Google chrome - v čem je vlastně tak dobrej?

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

ChrisX
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Google chrome - v čem je vlastně tak dobrej?

Příspěvekod ChrisX » 22 říj 2011 21:11

Zdravim..dřív jsem měl mozillu, ale nebyl jsem moc spokojenej, protože mi často padalo při zapnutí videí..hlavně stream a youtube..
Po cca 2 letech už mi ale došla trpělivost..

Všude čtu, jak je Google chrome úžasnej..rychle apod..jenže mně než se načte stránka, tak tu vždy o pár centimetrů vyrostu..neustále mi padá nějakej plugin a celý prohlížeč zbělá a neodpovídá..stahování se mi furt ruší(žádný warez) a dokonce jsem přišel na jednu zajímavou věc. Ten prohlížeč mi zpomaluje rychlost stahování asi o 70%!

Dnes jsem stáhl novou mozillu a rozdíl je neuvěřitelnej..místo 80kb/s jsem stahoval i 400kb/s a víc..záleží kde a kdy..stránky se načtou hned..vůbec nevím, proč jsem ten chrome měl..

Co si o tom myslíte vy? Vše jako cookies a cache jsem pravidelně čistil v CCleaneru, takže nějakým přehlcením to nebude.

Reklama
Peťa
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Google chrome - v čem je vlastně tak dobrej?

Příspěvekod Peťa » 22 říj 2011 21:20

Já teda také nepatřím mezi příznivce Google Chrome. Mám ho, ale preferuji Explorer.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 22 říj 2011 21:29

Každý používá, co mu vyhovuje. S Google Chrome už jsem pár trablů řešil a vždy jsem uživatele přesvědčil, že Firefox je dobrá volba. Používám jej někdy od verze 1.x a spokojenost.
Chrome měl skvělý marketing a Google za zády. Jinak se nic převratného nekoná.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 22 říj 2011 21:53

V mém případě se zase konal přechod z léty používané pandy na Chrome a spokojenost. Jednoduše mě už přestalo bavit neustále čekání na verzi 4, když Google vydával jednu aktualizaci za druhou a byla vidět verva, se kterou se do toho pustil. V době přechodu jsem stále četl výsledky testů, jak Chrome poráží kde koho a jak je proti němu FF 3.x prehistoricky pomalý, přesto jsem se ho nechtěl zbavit, především kvůli používaným doplňkům. Jak se však začal v komunitě postupně rozšiřovat, přibývalo i doplňků a tak jsem brzy měl vše, co jsem potřeboval. Přechod byl tedy na spadnutí.

Navíc se mi i více zamlouval jeho minimalistický vzhled a různé vychytávky, ať už vyhledávání přímo v adresním řádku, po rozkliknutí pravým jako první možnost 'Otevřít v novém panelu', nikoli v okně jako FF, soustředění všech potřebných nastavení do záložek, v neposlední řadě i rychlost, atd.. Navíc se mi u FF stávalo, že se při klasickém stahování více souborů zacyklil. Samozřejmě, i Chrome má své mouchy, štve mě především, jak se při načítání obsáhlejší stránky s pluginem AutoPager na nějaký okamžik zasekne. Jinak jsem s ním spokojen, ale co člověk, to názor a zkušenost.. :wink:
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 22 říj 2011 23:40

- je pro blb.. tedy pro začátečníky a ne příliš bystré
- už není ani nejrychlejší
- má málo funkcí, doplňky jsou omezené jen na skripty, kterými vše prostě nejde
- vydává idiotské verze jednu za druhou (celočíselné), ale nové funkce v nich téměř žádné nejsou (tento idiotský výmysl chytil už i Firefox)
- špatně funguje na specifických webech (homebanking, videa, fóra)

NuM3Ro
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod NuM3Ro » 23 říj 2011 00:42

