V práci mi běží XP na 1 GB RAMky, která by sice měla stačit, ale některé programy, obzvlášť když jsou puštěné současně, jsou hodně líné (například náběh inDesignu nebo Opery je jedno velké utrpení a když Operu vypnu, v Process Exploreru vidím, jak se ještě asi 5 minut po svém vypnutí ukončuje).
Včera jsem dostal od kamaráda ramky z vyhazovaného vraku, jsou to dva půlgigové moduly, jenomže – zatímco v pracovním stroji jsou PC-3200 (400 MHz), tohle je prehistorikum – PC-2100 (266 MHz).
Máte někdo aspoň o trochu víc než odhad, jestli se po přidání počítač zrychlí nebo naopak zpomalí?
Pomůže zvýšení RAMky z 1 na 2 GB, když bude pomalejší?
Pomůže zvýšení RAMky z 1 na 2 GB, když bude pomalejší?
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Pomůže zvýšení RAMky z 1 na 2 GB, když bude pomalejší?
Zkus to a uvidíš. Frekvence nemá zas až takový vliv na výkon, ale když je to o 50% míň... , ale zase ce to 2x tolik.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
No právě. Být to jen 333 MHz, tak neváhám, ale 266 místo 400, to je dost velký rozdíl.
Jasně, nejlepší je to zkusit; já jen, jestli s tím někdo máte nejakou zkušenost nebo tak…
Jasně, nejlepší je to zkusit; já jen, jestli s tím někdo máte nejakou zkušenost nebo tak…
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Určitě se to zrychlí.Rozdíl mezi 1GB a 2GB RM už je dost poznat.I když se ty rychlejší zpomalí,pořád to bude lepší volba než jen 1GB.Pokud to deska podporuje-tak je tam klidně dej.Otestovat můžeš před i po v programu Everest,kde je benchmark přímo i na paměti.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Díky, to jsem chtěl slyšet. 

- Mýliti se je Myloš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2155
-
od admiss
Zobrazit poslední příspěvek