zdravim, přecházím na windows 7, mám 2 oddíly na disku: C(win7) a F(win xp), chtěl bych se zeptat, jak mám správně se vším vymazat windows xp, když mám na disku F ještě data, která chci zachovat, a nemám je kde uložit, prostě aby se smazal jen win z toho oddílu, pak bych ho ještě rád vymazal z biosu (ať mi to nedává možnost na výběr OS), šlo by to vyřešit opravnou konzolí win 7 pomocí příkazů fixboot nebo fixmbr?
disky pak sloučím dohromady pomocí easeus partition master, ale teď nemůžu, protože se bojím, že se winy budou hádat
předem dík za odpovědi
Smazání starého Windows
- HappyMental
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Smazání starého Windows
I use Arch BTW
Re: Smazání starého Windows
Já bych to udělal tak, že důležitá data co chcheš nechat zálohuj třeba na exterňák a pak normálně nabootuj win7 a dej instalaci, naformátuj disk a rozděl si ho na systém a data... Nevím proč to chceš dělat tak složitě.
CPU / AMD Ryzen 7 5800X + Be quiet! DARK ROCK 4 MB / MSI MAG B550 TOMAHAWK RAM / G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB Neo GPU / ASROCK Radeon RX 6800 XT 16G PSU / Corsair RM750x (2018) SSD / Samsung 970 EVO 1TB HDD / Seagate IronWolf 2TB Case / Fractal Design Meshify C Tempered Glass + Fractal Design Prisma AL-14 ARGB 3-Pack
- HappyMental
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
jak jsem psal: nemám kam zálohovat data
ještě doplním: oba os mám nainstalované, funguje i win xp i win 7 (teď píšu ze 7)
ale tak když už, ještě se zeptám: když naformátuju oddíl, na kterém je win xp, vymaže se i z biosu?
ještě doplním: oba os mám nainstalované, funguje i win xp i win 7 (teď píšu ze 7)
ale tak když už, ještě se zeptám: když naformátuju oddíl, na kterém je win xp, vymaže se i z biosu?
I use Arch BTW
To netuším. Ale když ten oddíl naformátuješ, přijdeš o veškerá data v tom a BIOS je takový zprostředkovatel windowsu a když najde jen jeden windows tak by se měl vymazat i z BIOSu.
CPU / AMD Ryzen 7 5800X + Be quiet! DARK ROCK 4 MB / MSI MAG B550 TOMAHAWK RAM / G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB Neo GPU / ASROCK Radeon RX 6800 XT 16G PSU / Corsair RM750x (2018) SSD / Samsung 970 EVO 1TB HDD / Seagate IronWolf 2TB Case / Fractal Design Meshify C Tempered Glass + Fractal Design Prisma AL-14 ARGB 3-Pack
- HappyMental
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Pohlaví:
A o co vlastně jde? Biois s tím nemá nic společného, tomu je jedno jaký máš systém. Někde si to zálohuj, třeba přetáhni na C, je-li tam místo a zformátuj. Potom to zase můžeš vrátit.
- HappyMental
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
sry, místo biosu sem myslel to v souboru BOOT.INI (nabíhá to jakoby po biosu), na c nemám místo
I use Arch BTW
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Potom leda upravit zavaděč. Lepší máš půjčit si ten externí disk. 

Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
A o aky objem dat sa vlastne jedna? Ja som to kedysi robil tak, ze vsetky data som si proste vypalil na CD alebo DVD. Ak mas rychli net, tak mozes pouzit nejake internetove ulozisko.
► Zobrazit spoiler
- HappyMental
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
jedna se asi o 150GB, na to, abych použil třeba uloz.to mám šíleně pomalej net, jenom týden bych to tam nahrával, už jen nahrání screenshotu mi trva 4 minuty
I use Arch BTW
-
- Pohlaví:
Win7 žádnej boot.ini nezná. Budeš muset použít bcdedit. Postup by mohl být: ve Win7 pomocí správce disků upravit velikosti oddílů, pak zkopírovat data na C:, vymazat data na F: a poté sloučit partišny. BIOS opravdu nemá s windows nic společného.
- HappyMental
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
ve win7 mi to píše, že nemám k bcdedit přístup, a kdyý se přihlásim na winxp jako admin, zjistím, že winxp bcdedit nezná
I use Arch BTW
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 3016
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek