FREE avira - jak aktivovat ve Win 7? Vyřešeno

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: FREE avira - jak aktivovat ve Win 7?

Příspěvekod Martin63 » 16 pro 2011 15:57

jaro3 píše:Hm , pokud na to trváš , tak tam asi zbyly po odinstalaci nějaké zbytky , které tomu brání...
Já si stále myslím , že Ask.tool je děravý a zkrz tuto rádoby reklamu se Ti tam dostanou nákazy spíš..

Odinstaluj komplet tu Aviru...nějaký čas to bez ní vydržíš..

Stáhni si OTL by OldTimer
na plochu. Ujisti se , že máš zavřena všechna ostatní okna a poklepej na ikonu OTL.Nahoře v okně pod Výstup klikni na minimální výstup.Pod Běžné registry změň na Vše. Zatrhni Kontrola na havěť “LOP“ a Kontrola na havěť “ Purity“ . Klikni na Prohledat. Všechny ostatní nastavení ponech jak jsou. Sken může trvat dlouho, až skončí otevřou se dva logy:
OTL.Txt
Extras.Txt

Jsou uloženy ve stejném místě jako OTL. Oba logy sem prosím zkopíruj.

nebo v čem mi to pomůže?

//Zkusíme úplně odstranit Aviru a pak znova nainstalovat..jaro3
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Reklama
peacoq
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod peacoq » 16 pro 2011 16:06

Omlouvam se, asi to nekde zaznelo - je toho de vice, ale...

Web Protection je zavisle od plne instalace = vcetne Ask Toolbar. Je to sice Toolbar, ale v tomto pripade doporuciji to nechat, i kdyz jinak se listy standartne odstranuji/neinstaluji, a nebo nemit Web Guard (nesataci jen ukoncir Web Protection pres ikonku Avira - restartem opet nabehne, a listu to pochopitele nodstrani).
Ja sem na Avire aktivni, a tak o tom vim a lidi to mate > nechat listu, a nebo odstranit = prijit o avira-web-guard, a potom nahodit nejaky firewall (Zone Alarm). Aviru doporuciji nechat - z tech zdarma antivitu je porad asi nejlepsi.

Tak uz to vidim - jaro3 pise:
Nechal bych tam tu Aviru , i bez Web Guard...můžeš si k tomu pořídit i free firewall:
outpost , ZA, ap.

...to udelej. Avira na Ask Toolbar trva (spis tedy Ask.com = je to tezce zaplacena reklama), a neni jine cesty, nez: mit nebo nemit, a to potom spise nemit a mit firewall.

/ Edit:
...aha, beru zpet, ale pripadne to nekomu pomuze - listu je nutne mit nebo nemit, jine reseni neni, ale jak prave vidim, ty v tom mas jasno i kdyz je ti neco doporucene:
''je to nejlepší ochrana vůbec a bez Web guardu se ti tam dostane úplně všechno. Takže - lepší mít, než nemít.''

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 16 pro 2011 21:19

Já nechci žádný firewall, zase další zpomalení pc. Já se jenom ptám, jak docílit instalace web protection. Když si tam dám Firewall, tak mi to zase bude nabíhat 3 minuty. Takhle je to kolem 50 vteřin, jen chci vědět milí tazatelé jak pustit web protection, nikdo to asi neví :lol: záhada světa. :x Když tam budu mít Firewall, tak se mi to bude při každém připojení k internetu ve hře ptát.
Naposledy upravil(a) Martin63 dne 16 pro 2011 21:25, celkem upraveno 1 x.

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 16 pro 2011 21:21

jaro3 píše:Hm , pokud na to trváš , tak tam asi zbyly po odinstalaci nějaké zbytky , které tomu brání...
Já si stále myslím , že Ask.tool je děravý a zkrz tuto rádoby reklamu se Ti tam dostanou nákazy spíš..

Odinstaluj komplet tu Aviru...nějaký čas to bez ní vydržíš..

Stáhni si OTL by OldTimer
na plochu. Ujisti se , že máš zavřena všechna ostatní okna a poklepej na ikonu OTL.Nahoře v okně pod Výstup klikni na minimální výstup.Pod Běžné registry změň na Vše. Zatrhni Kontrola na havěť “LOP“ a Kontrola na havěť “ Purity“ . Klikni na Prohledat. Všechny ostatní nastavení ponech jak jsou. Sken může trvat dlouho, až skončí otevřou se dva logy:
OTL.Txt
Extras.Txt

Jsou uloženy ve stejném místě jako OTL. Oba logy sem prosím zkopíruj.

