Komprimace u HDD disků je zcela zbytečná a snižuje výkon. Jak je to ale u SSD disků, které nejsou tak velké, ale mají vetší rychlosti zápisu a čtení? Vyplatí se možnost "Komprimovat jednotku a šetřit tak místo na disku" ? Lze tento atribut nastavit pouze pro některé adresáře?
Co myslíte?
Komprimace jednotky ano či ne?
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Komprimace jednotky ano či ne?
Co vím, komprese by neměla být vhodná u SSD, která data interně kompresují (např. SSD s řadiči SandForce)
Tam by mělo docházet ke zpomalení čtení/zápisu a navíc ke snižování životnosti. U ostatních to bude šumafuk.
Ano, lze komprimovat libovolnou složku nebo soubor, není nutné komprimovat celý svazek. (pokud se ptáš na kompresi NTFS)
Osobně po SSD neprahnu, tak se o to ani moc nezajímám. Dle mého je to zatím dost nedokonalá technologie (nebo už možná mrtvá)
Pevný disk vyměním až za DDR100 (krysí mozeček v ethanolu) s možností pojmout 100TB dat, odolný proti pádu z 1km.
Já jsem stará škola a když si vzpomenu na Stacker nebo DBLSPACE a DRVSPACE, tak mi ještě dnes vstávají vlasy hrůzou
Á propos jsem kdysi někde četl článek, že IBM vyvíjelo nějaký holografický hranol, který měl mít úžasnou kapacitu. V současnosti to už tedy zřejmě bude v nášlapných minách, řízených střelách a jaderných hlavicích. Počítám, že za deset let si to budeme moci koupit i my civilisti (nejprve ty bohatší)
Tam by mělo docházet ke zpomalení čtení/zápisu a navíc ke snižování životnosti. U ostatních to bude šumafuk.
Ano, lze komprimovat libovolnou složku nebo soubor, není nutné komprimovat celý svazek. (pokud se ptáš na kompresi NTFS)
Osobně po SSD neprahnu, tak se o to ani moc nezajímám. Dle mého je to zatím dost nedokonalá technologie (nebo už možná mrtvá)
Pevný disk vyměním až za DDR100 (krysí mozeček v ethanolu) s možností pojmout 100TB dat, odolný proti pádu z 1km.
Já jsem stará škola a když si vzpomenu na Stacker nebo DBLSPACE a DRVSPACE, tak mi ještě dnes vstávají vlasy hrůzou

Á propos jsem kdysi někde četl článek, že IBM vyvíjelo nějaký holografický hranol, který měl mít úžasnou kapacitu. V současnosti to už tedy zřejmě bude v nášlapných minách, řízených střelách a jaderných hlavicích. Počítám, že za deset let si to budeme moci koupit i my civilisti (nejprve ty bohatší)
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Ještě bych doplnil, že záleží na obsahu toho, co máš na disku. Pokud to budou videa, empétrojky a fotky, tedy formáty, které jsou vnitřně komprimované, je jakýkoli pokus o další kompresi (ať už realtime nebo klasický archiv) zhola zbytečné.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Tak jsem to vyzkoušel použít na celý disk SSD 60GB a z původně 40GB využito systémem a programy je 30GB. Jinak já si SSD disk velmi chválím, používám ho jen na systém a programy, ale běží mi vše o hodně rychleji, než když jsem měl systém na HDD.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 3123
-
od neytos
Zobrazit poslední příspěvek
06 lis 2024 11:43