RESTART PC při najíždění Windows Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Wooh
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

RESTART PC při najíždění Windows

Příspěvekod Wooh » 02 pro 2011 09:34

Ahoj,

u svého známého řeším již delší dobu problém, který bohužel momentálně vygradoval již do bodu, ve kterém si už nevím rady. Nastala situace, kdy PC při najíždění do Windows, resp. přesně při přejíždění onoho Windows "proužku", jen zahlásí Cd-rom nepěkným zvukem "tydy-tydy" a PC se restartuje .. a problém se opakuje, dokola, dokola, dokola. Zkoušel jsem měnit RAM paměti, výměna HDD, formát, trojnásobný reinstal systému .. v těchto "drobnostech" to nebude. Problém tedy nejspíš bude někdy jinde. V tuhle chvíli bych to viděl buď na GPU, MB nebo snad zdroj ...

Bohužel, grafiku nemám momentálně k dispozici takovou, která by byla kompatibilní s MB, takže tu nemůžu otestovat. Zdroj jsem ještě nezkoušel vyměňovat, to bych mohl zkusit posléze, ale než tak učiním, neměl někdo třeba podobný problém, není někomu podobná situace povědomá, případně neví někdo kde je zakopaný pes ?

Už mě tahle situace dost ubíjí, stejně jako dotazy od kamaráda kdy to bude, co s tím je, atd. Velmi vás tedy žádám o jakoukoliv radu a pomoc.

Děkuji.
AMD Athlon 64 X2 6400+, 3,2 GHz | 6GB DDR2-800 Apacer | Sound Blaster Audigy 2| Asus M2N-SLi Gb LAN, nForce560 SLi | 2x GIGABYTE 8800GTS 512 MB SLI | 500GB WD5000AAKS 16MB | Fortron Blue Storm II 500W | Scythe SCMNJ-1000 NINJA | Ednet Laser | UMAX | LG GSA-H58N | OS: Windows 7 Ultimate x64

Reklama
guest

Re: RESTART PC při najíždění Windows

Příspěvekod guest » 02 pro 2011 09:39

Přiklonil bych se k vadnému zdroji, ale vadí mi ty zvuky z mechaniky. Zkoušel si to bez připojené mechaniky?

Více také napoví zákaz restartu a chybová hláška!

Wooh
nováček
Stav:

Příspěvekod Wooh » 02 pro 2011 10:01

Mechaniku jsem odpojil, změnilo se pouze to, že onen zvuk nebyl vydaný, neměl z čeho, ale problém přetrval .. takže celý restart proběhl v tichosti, ale proběhl. Zákaz restartu zkusím teda vynutit přes bios, ale to zkusím asi až doma, teď jsem v práci. Zkusím rovnou pak přehodit i ten zdroj, pokud by mi hláška nic moc neřekla, což tak bohužel většinou je .. :) Děkuji za radu.
AMD Athlon 64 X2 6400+, 3,2 GHz | 6GB DDR2-800 Apacer | Sound Blaster Audigy 2| Asus M2N-SLi Gb LAN, nForce560 SLi | 2x GIGABYTE 8800GTS 512 MB SLI | 500GB WD5000AAKS 16MB | Fortron Blue Storm II 500W | Scythe SCMNJ-1000 NINJA | Ednet Laser | UMAX | LG GSA-H58N | OS: Windows 7 Ultimate x64

guest

Příspěvekod guest » 02 pro 2011 10:09

Restart lze zakázat v nabídce pro režim nouze - po restartu F8, anebo ve vlastnostech systému:
Přílohy
sys.JPG

Wooh
nováček
Stav:

Příspěvekod Wooh » 02 pro 2011 10:32

Já měl za to, že tohle se dá zakázat přímo v Biosu. Dobře žes mi upřesnil že ne :) Zbytečně bych to hledal a vztekal se. Každopádně díky za návod, určitě to vyzkouším a k večeru napíšu výsledek.

guest

Příspěvekod guest » 02 pro 2011 11:49

Já nevím jestli to jde v Biosu - možná ano. :smile:

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 02 pro 2011 11:57

IMHO ne to je záležitost OS, zkusil bych odpojit nebo vyměnit DVD mechaniku...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

guest

Příspěvekod guest » 02 pro 2011 12:04

El Diablo mechanika byla odpojena a stejně se to restartuje.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 02 pro 2011 12:25

JO aha to sem přehlídnul... Takže buď zdroj nebo vadné kondenzátory na MB, jak vypadají?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Wooh
nováček
Stav:

Příspěvekod Wooh » 02 pro 2011 14:12

Po zkušenostech z minulosti jsem kondenzátory na MB hned kontroloval, ale žádné nafouknutí či jakoukuliv změnu jsem na nich nezaregistroval. Takžě těžko říci, ale v 18:00 podám informace, až vyzkouším výměnu zdroje .. pak už se možní původci problému dost eliminují.

Wooh
nováček
Stav:

Příspěvekod Wooh » 18 pro 2011 20:23

Tak po delší odmlce kdy jsem neměl možnost s PC cokoliv dělat, jsem dnes vyzkoušel rady z posledně. Výměna zdroje, výměna grafiky, pamětí, HDD, odpojení mechaniky, odpojení externí zvukovky ... v PC nezůstalo v podstatě nic původního, pouze 2 věci. MB a CPU ... v tuhle chvíli jsem si téměř jistý, že to bude chyba základovky. Přestože kondenzátory vypadají v pořádku, nemusí to notně znamenat, že v pořádku opravdu jsou.

Pokud by ještě někoho něco napadlo, prosím o radu, jinak to asi uzavřu a nechám vyměnit MB ... a uvidím.

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 19 pro 2011 00:25

Při startu počítače mačkej F8, až se objeví nabídka typu spouštění OS, vyber Automaticky nerestartovat počítač v případě selhání systému. Pak pokračuj ve spouštění. Pokud to zkončí na obrazovce smrti (BSOD) opiš sem chybový kód.
Vyzkoušej taky Nouzový režim.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”