VBA vykreslovani grafu Vyřešeno

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

Tatanka1
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

VBA vykreslovani grafu

Příspěvekod Tatanka1 » 05 pro 2011 23:53

Ahoj, zkousel jsem zmenit cast kodu v jednom makru, ale je to pro me narocny. Verim ze pro Vas to bude hracka na 5 minut.

Excel funguje tak ze se nahodne generuji cisla (bunka C10) a ty se potom vykresluji do grafu. Funguje to vyborne ale potrebuji jeste vykreslovat udaje z druheho generatoru (bunka J10) aby se me vykreslovaly soucasne dve hodnoty v grafu.

Dalsi dotaz je jestli by se hodnoty v grafech mohly zaznamenavat jakmile dojde ke zmene cisla v generatoru a ne po sekunde.

A posledni dotaz aby me graf zobrazoval pouze poslednich 200 hodnot. (klidne dopiste poznamku v kodu kde to tam muzu pozmenit)

Diky moc, snad to bude prinosem i pro Vas.
Přílohy
TatankaVBA.xlsm
(21.12 KiB) Staženo 26 x

Reklama
Poki
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: VBA vykreslovani grafu

Příspěvekod Poki » 08 pro 2011 11:38

Zkusil jsem to udelat po svem, treba to bude vyhovovat...
Přílohy
TatankaVBA.xlsm
(22.45 KiB) Staženo 45 x

Tatanka1
nováček
Stav:

Příspěvekod Tatanka1 » 09 pro 2011 10:26

Diky diky
Neni to presne ono, ale pokusim se to nejak zbastlit dokupy s tim co jsi udelal. Potrebuji na samotnem liste 2 bunky v kterych se generuji hodnoty (pro me jednodusi tam pak dodat data z jednoho pristroje) ty hodnoty pak vykreslovat v grafu (to jsi uz udelal) a ted jsem se jeste dozvedel, ze ty dve vygenerovany hodnoty musim secist a vykreslit to do jineho grafu (jako krivku). dam se do toho, pozitivni pristup a rok prace :)

Rozhodne diky a at se dari.

--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Pro 2011 16:34) ---

Jedna velka omluva. Je to skoro presne to co potrebuji. Dival jsem se na ten excel ve spechu a poradne jsem to neomrkl. je to bezva. Tedy snad jiz posledni vec. Bylo by nejak mozne aby se me ty hodnoty secitaly a vykreslovaly do jedne krivky v jinem grafu?
Za dalsi nevim jak se to bude excelu libit kdyz neustale budu streamovat data. Klidne staci v listu Chart uchovavat poslednich 20 hodnot...
diiiky :)

Poki
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Poki » 15 pro 2011 11:37

Pridal jsem sloupec se souctem obou hodnot pri kazdem novem vstupu - tento soucet se zobrazuje v druhem grafu.
Pokud jde o nacitani hodnot - myslim, ze je vzdy dobre uchovavat historii, proto bych system nemenil.
Novy excel nabizi pres milion radku, takze si myslim, ze by nemel byt velky problem historii uchovavat - pokud byste presahl milion - neni problem tyto čtyři sloupce zkopirovat na jiny list jako archiv a hodnoty v listu 'Chart' proste smazat (jed dat pozor na poradi, ktere je ve sloupci A, aby navazovalo...)
Přílohy
TatankaVBA.xlsm
(24.06 KiB) Staženo 82 x

Tatanka1
nováček
Stav:

Re: VBA vykreslovani grafu  Vyřešeno

Příspěvekod Tatanka1 » 17 pro 2011 09:45

Diky moc, je to presne ono, dokonaly :)
Usetri to dost prace.
Mej se!