Opera: 1) Nejde poštovní klient, 2) Jak zapnu pravopis? Vyřešeno

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

Neopritcher
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Opera: 1) Nejde poštovní klient, 2) Jak zapnu pravopis?  Vyřešeno

Příspěvekod Neopritcher » 24 pro 2011 21:41

Zdravím vespolek,

dneska jsem si nainstaloval prohlížeč Opera. Chtěl bych se zeptat na dvě věci. Ta hlavní je, že mi nefunguje integrovaný poštovní klient (veškerá pole ohledně toho jsou neaktivní).

A jako druhá věc je ta, že bych si rád přidal kontrolu českého pravopisu.

Děkuji za rady :)
Naposledy upravil(a) Myloš dne 24 pro 2011 23:59, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upřesnění hajdaláckého nadpisu „Opera a pošta“

Reklama
mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Re: Opera a pošta

Příspěvekod mmmartin » 24 pro 2011 22:21

Cesta Nástroje > Správce účtů > Vytvořit účet > Poštovní účet nevede k úspěchu?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Neopritcher
nováček
Stav:

Re: Opera a pošta

Příspěvekod Neopritcher » 24 pro 2011 23:43

Děkuji. Vůbec mě nenapadlo, že by se to dalo vyřešit tímto způsobem. Hned jsem v tom hledal nějaký dodatečný plugin. :D

A smím se zeptat ještě na tu češtinu?

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Re: Opera: 1) Nejde poštovní klient, 2) Jak zapnu pravopis?

Příspěvekod Myloš » 25 pro 2011 00:01

Klikni do libovolné textarey (třeba tady do Rychlé odpovědi) pravým myšítkem. Dole v menu máš jednak aktivaci kontroly, jednak instalaci slovníků; české, pokud se pamatuji, nejprve musíš nainstalovat (přes menu v Opeře, nic složitého).

A ještě bych doplnil – pokud máš možnost volit mezi POP3 a IMAPem, jednoznačně doporučuji IMAP. Pokud o něm nic nevíš a znáš jen POP3, jednak si o něm můžeš něco přečíst, jednak ve zkratce: spojuje to nejlepší z práce s poštovním klientem, jak ji znáš z POP3 (pracuješ ve svém poštovním klientu, poštu máš staženou v počítači) i online přístupu – tutéž poštu můžeš spravovat z libovolného počítače (já mám takhle Operu doma i v práci) a v případě potřeby můžeš k poště přistupovat i přes webové rozhraní – všechny tyto alternativy budou provázané, takže třeba když v práci v Opeře nebo na návštěvě z webového rozhraní smažu nějaký e-mail a přijdu domů, po aktualizaci se v poštovním klientu taky smaže.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 25 pro 2011 00:14

Ten pravopis je stejně k ničemu, protože opravuje jenom něco.
Např. chlapci byly a kúň - tady upozorní jenom na kúň. Holky šli je taky v pohodě.

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 25 pro 2011 00:23

To, že opravuje jen něco, rozhodně není k ničemu. Jistěže pokud je člověk s češtinou na štíru, tak ve shodách podmětu s přísudkem a podobných věcech bude chybovat i přesto, že program bude kontrolovat, ale vyvaruje se tak hodně zbytečných překlepů, vynechaných a zdvojených písmenek, ale i takových chyb, jako slova zapom(n)ěl, [z/s]kusit a podobně. Tato kontrola dělá přesně to, co má. Pokud od ní nečekáš zázraky, je to užitečná pomůcka. Alespoň já jsem rád, že ji mám.
A každopádně – ze tvého příkladu – to opraví alespoň toho koně, protože ten se píše s kroužkovaným u, nikoli kúň.
A jen tak na okraj – i „chlapci byly“ může být v pořádku, pokud se to byly vztahuje k ženskému podmětu, např. Chlapci byly zrzavé dívky ukradené. ;-)
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 25 pro 2011 00:31

Miloši, příklad dobrej. Však víš, že já s tou češtinou na štíru jsem. :lol: Překlepy mě nevadí /i to mě je problém :lol: /, ale napsat holky byli už je velkej trapas.

/*
Jestliže ale „U holky byli na návštěvě její kamarádi,“ je to OK. ;-)
(Abych nezanášel vlákno dalšími OT příspěvky, dovolil jsem si vstoupit ti do textu, ale už toho radši nechme.)
Myloš
*/

Neopritcher
nováček
Stav:

Příspěvekod Neopritcher » 25 pro 2011 12:15

Děkuji. Samozřejmě vím, že slovník nemusí být geniální. Ale jak již zde bylo řečeno, tak je to velmi užitečná pomůcka ohledně překlepů.

Děkuji všem za pomoc

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PC se restartuje, když ho zapnu
    od extrem » 30 črc 2024 19:25 » v Problémy s hardwarem
    7
    2677
    od extrem Zobrazit poslední příspěvek
    31 črc 2024 12:48

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”