Dobrý den,
můj PC nenadále spadne do modré obrazovky (S hláškou: Memory psychical.......). Někdy se to stává během hry, někdy nenadále z ničeho nic. Vyměnil jsem zdroj (corsair CX500) a grafiku (NVIDIA GTX560Ti 1G) a problémy stále pokračují. Nemohl byste mi někdo poradit postup při hledání této příčiny? Děkuji.
Padání PC
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Padání PC
Otestuj RAM memtestem, použij Ultimate Boot CD
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Bylo by možná dobré ofotit tu hlášku.Ale vypadá to na operační paměť.Stáhni si Mem test a otestuj.Ten spolehlivě určí jestli se jedná o špatnou operační paměť.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Děkuji za radu.
Zkusil jsem Mem test a našel 33 chyb s různými kódy.
Např.:
Memory error detected. Pair10860685 does not store values accurately.
Mem test has detected that your computer cannot accurately store data in RAM.
You need to fix this.See the online EAQ question (http://HciDesing.com/memtest) for advice on what to do next.
Je totak vážné, abych měl koupit novou paměť?
Děkuji za reakci.
Zkusil jsem Mem test a našel 33 chyb s různými kódy.
Např.:
Memory error detected. Pair10860685 does not store values accurately.
Mem test has detected that your computer cannot accurately store data in RAM.
You need to fix this.See the online EAQ question (http://HciDesing.com/memtest) for advice on what to do next.
Je totak vážné, abych měl koupit novou paměť?
Děkuji za reakci.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Je to vážné.Memtest nesmí hlásit žádnou chybu.Paměti jsou špatné.Kup jiné nebo reklamuj.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Děkuji a přeji pěkný den.
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Pro 2011 16:44) ---
Ještě mě napadlo jednu paměť vydělat a spusti test znovu. Ta co zůstala v desce je bez chyby - takže příčina jasná.
Děkuji za radu.
Ještě jsem se chtěl zeptat, když koupím tento typ paměti (ZEPPELIN 2x2GB KIT DDR2 800MHz GOLD), jestli muhu ponechat i zbývající paměť 1G z těch původních, která byla dobrá? Zatím jedu na tuto starou 1G a zatím bez jakýchkoli problémů.
Děkuji.
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Pro 2011 16:44) ---
Ještě mě napadlo jednu paměť vydělat a spusti test znovu. Ta co zůstala v desce je bez chyby - takže příčina jasná.
Děkuji za radu.
Ještě jsem se chtěl zeptat, když koupím tento typ paměti (ZEPPELIN 2x2GB KIT DDR2 800MHz GOLD), jestli muhu ponechat i zbývající paměť 1G z těch původních, která byla dobrá? Zatím jedu na tuto starou 1G a zatím bez jakýchkoli problémů.
Děkuji.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Můžeš ji tam nechat.Sice Zeppeliny nejsou moc dobré paměti,ale budiž.Zajímavé je,že já jsem měl úplně stejný problém taky s grafikou GeForce GTX560.Měl jsem původně Radeon HD5770 a tam fungovaly paměti 2X4GB bezproblémů.Po výměně grafiky za již zmíněnou GeForce mi začaly paměti blnout a občas se objevila modrá smrt.Tak jsem taky jeden modul vyndal a vše už je v pořádku.A ještě zajímavější je,že ta druhá vyndaná paměť jede v druhém PC absolutně bez chyb.Projel jsem ji MemTestem a 0 chyb.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Záleží na operačním systému a také, zda budou paměti vzájmně kompatibilní. Windows XP a jakýkoliv jiný 32bit systém neumí pracovat s více jak 4GB (přesněji řečeno +-3,25GB). Takže v těchto případech bude 1GB akorát zbytečná přítěž, která zruší dual channel (paměti v párech jsou rychlejší).
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Marfy,
mohl bych Tě tedy ještě poprosit o tip na dobrou značku pamětí, když ZEPPELIN (tu jsem vybral na ALZA.cz) nejsou ty pravé?
Až se potkáme v hospodě, tak máš u mě pořádnou štamprdli.
Děkuji.
mohl bych Tě tedy ještě poprosit o tip na dobrou značku pamětí, když ZEPPELIN (tu jsem vybral na ALZA.cz) nejsou ty pravé?
Až se potkáme v hospodě, tak máš u mě pořádnou štamprdli.
Děkuji.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
S Kingstonama chybu neuděláš
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Vybíral bych spíše ze značek Corsair,A-DATA,Kingston nebo Transcend.U Kingstonů jsem se ale už spálil a Zeppeliny zase většinou nejsou moc kompatibilní s deskou.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2472
-
od rohlicek1
Zobrazit poslední příspěvek
05 led 2025 09:56