Zdravím vespolek,
dneska jsem si nainstaloval prohlížeč Opera. Chtěl bych se zeptat na dvě věci. Ta hlavní je, že mi nefunguje integrovaný poštovní klient (veškerá pole ohledně toho jsou neaktivní).
A jako druhá věc je ta, že bych si rád přidal kontrolu českého pravopisu.
Děkuji za rady :)
Opera: 1) Nejde poštovní klient, 2) Jak zapnu pravopis? Vyřešeno
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Opera: 1) Nejde poštovní klient, 2) Jak zapnu pravopis? Vyřešeno
Naposledy upravil(a) Myloš dne 24 pro 2011 23:59, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upřesnění hajdaláckého nadpisu „Opera a pošta“
Důvod: Upřesnění hajdaláckého nadpisu „Opera a pošta“
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Opera a pošta
Cesta Nástroje > Správce účtů > Vytvořit účet > Poštovní účet nevede k úspěchu?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Opera a pošta
Děkuji. Vůbec mě nenapadlo, že by se to dalo vyřešit tímto způsobem. Hned jsem v tom hledal nějaký dodatečný plugin. 
A smím se zeptat ještě na tu češtinu?

A smím se zeptat ještě na tu češtinu?
Re: Opera: 1) Nejde poštovní klient, 2) Jak zapnu pravopis?
Klikni do libovolné textarey (třeba tady do Rychlé odpovědi) pravým myšítkem. Dole v menu máš jednak aktivaci kontroly, jednak instalaci slovníků; české, pokud se pamatuji, nejprve musíš nainstalovat (přes menu v Opeře, nic složitého).
A ještě bych doplnil – pokud máš možnost volit mezi POP3 a IMAPem, jednoznačně doporučuji IMAP. Pokud o něm nic nevíš a znáš jen POP3, jednak si o něm můžeš něco přečíst, jednak ve zkratce: spojuje to nejlepší z práce s poštovním klientem, jak ji znáš z POP3 (pracuješ ve svém poštovním klientu, poštu máš staženou v počítači) i online přístupu – tutéž poštu můžeš spravovat z libovolného počítače (já mám takhle Operu doma i v práci) a v případě potřeby můžeš k poště přistupovat i přes webové rozhraní – všechny tyto alternativy budou provázané, takže třeba když v práci v Opeře nebo na návštěvě z webového rozhraní smažu nějaký e-mail a přijdu domů, po aktualizaci se v poštovním klientu taky smaže.
A ještě bych doplnil – pokud máš možnost volit mezi POP3 a IMAPem, jednoznačně doporučuji IMAP. Pokud o něm nic nevíš a znáš jen POP3, jednak si o něm můžeš něco přečíst, jednak ve zkratce: spojuje to nejlepší z práce s poštovním klientem, jak ji znáš z POP3 (pracuješ ve svém poštovním klientu, poštu máš staženou v počítači) i online přístupu – tutéž poštu můžeš spravovat z libovolného počítače (já mám takhle Operu doma i v práci) a v případě potřeby můžeš k poště přistupovat i přes webové rozhraní – všechny tyto alternativy budou provázané, takže třeba když v práci v Opeře nebo na návštěvě z webového rozhraní smažu nějaký e-mail a přijdu domů, po aktualizaci se v poštovním klientu taky smaže.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Pohlaví:
Ten pravopis je stejně k ničemu, protože opravuje jenom něco.
Např. chlapci byly a kúň - tady upozorní jenom na kúň. Holky šli je taky v pohodě.
Např. chlapci byly a kúň - tady upozorní jenom na kúň. Holky šli je taky v pohodě.
To, že opravuje jen něco, rozhodně není k ničemu. Jistěže pokud je člověk s češtinou na štíru, tak ve shodách podmětu s přísudkem a podobných věcech bude chybovat i přesto, že program bude kontrolovat, ale vyvaruje se tak hodně zbytečných překlepů, vynechaných a zdvojených písmenek, ale i takových chyb, jako slova zapom(n)ěl, [z/s]kusit a podobně. Tato kontrola dělá přesně to, co má. Pokud od ní nečekáš zázraky, je to užitečná pomůcka. Alespoň já jsem rád, že ji mám.
A každopádně – ze tvého příkladu – to opraví alespoň toho koně, protože ten se píše s kroužkovaným u, nikoli kúň.
A jen tak na okraj – i „chlapci byly“ může být v pořádku, pokud se to byly vztahuje k ženskému podmětu, např. Chlapci byly zrzavé dívky ukradené.
A každopádně – ze tvého příkladu – to opraví alespoň toho koně, protože ten se píše s kroužkovaným u, nikoli kúň.
A jen tak na okraj – i „chlapci byly“ může být v pořádku, pokud se to byly vztahuje k ženskému podmětu, např. Chlapci byly zrzavé dívky ukradené.

- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Pohlaví:
Miloši, příklad dobrej. Však víš, že já s tou češtinou na štíru jsem.
Překlepy mě nevadí /i to mě je problém
/, ale napsat holky byli už je velkej trapas.
/*
Jestliže ale „U holky byli na návštěvě její kamarádi,“ je to OK.
(Abych nezanášel vlákno dalšími OT příspěvky, dovolil jsem si vstoupit ti do textu, ale už toho radši nechme.)
Myloš
*/

/*
Jestliže ale „U holky byli na návštěvě její kamarádi,“ je to OK.

(Abych nezanášel vlákno dalšími OT příspěvky, dovolil jsem si vstoupit ti do textu, ale už toho radši nechme.)
Myloš
*/
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Děkuji. Samozřejmě vím, že slovník nemusí být geniální. Ale jak již zde bylo řečeno, tak je to velmi užitečná pomůcka ohledně překlepů.
Děkuji všem za pomoc
Děkuji všem za pomoc
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 2677
-
od extrem