Ahoj,
Nevím jak, ale jednou jsem si změnil, že když chci zapnout caps lock, tak niormmmálně zmáčknu klávesu "caps lock", ale když ho chci vypnout, tak musím dát "shift". nevíte, kde to změním, abych používal obě věci na capslocku?
Díky moc za rady
CapsLock po zapnutí nejde normálně vypnout, musím dát Shift*
CapsLock po zapnutí nejde normálně vypnout, musím dát Shift*
Naposledy upravil(a) Myloš dne 25 pro 2011 08:34, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „Používání casplock se shiftem“, z něhož, i když ses snažil, nejde ani omylem vydedukovat, na co se vlastně ptáš.
Důvod: Oprava nadpisu „Používání casplock se shiftem“, z něhož, i když ses snažil, nejde ani omylem vydedukovat, na co se vlastně ptáš.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Používání casplock se shiftem
Pokud máš zaplí Caps Lock tak ti to píše velkým a pokud máš Caps Lock zaplý a k tomu znáčkneš shift tak by to mělo začít psát maýím, ale jen po dobu zmáčknutí shiftu. Myslím si že to je záležitost klávesnice a né nastavení SW (pokud teda nemáš programovatelnou klávesnici)
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

jj jasny, to znam. pri drzeni shift mi topise velkym... ale kdyz zmacknu casplock a pote ho chci vypnout opetovnym stisknutim - nejde to, musim zmacknout shift...
Martab: Mrkni se co je Scancode a jak klávesnice vlastně funguje 
plado22: To je notebook nebo desktop? Máš nějakou zvláštní klávesnici která vyžaduje svůj ovladač místo standardního? Jinak hledej v Ovládacích panelech, tam kdysi bývala různá nastavení klávesnice, pro usnadnění postiženým a podobně...

plado22: To je notebook nebo desktop? Máš nějakou zvláštní klávesnici která vyžaduje svůj ovladač místo standardního? Jinak hledej v Ovládacích panelech, tam kdysi bývala různá nastavení klávesnice, pro usnadnění postiženým a podobně...
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Psal jsem že si to myslím, né že to vím
. Ale dík aspoň jsem se naučil něco nového 

i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

Re: CapsLock po zapnutí nejde normálně vypnout, musím dát Sh
mám deskop, normální - standartní... míval jsem starou klávesnici, na který mi to začalo dělat, tak jsem ymslel, že už je nějaká špatná, ale od včerejška mám novou a tady to tak dělá, takže to bude asi někde v nastavení( jen kde)
...

Re: CapsLock po zapnutí nejde normálně vypnout, musím dát Sh
Martab: To je dobře, ona klávesnice u PC je šíleně překombinovaná stejně jako všechno v tomhle totálně zastaralém krumplu. Jen kvůli těm pár čudlíkům tam máš dva osmibitové počítače, přitom jen ten v klávesnici má dneska větší výkon než celé původní IBM-PC z roku 1981!
plado22: A nefunguje to i tak, že pro vypnutí CapsLocku stačí zmáčknout jen Shift jako na mechanických psacích strojích? Pak by stačilo tohle: třetí obrázek.
Jestli to není ono, zkus se podívat do národního nastavení, jestli sis nepřepnul na jiné rozložení klávesnice. Tady to popisují v angličtině, mají tam i cestu v Ovládacích panelech:
Control Panel > Regional and Language Options > Languages Tab > Details button > Settings Tab > Key Settings
Kdyby to všechno bylo vypnuté, zkus to zapnout, restartovat, vypnout a znovu restartovat, někdy to pomůže

plado22: A nefunguje to i tak, že pro vypnutí CapsLocku stačí zmáčknout jen Shift jako na mechanických psacích strojích? Pak by stačilo tohle: třetí obrázek.
Jestli to není ono, zkus se podívat do národního nastavení, jestli sis nepřepnul na jiné rozložení klávesnice. Tady to popisují v angličtině, mají tam i cestu v Ovládacích panelech:
Control Panel > Regional and Language Options > Languages Tab > Details button > Settings Tab > Key Settings
Kdyby to všechno bylo vypnuté, zkus to zapnout, restartovat, vypnout a znovu restartovat, někdy to pomůže

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jak vypnout zálohování fotografií na Ondrive Příloha(y)
od Speed_dead » 01 kvě 2025 12:40 » v Windows 11, 10, 8... - 2
- 1695
-
od Speed_dead
Zobrazit poslední příspěvek
01 kvě 2025 14:06
-
-
- 1
- 1802
-
od MrVoltz