ntb má 130 stupňů
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
ntb má 130 stupňů
Dobrý den, koupil jsem si notebook Emachines a při hraní CoD 6 nebo Mafie II má procesor 100 - 130 stupňů - vim, že ntb mají klidně kolem 80 stupňů, ale todle je moc, ani ruka se na tom udržet nedá. Je to důvod k reklamaci? PC spec: AMD Athlon x2 P340 2,2Ghz, ATI Mobility Radeon HD 5650, HDD 500gb, RAM: 4 gb DDR3. Štěstí mi v compech moc nepřeje. 

Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat.
Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Re: ntb má 130 stupňů
To si mi snad ani nechce věřit. Vlož sem obrázek z HWMonitoru. Nebo přes co si měřil teploty?
MB: ASROCK Fatal1ty Z370 Gaming K6 CPU: Intel Core i7-8700K @ 5,1GHz/4,9 AVX/4,6 cache; 1,41V Delid FAN: NZXT Kraken X62 RAM: G.SKILL 2x8GB DDR4 3800MHz @ CL16 TridentZ 1,5V GPU: Zotac GTX 1080Ti AMP Extreme Core Edition (11GB) SSD: Samsung 960 EVO 500GB, 850 EVO 500GB, 840 EVO 120GB HDD: WD Blue 2x4TB PSU: Corsair RM850i Case: Fractal Design Define R6 Black TG Monitor: BenQ XL2411Z
Hned po přečtení názvu topiku mě napadlo, že zatím určitě bude stát AMD procesor, a ejhle, je to tak.
Kupovat noťas s AMD procesorem a ke všemu na hry je opravdu špatná volba. Co bych tak mohl doporučit je sehnat výkonnou chladící podložku a nemít zapnutý zbytečný procesy (i když šance, že se tím teplota stáhne aspoň o 50 stupňů moc reálná není), nejúčinější volbu asi bude se s noťasem zavřít do mrazáku.
Kupovat noťas s AMD procesorem a ke všemu na hry je opravdu špatná volba. Co bych tak mohl doporučit je sehnat výkonnou chladící podložku a nemít zapnutý zbytečný procesy (i když šance, že se tím teplota stáhne aspoň o 50 stupňů moc reálná není), nejúčinější volbu asi bude se s noťasem zavřít do mrazáku.

- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Odpověď na původně položenou otázku: ano, je to důvod k reklamaci.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Nereklamujú ti to. Ak im to automaticky povieš že pri čom ti to tak stúpne. Tak aby ti ho nemuseli reklamovať povedia že Notebook nieje stavani na hry (teda ten tip co mas ti).
Kúp si chadiacú podložku.
Kúp si chadiacú podložku.
MS Windows 7 Home Premium 64-bit SP1
Intel Pentium P6100 @ 2.00GHz
Arrandale 32nm technológia
3,00 GB Dual-kanál DDR3 @ 532MHz (7-7-7-20)
ASUSTeK Computer Inc. K52Je (Socket 989)
Generic PnP Monitor (1366x768@60Hz)
ATI Mobility Radeon HD 5470(ASUStek Computer Inc)
313GB Seagate ST9320423AS(SATA)
Intel Pentium P6100 @ 2.00GHz
Arrandale 32nm technológia
3,00 GB Dual-kanál DDR3 @ 532MHz (7-7-7-20)
ASUSTeK Computer Inc. K52Je (Socket 989)
Generic PnP Monitor (1366x768@60Hz)
ATI Mobility Radeon HD 5470(ASUStek Computer Inc)
313GB Seagate ST9320423AS(SATA)
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Stáhni si Speedfan
http://www.filehippo.com/download_speedfan/
vpravo nahoře Download Latest Version
Nainstaluj a spusť program. V okně Hint , klikni na Close. Počkej určitý čas , až se hodnoty načtou.
Vlož sem prosím obrázek (screen) z toho programu.
http://www.filehippo.com/download_speedfan/
vpravo nahoře Download Latest Version
Nainstaluj a spusť program. V okně Hint , klikni na Close. Počkej určitý čas , až se hodnoty načtou.
Vlož sem prosím obrázek (screen) z toho programu.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
povedia že Notebook nieje stavani na hry (teda ten tip co mas ti)
Veterans97: Tvrzení, že vysoké teploty nejsou důvodem k reklamaci, je naprostá hloupost. Stačí říci, že vlivem zátěže dosahuje teplota CPU kritických hodnot. ( S nějakými "bláboly", že NB není stavěn na hry, respektive zátěž, bych s prodejcem rychle vyběhl

Každý procesor by měl mít výrobcem určenou nejvyšší přípustnou teplotu tj. havarijní, při níž se odpojí napájení CPU, a ten se odstaví. CPU Intel před pár roky měl nastavenou havarijní teplotu na 135°C, nevím jak je to u AMD, ale nemyslím, že se to bude nějak extrémně lišit.
Už při teplotě přes 90°C by bylo těžký udržet ruce. Lepší by bylo ověřit si teplotu v BIOSu a nebo SpeedFan.
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
ReMusiCZ píše:Hned po přečtení názvu topiku mě napadlo, že zatím určitě bude stát AMD procesor, a ejhle, je to tak.
Až na to, že mám chladící podložku poštěnou!!!!

--- Doplnění předchozího příspěvku (17 Pro 2011 12:29) ---
Já to vždy měřil, přes program Speccy. Stačí vám fotka Speccy? Nebo mám stáhnout SpeedFan?

Aha, dokonce.
Na tvým místě bych upaloval na reklamačku.

Stačí HW monitor
CPU / AMD Ryzen 7 5800X + Be quiet! DARK ROCK 4 MB / MSI MAG B550 TOMAHAWK RAM / G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB Neo GPU / ASROCK Radeon RX 6800 XT 16G PSU / Corsair RM750x (2018) SSD / Samsung 970 EVO 1TB HDD / Seagate IronWolf 2TB Case / Fractal Design Meshify C Tempered Glass + Fractal Design Prisma AL-14 ARGB 3-Pack
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Takže věc se má takhle: Když to zkoušim, přes SpeedFan, tak se asi něák víc roztočí ventilátor a dosáhnu maximálně 86 stupňů, jakmile ho zavřu, tak to má kolem 115 stupňů, takže? Jo ještě sem dám to foto.
--- Doplnění předchozího příspěvku (17 Pro 2011 13:57) ---
Úmyslně jsem zakroužkoval na grafu kdy měl procesor kolem 103 stupňů, ale 115 jsem dnes docílil jednou ráno, ale to jsem hrál hodinu a půl Mafii II. Jinak tento obrázek stačí na reklamaci?
--- Doplnění předchozího příspěvku (17 Pro 2011 13:57) ---
Úmyslně jsem zakroužkoval na grafu kdy měl procesor kolem 103 stupňů, ale 115 jsem dnes docílil jednou ráno, ale to jsem hrál hodinu a půl Mafii II. Jinak tento obrázek stačí na reklamaci?

SpeedFan patří mezi nejrozšířenější utility pro monitoring a měření teplot, podle mnohých také mezi nejlepší. Na Speccy raději zapomeň, a věř ověřeným programům, které ukazují přesnou teplotu.
Jakmile teplota v programu SpeedFan dosáhne vyšších teplot, udělej screen a běž NB reklamovat. Víc ti poradit nedokážu.
Jakmile teplota v programu SpeedFan dosáhne vyšších teplot, udělej screen a běž NB reklamovat. Víc ti poradit nedokážu.
Zpět na “Problémy s hardwarem”