"Náladové" nabíhání Windows XP

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Visky
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

"Náladové" nabíhání Windows XP

Příspěvekod Visky » 04 pro 2011 15:27

Dobrý den, mám tu řekl bych docela kuriózní problém co se týče nabíhání windows XP. Jde o to, že se načítají pomalu, tím způsobem, že trvá dost dlouho plocha s „Vítejte“ a pak ještě mnohem déle, než se objeví ikonky a někdy to zase naopak naběhne všechno za 3 sekundy bez problému.
Jinak jsem zkoušel typické rady jako vyčištění nabídky start (úplně jsem tam zakázal pamatovat si spuštěné programy), na ploše mám jen zástupce, nikoliv soubory (cca 25 zástupců), omezil jsem programy po startu jak to šlo, defragmentoval jsem, vzal to Ccleanerem což už bylo docela zoufalé neboť netbook mám jen něco přes týden.
Jedná se o HP mini 5101 - Atom N280 (1.66GHz, 0.5MB L2 Cache, 533MHz FSB), 1GB DDR2 RAM, 160GB (7200ot./min.) pevný disk, 10.1" LCD WSVGA LED displej, grafika Intel GMA950, WiFi-a/b/g/n, GLAN, BT, kamera, Windows XP Home.
Mám jen takové podezření na to, že jsem si udělal vlastní barevný motiv (u klasického nastavení) a používám program na držení ikonek na svém místě (Desktop Restore). Ovšem kdyby byl problém v něčem výše jmenovaném, tak nechápu, proč se ntb spustí pomalu jen někdy s tak obrovským rozdílem.
Ještě dodat, že naposledy co naběhl pomalu se mi objevil error „config.exe“, ale to nevím o co se jedná. Jinak i po pomalém načtení pracuje ntb naprosto normálně. Děkuji za případné tipy.

Reklama
gabriel
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: "Náladové" nabíhání Windows XP

Příspěvekod gabriel » 08 pro 2011 15:05

Zkus si projit tuhle stránku http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=41 je to sakra dlouhej článek, ale pak zjistíš kolik zbytečnejch, ale často i nebezpečnejch pí****n maj xpčka zaplý. Já sem podle tohodle na starym noťasu zrychlyl zapínání z 2 min. na 1 min 10 sek. Ale to co říkáš ty my spíš zní, že jednou ho dáš vypnout a podruhý ho dáš do režimu spánku.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”