Já Chrome mám několik měsíců a nemůžu si stěžovat. Začínal jsem na IE který mi, ale časem sám od sebe začal centrovat (zarovnávat) text, tak jsem přešel na Operu, tam mi začlo vadit že mi každou chvíli když jsem ji chtěl otevřít běhalo okno, že nastala chyba, takže jsem v procesech musel ručně povypínávat soubor "opera.exe", tak jsem zkusil ještě Chrome. Používám ho cca 4 měsíce a zatím si nemůžu stěžovat. Net je pružnej a pluginy nemám potřebu používat, naopak Firefox rád nemám, nikdy mi nesedl.

kiri3
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod kiri3 » 15 pro 2011 10:52

Chrome používám taky už několik měsíců a nemůžu si stěžovat. Zdá se mi lepší než explorer. Ten se mi věčně seká a pořá něco nefunguje. Chrome zatim šlape.

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 15 pro 2011 11:02

Sprominutím, explorer je ***** (za hvězdičky si můžete dostadit všechna známá slova, která není vhodné někde psát :D ) Já používám FF a pokud máš problém s načítáním, zkus TOHLE. Může se to zdát jako jeden z mnoha FAKE věcí, které existují ale mě to skutečně FF zrychlilo, že jsem i byl schopný to víc než postřehnout... ;)

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 15 pro 2011 11:10

ReMusiCZ píše:Já Chrome mám několik měsíců a nemůžu si stěžovat. Začínal jsem na IE který mi, ale časem sám od sebe začal centrovat (zarovnávat) text, tak jsem přešel na Operu, tam mi začlo vadit že mi každou chvíli když jsem ji chtěl otevřít běhalo okno, že nastala chyba, takže jsem v procesech musel ručně povypínávat soubor "opera.exe", tak jsem zkusil ještě Chrome. Používám ho cca 4 měsíce a zatím si nemůžu stěžovat. Net je pružnej a pluginy nemám potřebu používat, naopak Firefox rád nemám, nikdy mi nesedl.

S Operou nemám žádné problémy..žádnou takovou hlášku jsem neměl..Jedu na ní již asi 4 roky a spokojenost.

S Google Chrome---ten mě tedy nezaujal vůbec a co mi dalo práce než jsem se zbavil toho balastu kolem..
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

Tholus
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Tholus » 15 pro 2011 12:27

Několik let jsem spokojeně používal Firefox, najednou začal zamrzávat a padat (přesně jak píšete i vy - hlavně u videí) a přeinstalace nepomáhala, maximálně na chvíli. Jednou jsem to už nevydržel a přešel na Chrome... jsem na něm dodnes a žádný problém jsem s ním neměl. Práce s ním je svižnější a přehlednější, doplňky jdou mimo mne (až na AdBlock) - nikdy jsem neměl a ani nebudu mít rád různé modifikace, ať už na prohlížeč, tak na hry a další programy. Vmíchávat do programů cizí kódy není podle mě dobrý a na "pružnosti" to určitě nepřidá, mně stačí, když se na kalendář podívám ve Windows, nemusím mít v prohlížeči všechno, včetně zapínání automatickýho luxu a odemykání auta. Moje požadavky to splňuje a to mi bohatě stačí.

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 15 pro 2011 12:58

To samé co Tommy4. Chrome s Adblockem stačí na všechno :smile: Samozřejmě má-li někdo potřebu mít browser narvanej pluginama až k prasknutí, tak řešením je Firefox.

Nicméně na banking jedině IE, koneckonců zabezpečení má na nejvyšší úrovni.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ltb » 15 pro 2011 15:51

Sám za sebe používám také hlavně Operu a tak o Google Chrome mnoho nevím. Za jeho úspěchem bych viděl hlavně giganta GOOGLE, který si prostě umí svoje produkty dostatečně prosadit.

Jinak, k tématu se hodí statistika prohlížečů, jak vychází nám tady na fóru za posledních 6 měsíců:

Pomer_prohlizecu_za_6mes.jpg
Unikátní uživatelé a jejich prohlížeč

Opravdu kloubouk dolů předtím, jaký obrovský "kus" se Chrome podařilo ukousnout za tak krátkou dobu jeho existence.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”