,ale stejně nevím, co by mi tohle s web protection pomohlo. Nebo by to úpně smazalo Aviru? Či jiný postup :D ,je to nevyřešitelná věc :mad:

peacoq

Příspěvekod peacoq » 16 pro 2011 21:25

''jen chci vědět milí tazatelé jak pustit web protection, nikdo to asi neví'' (pozamka: nikoli ''vy tazatele'', protoze tazatel jsi ty = dotazujes se/ptas)

A tobe neni pomoci a rady je ti skoda:

Web Protection je zavisle od plne instalace = vcetne Ask Toolbar. Je to sice Toolbar, ale v tomto pripade doporucuji to nechat, i kdyz jinak se listy standartne odstranuji/neinstaluji, a nebo nemit Web Guard.
...atd.
= Web Protection je zavisle od plne instalace = vcetne Ask Toolbar.
Naposledy upravil(a) peacoq dne 16 pro 2011 21:28, celkem upraveno 1 x.

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 16 pro 2011 21:27

Já to vyřeším jináč, dam si sem MallwareAlarm, Spysheriffa, taky goggle.com atd... a bude vystaráno. Celé pc pak přeinstaluju a dám instalaci Aviry znova A JE TO :lol:

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 16 pro 2011 21:30

peacoq píše:''jen chci vědět milí tazatelé jak pustit web protection, nikdo to asi neví'' (pozamka: nikoli ''vy tazatele'', protoze tazatel jsi ty = dotazujes se/ptas)

A tobe neni pomoci a rady je ti skoda:

Web Protection je zavisle od plne instalace = vcetne Ask Toolbar. Je to sice Toolbar, ale v tomto pripade doporucuji to nechat, i kdyz jinak se listy standartne odstranuji/neinstaluji, a nebo nemit Web Guard.
...atd.
= Web Protection je zavisle od plne instalace = vcetne Ask Toolbar.

,ale jakou budu mít doprčic teď ochranu, když si sem dám nějáký Firewall, tak to bude nabíhat léta, když tu budu mít houbeles, tak se mi tam každej droboučkej vir dostane :roll:

peacoq

Příspěvekod peacoq » 16 pro 2011 21:36

Jakou ochranu?, - x-krat je ti vysvetleno, ze lepsi, nez nyni s ask-toolbar.

Vadi-li ti, ze firewall zpomaluje PC - to je tvuj problem, nikoli problem PC nebo fora, a nehlede na to, ze dalsi zminka o ''dotazovani pri hrani her'' se resi nastavenenim Game Mode (vsechny vstupy do PC se automaticky povoluji/zamitaji), a nebo Firewall docasne deaktivovat (a opet nehlede na to, ze v PC je pravdepodobne aktivni Windows Firewall, ktery ovsem za moc nestoji a proto to doporuceni poridit FW k Avire bez Web Protection).
''...nikdo to asi neví :lol: záhada světa'' > to neni zahada, ale tvoje ironizovani doporuceneho postupu.

Jaro3 ti chtel OTL testem udelat dukladnou kotrolu, protoze jsi zminoval nemoznost upraveni Aviry (Modify), a zda se, ze to mas cele spatne nainstalovane/odinstalovane, a zbytky ask-toolbar mohou byt v PC, a to neni dobre > ale tobe zadna rada neni dost echt/dobra.

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 17 pro 2011 00:46

zkoušel jsem ten Firewall na: CPU 300mhz , RAM 192 mb , grafikou Radeon 9600 series. (o času nabíhání pc teď nemluvim ať je to Core i5 tak to nabíhá jako by byl konec světa), Stahoval jsem jeden virus za druhým, takže jestli tomu rozumím, když si stáhnu to OTL, tak mi poradíš jak tam dát tu ochranu od Aviry? Ten firewall vychytá prd. Na všech třech pc to s tou Avirou takhle mam. + ten 4 na kterym testuju viry. Až potom jsem se dozvěděl, že je to ochrana virů. Takže jsem udělal chybu což se stává. Já si myslel, že je to jenom, nějáká otravná reklama, či lišta od Asku. Takže když si nainstaluju ten OTL tak mi poradíš?

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 17 pro 2011 09:12

Už Ti začínám nerozumět , tady Ti radíme a vedeš si svou..ask.com je děravý toolbar , přes který se mohou nákazy dostat do PC..

Ten firewall vychytá prd.--- to je jen Tvůj názor..

ten 4 na kterym testuju viry--- pokud všude sháníš viry , tak se pak nediv nákaz..

