Zdravím
Potřeboval bych přeměnit soubor v pdf na txt. Vím že to umí Adobe ale předělá mi text bez interpunkce, což je k ničemu, proto potřebuji nějaké řešení.
Děkuji
PDF na TXT konvertor Vyřešeno
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
PDF na TXT konvertor Vyřešeno
Windows 10 Pro 64-bit
Intel Core i5 4460 @ 3.20GHz
16,00GB Dual-Channel DDR3
MSI B85-G43
NVIDIA GeForce GTX 970 (Gigabyte), LCD Monitor
SAMSUNG 23,6" S24D390
Zdroj: Seasonic S12II-620 - 620W
111GB KINGSTON (SSD)
931GB Seagate (SATA)
MSI B85-G43
SAMSUNG 23,6" S24D390
111GB KINGSTON (SSD)
931GB Seagate (SATA)
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: PDF na TXT konvertor
Nejlepší hra je Excel!
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
Má-li to pédéefko do 5 MB, pak vřele doporučuji online konvertor http://www.pdfpal.com/cs/pdf/convert – převedl mi i takové, se kterým si neporadil ani „velký“ Acrobat.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- TheSkeleton
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Life's too short to remove USB safely.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
všechny tyto programy to upraví naprosto nepoužitelně. Ani jeden z těch které jste sem napsali nepodporuje interpunkci a není schopen dát text nařádky. pOtřebuji s intrepunkcí a s řádkama.
Děkuju
Děkuju
Windows 10 Pro 64-bit
MSI B85-G43
SAMSUNG 23,6" S24D390
111GB KINGSTON (SSD)
931GB Seagate (SATA)
MSI B85-G43
SAMSUNG 23,6" S24D390
111GB KINGSTON (SSD)
931GB Seagate (SATA)
Interpunkce jsou tečky, čárky a podobně mezi slovy a větami. To, co máš na mysli interpunkcí, se jmenuje diakritika.
Mohl bych to zkusit; jestli to není nic tajného, dej to do fóra jako přílohu (txt tuším nepůjde, musíš ho zazipovat), pokusím se s tím něco vymyslet (hodím do virtuálu trial staršího Akrobata).
Mohl bych to zkusit; jestli to není nic tajného, dej to do fóra jako přílohu (txt tuším nepůjde, musíš ho zazipovat), pokusím se s tím něco vymyslet (hodím do virtuálu trial staršího Akrobata).
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Možná by stálo za to zkusit to jinak než s Adobe, přece jen je to příliš uzavřená firma. Rád bych viděl to PDFko, jeslti se to třeba nepodaří vytáhnout mě.
Na Ubuntu mi Prohlížeč dokumentů při označení části textu přestane diakritiku ukazovat, ze začátku mě to mátlo, ale po zkopírování to editoru tam zase byla. Funguje to, dál jsem to neřešil
Novější verze OpenOffice by snad měly umět PDF editovat, možná by stálo za to to zkusit okopírovat z nich.
Problém by mohl nastat, jestli to PDFko bylo vytvořené v LaTeXu, tam se diakritika dá nastavit odděleně od samotných písmen, a pak by asi jediná možnost byla OCR. Buď vyexportovat to do obrázků a sjet automaticky, nebo přes screenshoty obrazovky, ale to maximálně pro pár stránek.
A ty řádky si stejně nakonec budeš muset upravit ručně, to za tebe žádný program neudělá. V PDF to máš nastavené napevno, tak jak to bude vypadat vytisknuté, takže jestli to chceš jinak...
Na Ubuntu mi Prohlížeč dokumentů při označení části textu přestane diakritiku ukazovat, ze začátku mě to mátlo, ale po zkopírování to editoru tam zase byla. Funguje to, dál jsem to neřešil

Novější verze OpenOffice by snad měly umět PDF editovat, možná by stálo za to to zkusit okopírovat z nich.
Problém by mohl nastat, jestli to PDFko bylo vytvořené v LaTeXu, tam se diakritika dá nastavit odděleně od samotných písmen, a pak by asi jediná možnost byla OCR. Buď vyexportovat to do obrázků a sjet automaticky, nebo přes screenshoty obrazovky, ale to maximálně pro pár stránek.
A ty řádky si stejně nakonec budeš muset upravit ručně, to za tebe žádný program neudělá. V PDF to máš nastavené napevno, tak jak to bude vypadat vytisknuté, takže jestli to chceš jinak...
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
- TheSkeleton
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Přesně tak, pdf má stanovené rozvržení stránek, které nezměníš. Txt v podstatě nemá žádné formátování, nasází text za sebou.. Zkoušel jsem teď přes tu mojí online službu překonvertovat celou knihu (Duna od Franka Herberta - doporučuji přečíst :-) - přes 600 stran) a s diakritikou problém není.. Takže musí být problém tam jak říká faraon (oddělená diakritika)
Další možnost je překonvertovat to do .doc / .docx (dá se to přes tu online službu), tam se formátování zachová, ale nevím jestli ti .doc vyhovuje k tvým účelům :-)
Další možnost je překonvertovat to do .doc / .docx (dá se to přes tu online službu), tam se formátování zachová, ale nevím jestli ti .doc vyhovuje k tvým účelům :-)
Life's too short to remove USB safely.
Koukám, že Blue Spirit dneska ve vláknu Giveaway of the Day - Tip na dnešní den! odkazuje program na konverzi PDF do txt. 
Nevím, jestli to bude k něčemu dobré, ale zkusit to můžeš; pokud ten program chceš ale vyzkoušet, je potřeba ho zavčasu zaregistrovat, protože pro dnešní den je uvolněný zdarma, jinak se za něj platí.

Nevím, jestli to bude k něčemu dobré, ale zkusit to můžeš; pokud ten program chceš ale vyzkoušet, je potřeba ho zavčasu zaregistrovat, protože pro dnešní den je uvolněný zdarma, jinak se za něj platí.
- Mýliti se je Myloš.