Při napájení notebooku ( Asus) z akumulátoru notebook běží pár sekund (nanejvýš minutu), poté se ukončí. Akumulátor je původní - značkový, téměř plně nabitý, stáří nanejvýš 3 roky. Vím, že dochází k opotřebení, čím se snižuje výkonnost, ale většinou i starší akumulátory dokážou dodávat proud v řádech desítek minut.
Setkal se už někdo s podobným problémem?
Podezdření na poškozený akumulátor NB
Re: Podezdření na poškozený akumulátor NB
Mě vydržel původní akumulátor necelé dva roky. A na konci už vydržel max. 10 minut, takže je dost pravděpodobné, že tvůj akumulátor už bude moc opotřebený,
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus vyčistit kontakty na akumulátoru a na ntb.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Vyčištění kontaktu nepomohlo. Varianta, že by potíž způsoboval špatný dotyk je málo pravděpodobná, už z důvodu, že k poruše dochází vždy ve stejných intervalech. Zkusím vyzkoušet akumulátor z jiného NB, nic lepšího mě nenapadá.
Co se týče koupě akumulátoru. Pořizovat originální, který by mě vyšel dráž než můj NB, by byl pro mě nerozum. Neoriginální lze sehnat od 1000Kč výš ( od kapacit 5200mAh) což není závratná částka. Zajímalo by mě avšak, zda je možnost pořídit samostatně články, a ty vložit do původního boxu akumulátoru, v kterém sou články "zavařeny". Nemá někdo tušení, a nebo zkušenost týkající se právě této záležitosti?
Co se týče koupě akumulátoru. Pořizovat originální, který by mě vyšel dráž než můj NB, by byl pro mě nerozum. Neoriginální lze sehnat od 1000Kč výš ( od kapacit 5200mAh) což není závratná částka. Zajímalo by mě avšak, zda je možnost pořídit samostatně články, a ty vložit do původního boxu akumulátoru, v kterém sou články "zavařeny". Nemá někdo tušení, a nebo zkušenost týkající se právě této záležitosti?
-
- Pohlaví:
Po trech letech - 10 minut by byla dobra vydrz (at uz byla baterie pouzivana a nebo spis jen na okrasu a ntb jel vice na sit).
Vkladat claky do puvodniho ''obalu'' akumulatoru, no tak to zni zajimave..., asi se nebudes divit, kdyz to potom bouche do klina.
''akumulator je téměř plně nabitý, stáří nanejvýš 3 roky'', - nabity bude vzdy, kdyz nabit jde, ale vybije se rychle, i kdyby cele ty roky lezel v krabici (tezko rict kolik, ale ani tak by dlouho nejel ani jako vubec nepouzivany).
Vkladat claky do puvodniho ''obalu'' akumulatoru, no tak to zni zajimave..., asi se nebudes divit, kdyz to potom bouche do klina.
''akumulator je téměř plně nabitý, stáří nanejvýš 3 roky'', - nabity bude vzdy, kdyz nabit jde, ale vybije se rychle, i kdyby cele ty roky lezel v krabici (tezko rict kolik, ale ani tak by dlouho nejel ani jako vubec nepouzivany).
Li-on články nejvíce trpí, když jsou téměř vybité, a napětí je velice nízké. V mém případě NB byl využíván střídavě z akumulátoru / sítě, proto z daného důvodu k tomuto problému dojít nemohlo. Při napájení z akumulátoru, ukončení běhu do 1 minuty, připojení napájení ze sítě, nastartování PC, utilita v OS ukazuje kapacitu akumulátoru kolem 95% ( pochybuji, že by během dvou minut došlo k nabití.. ), ale nechme toho.
Tou výměnou článků jsem nemyslel práci na koleně bez žádných znalostí. Na zahraničních webech najde člověk plno materiálu, videí, a pokud člověk dodrží pracovní postupy, k havárii nebo zranění nedojde.
Díky všem za příspěvky, co se mi snažili nějakým způsobem pomoci, poradit.
Tou výměnou článků jsem nemyslel práci na koleně bez žádných znalostí. Na zahraničních webech najde člověk plno materiálu, videí, a pokud člověk dodrží pracovní postupy, k havárii nebo zranění nedojde.
Díky všem za příspěvky, co se mi snažili nějakým způsobem pomoci, poradit.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3278
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
14 zář 2024 17:00