OTL jsem chtěl , pokud tam máš viry a pomocí něho odstranit všechny zbytky po toolbaru a možnost opět nainstalovat Aviru i s Web Protection...pokud na to tedy stále trváš..

zkoušel jsem ten Firewall na: CPU 300mhz , RAM 192 mb --- s takovým prehistorickým PC bude konec světa vždy..tudíž bych tam nedával firewall ani ten toolbar (+ web Protection). a choval se na něm obezřetně..
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 17 pro 2011 12:22

Já nejsem hádavý člověk, ale tohle je moc... to pc s CPU 300 Mhz je jenom zkoušební pc! Do jiného pc viry nedávám to by mi ani nenapadlo. A na tutom pc jsem zkoušel ten Firewall, který mi byl doporučen, ano říkáš, že ten tooblar je děravý jak čínská bota, já s tebou souhlasím, ale ten Firewall je ještě děravější. Ze 138 virů Firewall propustil 52 a tooblar, který je podle všech děraví jich propustil jenom 12. Dal jsem tam všechno trojan.horse, win32, trojan.agent atd... :lol: , jinak na tomto jediném pc, jsem zakříškoval ten tooblar k instalaci proto tě prosím... když si stáhnu to OTL, tak mi pomůžeš s tím, abych si tam mohl dát ten tooblar na všechny 3 nezkušební pc a mohly jsem tuto debatu uzavřít. Děkuji

peacoq

Příspěvekod peacoq » 17 pro 2011 12:38

Toto je moc velkej boj - o nicem: '''...Ze 138 virů Firewall propustil 52 a tooblar, který je podle všech děraví jich propustil jenom 12.''

Ja nejsem takovy - jako vstricny jaro3, abych s povzdechnutim rekl: ''Už Ti začínám nerozumět'', ...ja sem se zde jen vyjadril co a jak se veci s listou maji, protoze sem na Avire aktivni (vetsinou si beru lidi, kterym se musi vysvetlit nastaveni aktualizaci), a kdyz sem zde videl tema Ask Toolbar - vyjadril sem se k tomu, protoze pred nejakou dobou to matlo lidi na Avire, - ale ne tedy tak, jak to predvadis ty...

Mas-li problem vnimat rozdil: firewall - lista - ativir - webova ochrana - co chrani a co problem zpusobuje, ...tak se zamer ja na ty TUCNA slova, ktere ti samy o sobe daji odpoved (kdyz vse opakovane negujes a oznacujes za blbost).

Tak ja ti to vysvetlim po lopate:
Ask Toolbar neni zadna ochrana = nechrani a nema ani co propustet! Je to reklamni nastroj firmy ask.com, ktera za umisteni do instalace ativiroveho programu zaplatila, a tim se stalo, ze: ...Avira dala do instalatoru podminku > instaluj (reklamni) Ask Toolbar a potom budes mit i (onu zminovanou) Web Protection jako soucast instalace antiviroveho programu Avira.
Ale to ma problem - tato lista/toolbar je je reklamni prvek slouzici k vyhledavai napriklad slev, apod., a tato lista je potom ''vstupni branou pro viry a jine nakazy'' = toolbar nechrani a nepropousti nic ve smyslu, ze by nefugovala > to ona problemy pritahuje.

Reseni je:
Instalovat Aviru a potvrdit instalaci Ask Toolbar, cimz zikas Web Protection, ale ma to vyse uvedeny problem - toolbar. Pripadne modifikovat jiz instalovanou Aviru a zpetne instalovat prave tuto listu, ale to jsi uvadel, ze je ''se vsim problem'', a proto byl zamer zkotrolovat a odstranit zbytky, ktere v PC (asi) jsou a co jsi si zapricinil zbrklosti instal-odinstal-instal...
A proto se doporucuje listu neinstalovat = tim ztratis Web Protection, a v tom pripada na PC bezi jen: Windows Dsfender + tovarni Windows Firwall (a firewall je nastroj oznacovay jako web-protection) + antivir Avira > a tak je vhodne poridit prave extra firewall (doporucovany ti byl Zone Alarm), ktere prevezme funkci/praci tovariho firewallu, ktery za moc/za nic nestoji.

Takze se bud venuj tomu, ze a PC pojede v nastaveni;
A) Avira s Toolbar = bude aktivni Web Protection,
B) Avira bez Toolbar = Web Protection nebude ativni, a potom doistalovat firewall Zone Alarm ( coz jsi zase mel reci, ze to zpomaluje PC a neschopost nastavit Game Mode co se oline hrani tyce),
a nebo zadny firewall neinstalovat, ale potom s vedomim, ze tovarni Windows Firwall, ktery je soucesti operaciho systemu WIndows, de-fakto zadnou ochrau nenabizi,

...a nebo testuj toolbar na propustost viru, coz je samo o sobe prekvapujici, jak to testujes, kdyz toolbar ja neco asi jako ''reklamni stitek na uvodni strance casopis'' = reklama. Ale v pripade PC pres tuto reklamu do PC vstupuji viry.
Ale podle toho co ty pises > ''testuji viry'', nebo kdesi cosi, ...tak ani neni jasne, jak a kde ty co testujes, kdyz se v tom ani neorientujes a soucasne zameujes toolbar za neco co jako ma chranit = delas veci, ktere jsou k nicemu, a potom vytvaris problem a negujes radu, jak postupovat.

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”