

Jinak tlačítko vytvoříš tak že si uděláš třeba v kreslení nějaký tvar nebo přes vložení obrazce si nějaký vložíš
a tomu pak přiřadíš makro přes pravé tlačítko.

dolphino
nováček
Stav:

Re: automatická filtrace  Vyřešeno

Příspěvekod dolphino » 02 pro 2011 08:09

Tak vše vyřešeno, díky všem za pomoc.

Zpět na “Kancelářské balíky”