Mám ADSL modem, do kterého vedu kabel od ADSL linky.Z Lan zdířky ADSL modemu vyvedu kabel k dalšímu routeru a chci pokračovat dál ještě k jednomu routeru.
Varianta A) lze to vyřešit jednoduchou rozdvojkou na Lan, nebo se ty dva routery budou na jednom kabelu tlouct?
Varianta B) musím použít switch? (předpokládám, že při použití switche by neměl být žádný problém),
Tahání dalšího kabelu by bylo dost problematické, tak mě napadla ta rozdvojka, nebo switch.
Propojení routerů kabelem za sebou Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Propojení routerů kabelem za sebou
Můžeš klidně použít druhý router, ovšem za podmínky, že na něm vypneš DHCP a přívod z prvního routeru připojíš do LAN (WAN tedy zůstane nezapojen).
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Abych tomu dobře rozuměl, na posledním routeru potřebuji pevnou IP adresu a navíc mu chci dát na ADSL modemu prioritu pro volnost dat a pokud je můžu použít, co potřebuji rozdvojku, nebo switch?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ani jedno. Proste na tom druhem routeru vypnes dhcp server a privodni kabel strcis do lan portu
Odesláno z mého HD2 pomocí Tapatalk
Odesláno z mého HD2 pomocí Tapatalk
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Nechci narušovat rozjetou diskusi, ale: neměl by se nastavit režim na tom druhém routeru jako BRIDGE?
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
Při spojení druhého routeru s prvním určitě ano. Kabelem. Jde o to, že ten druhý router musí mít echo, že se nejedná o druhou síť, ale o tutéž, co je nastavena na tom prvním routeru. Anebo se mýlím?
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Navíc vypnutím DHCP a připojením na LAN z toho uděláš co?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Na prvním routeru je nastaveno DHCP, na druhém nikoli. Toto spojení pak slouží na "prodloužení" sítě. Já jsem to měl chvilku nastaveno přesně takto (kvůli testům pro jiného zákazníka) a fungovalo to - právě s tím režimem BRIDGE na druhém routeru. První byl napojen na WiFi od providera a od něho bylo kabelama napojeno několik PC a jeden výstup z tohoto routeru byl kabelem propojen s WiFi routerem pro připojení dalších dvou NB. A skutečně to fungovalo, ale právě s tím režimem BRIDGE na druhém routeru.
-
- Pohlaví:
Lubo sorry, ale pleteš si kanalizaci s mobilizací. Vypnu-li na druhém routeru DHCP a přívod z prvního připojím do LAN, pak se chová jako switch. A wowowotom to je.
O WiFi se v dotazu nepíše.
O WiFi se v dotazu nepíše.
Nehádám se, že nemáš pravdu, ale možná mě spletla hned ta první věta: Z Lan zdířky ADSL modemu vyvedu kabel k dalšímu routeru ... Já jsem si automaticky představil WiFI router (asi profesionální deformace). Sorry! Nicméně - jaký je názor tazatele?
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Čistě teoreticky dá se použít toto? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45029 našel jsem dva kousky z doby, kdy jsem o něčem uvažoval a nedotáhl to do konce. 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1721
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
17 říj 2024 21:12
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 4836
-
od zuzana3
Zobrazit poslední příspěvek
25 pro 2024 22:23
-
-
- 6
- 3569
-
od DenyKr