Zdravím. Jedná se o Windows 7. Potřeboval jsem přeinstalovat win, jenže jsem neměl čas, tak to za mě udělal přítel od sestry. Má s PC větší zkušenosti jak já. Disk jsem měl rozdělen na systémový a druhá část sloužila k programům, hrám atd. Přeinstaloval mi systémovou část, vše jede bez problémů, ale když si spustím nějaký film s titulkama, tak se správně nezobrazuje diakritika. Nějaká rada jak to vyřešit? Děkuji.
/*
1) Oprava nadpisu „Problém s diakritikou“. Co je to za zlozvyk nadepisovat vlákna „problém s…“? Je tak těžké namísto pitomého slova „problém“ ten problém nějak popsat?
2) Obrázky nelinkuj, ale vkládej jako přílohu
Myloš
*/
U filmů s titulky se mi nezobrazuje správně diakritika * Vyřešeno
U filmů s titulky se mi nezobrazuje správně diakritika * Vyřešeno
MB:Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3,CPU:Intel Core i7-2600K+Noctua NH-D14,GK:Gigabyte GTX590 3GB,RAM:ADATA XPG Gaming Series V2 8GB 1600 MHz,HDD:WD Caviar Black 1TB,Zdroj:Corsair Enthusiast Series TX850 V2 850W,Case:Thermaltake Element V
Re: Problém s diakritikou
Podle mě to budou spíš špatné titulky ....(na to vsázím nejvíc) . Ale kdyby ti to nedalo tak skus zapnout word a napsát tam něco s háčkem nebo čárkou (pokud by to nešlo tak je to nějaká chyba)
|NB|Acer TimelineX 5830TG|DESKTOP|Intel Core i9 - 9900K, 16GB Kingstone Predator, GB RX 480,MSI 390Z ACE, Samsung 840EVO 120GB, Barracuda 3TB, SS Focus 850 Gold, Kraken X62, NZXT H500i
V poznámkovém bloku vše v pořádku, kdekoliv vše v pořádku. Akorát jsem nezkusil jiný přehrávač, ale tenhle mi to nikdy nedělal. Zkoušel jsem ho i přeinstalovat a promazat registry Cclanerem, taktéž nepomohlo. Nikdo u seriálu Dexter nebyl problém s titulkama, navíc se to děje u každého slova kde je některé z těhle písmen. Včera mi to dělalo i u seriálu Misfits, předtím stím taky nikdy problém nebyl.
MB:Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3,CPU:Intel Core i7-2600K+Noctua NH-D14,GK:Gigabyte GTX590 3GB,RAM:ADATA XPG Gaming Series V2 8GB 1600 MHz,HDD:WD Caviar Black 1TB,Zdroj:Corsair Enthusiast Series TX850 V2 850W,Case:Thermaltake Element V
Případně skus KM Player, u tohoto přehravače jsem nikdy neměl problém s přehráváním titulek....
|NB|Acer TimelineX 5830TG|DESKTOP|Intel Core i9 - 9900K, 16GB Kingstone Predator, GB RX 480,MSI 390Z ACE, Samsung 840EVO 120GB, Barracuda 3TB, SS Focus 850 Gold, Kraken X62, NZXT H500i
Ten používám.
Aha
a zkoušel jsi to i v WMP (Windows Media Player) ?

Ještě ne, teď mám zápas v BF3, pak zkusím svůj oblíbený VLC.
-
- Pohlaví:
Re: U filmů s titulky se mi nezobrazuje správně diakritika *
Zkus u přehrávače zvolit jiný (správný) český font.
Hmm, jak se to dělá a který je ten správný prosím tě?
EDIT : VLC funguje správně, problém bude v KM player - Takže jako vždy problém je mezi PC a židlí.
EDIT : VLC funguje správně, problém bude v KM player - Takže jako vždy problém je mezi PC a židlí.

-
- Pohlaví:
Podle googlu: Klávesa F2 - Zpracování titulků - Vzhled písma - změň Sada písma: z Výchozí systémová na Středoevropská.
Sám tento přehrávač nepoužívám, takže ti to nepotvrdím.
Sám tento přehrávač nepoužívám, takže ti to nepotvrdím.
Nečekal jsem, že něco takového najdu i v googlu. Měl jsi pravdu, děkuji ti, problém vyřešen.
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”