Příspěvekod peacoq » 17 pro 2011 12:38
Toto je moc velkej boj - o nicem: '''...Ze 138 virů Firewall propustil 52 a tooblar, který je podle všech děraví jich propustil jenom 12.''
Ja nejsem takovy - jako vstricny jaro3, abych s povzdechnutim rekl: ''Už Ti začínám nerozumět'', ...ja sem se zde jen vyjadril co a jak se veci s listou maji, protoze sem na Avire aktivni (vetsinou si beru lidi, kterym se musi vysvetlit nastaveni aktualizaci), a kdyz sem zde videl tema Ask Toolbar - vyjadril sem se k tomu, protoze pred nejakou dobou to matlo lidi na Avire, - ale ne tedy tak, jak to predvadis ty...
Mas-li problem vnimat rozdil: firewall - lista - ativir - webova ochrana - co chrani a co problem zpusobuje, ...tak se zamer ja na ty TUCNA slova, ktere ti samy o sobe daji odpoved (kdyz vse opakovane negujes a oznacujes za blbost).
Tak ja ti to vysvetlim po lopate:
Ask Toolbar neni zadna ochrana = nechrani a nema ani co propustet! Je to reklamni nastroj firmy ask.com, ktera za umisteni do instalace ativiroveho programu zaplatila, a tim se stalo, ze: ...Avira dala do instalatoru podminku > instaluj (reklamni) Ask Toolbar a potom budes mit i (onu zminovanou) Web Protection jako soucast instalace antiviroveho programu Avira.
Ale to ma problem - tato lista/toolbar je je reklamni prvek slouzici k vyhledavai napriklad slev, apod., a tato lista je potom ''vstupni branou pro viry a jine nakazy'' = toolbar nechrani a nepropousti nic ve smyslu, ze by nefugovala > to ona problemy pritahuje.
Reseni je:
Instalovat Aviru a potvrdit instalaci Ask Toolbar, cimz zikas Web Protection, ale ma to vyse uvedeny problem - toolbar. Pripadne modifikovat jiz instalovanou Aviru a zpetne instalovat prave tuto listu, ale to jsi uvadel, ze je ''se vsim problem'', a proto byl zamer zkotrolovat a odstranit zbytky, ktere v PC (asi) jsou a co jsi si zapricinil zbrklosti instal-odinstal-instal...
A proto se doporucuje listu neinstalovat = tim ztratis Web Protection, a v tom pripada na PC bezi jen: Windows Dsfender + tovarni Windows Firwall (a firewall je nastroj oznacovay jako web-protection) + antivir Avira > a tak je vhodne poridit prave extra firewall (doporucovany ti byl Zone Alarm), ktere prevezme funkci/praci tovariho firewallu, ktery za moc/za nic nestoji.
Takze se bud venuj tomu, ze a PC pojede v nastaveni;
A) Avira s Toolbar = bude aktivni Web Protection,
B) Avira bez Toolbar = Web Protection nebude ativni, a potom doistalovat firewall Zone Alarm ( coz jsi zase mel reci, ze to zpomaluje PC a neschopost nastavit Game Mode co se oline hrani tyce),
a nebo zadny firewall neinstalovat, ale potom s vedomim, ze tovarni Windows Firwall, ktery je soucesti operaciho systemu WIndows, de-fakto zadnou ochrau nenabizi,
...a nebo testuj toolbar na propustost viru, coz je samo o sobe prekvapujici, jak to testujes, kdyz toolbar ja neco asi jako ''reklamni stitek na uvodni strance casopis'' = reklama. Ale v pripade PC pres tuto reklamu do PC vstupuji viry.
Ale podle toho co ty pises > ''testuji viry'', nebo kdesi cosi, ...tak ani neni jasne, jak a kde ty co testujes, kdyz se v tom ani neorientujes a soucasne zameujes toolbar za neco co jako ma chranit = delas veci, ktere jsou k nicemu, a potom vytvaris problem a negujes radu, jak postupovat.