Dobrý den moudré hlavičky. Chtěla bych se dotázat na problém týkající se nastavení rozlišení monitoru na mém notebooku HP 6820s "MS Windows 7 ultimate 64-bit,Intel Core2 duo CPU T5470 1,60GHz 1,0GB RAM".
Měla jsem problém s noťasem a musela jsem si nechat nainstalovat nově windows 7, ale bohužel vznikl problém, který nemůžu vyřešit a to, že předešlé maximální rozlišení na mém notebooku před novou instalací bylo 1400 něco x na něco a momentálně když dám "Upravit rozlišení zobrazení" tak maximální rozlišení co jde dát, je 1152x864. Je ještě někde jiné nastavení než "Vzhled a Přizpůsobení" pač tam jsem jiné nastavení rozlišení nenašla? Když dám "Otevřít Ovládací panely_upravit rozlišení zobrazení" tak jsem měla v rolovačce Zobrazení: více možností na výběr než mám teď. A tady si myslím, že bude problém, pač takový název:Obecný monitor PnP…. Jsem tam určitě napísmenkovaný neměla. Momentálně je tam jen jeden na výběr a to 1.Obecný monitor PnP na standardní grafický adaptér s rozlišením VGA? Když dám "Upřesnit nastavení_Zobrazit všechny režimy" tak max co tam je na výběr je již zmiňovaných 1152x864,true color. Dle Windows Update jsem postahovala co se dalo a už nejsou dostupné žádné aktualizace,jediné co tam zbylo tak Volitelné aktualizace a to Jazyková sada pro angličtinu a dalších 33 zemích, což jsem neinstalovala, pač se domnívám,že to je jen překlad, tak já nevím. Zkoušela jsem i „v Rozlišení zobrazení_Upřesnit nastavení_Adaptér kliknout na vlastnosti“ a dát Vyhledat automaticky aktualizovaný software ovladače a nic. Instalační CD k HP notebooku bohužel nemám. Zkoušela jsem i HP stránky, ale na tento typ notebooku jsem nenašla co by mi pomohlo ke stažení vyřešit tento problém,pač standartně tento notebook nemá windows7 ultimate 64. Nevíte PROSÍM PROSÍM někdo co s tím, abych docílila opět rozlišení 1400 něco x na něco?
Předem velmi děkuji za Vaše odpovědi
Nastavení rozlišení obrazovky notebooku HP 6820s
-
- Pohlaví:
Re: Nastavení rozlišení obrazovky notebooku HP 6820s
Vítej na PC-Help!
Nevím jestli špatně nehledám, ale uvedený stroj má ovladače na XP.
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... nvOID=1093
Nevím jestli špatně nehledám, ale uvedený stroj má ovladače na XP.
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... nvOID=1093
Děkuji za odpověd a za přivítání
A mohl by jste mi prosím poradit, který z daných ovladačů bych si měla stáhnout, když mám Windows 7 64bit ? Děkuji

A mohl by jste mi prosím poradit, který z daných ovladačů bych si měla stáhnout, když mám Windows 7 64bit ? Děkuji
-
- Pohlaví:
To ti neporadím, protože ovladače pro W7 ani pro Vistu nemohu najít.
-
- Pohlaví:
Na serveru HP jsou pro Vistu 32bit, to ale tobě nepomůže. Budeš muset nainstalovat systém, který je podporován.
Obecně vzato, některé výrobky v době svého vzniku ještě neměly podporu pro vyšší operační systém. Potom se ovladače hledají skutečně velice težko. Já jsem podobně dopadl s ovladačem na webovou kameru, která mi v Windows XP pracovala v pohodě, ale po přeinstalování na Windows 7 jsem prostě ovladače nenašel. Tuto podporu jsem nenašel dokonce ani na stránkách výrobce/distributora. A to mám odkazy i na té stránky, na kterých jsem našel i ty ovladače, které jinde nebyly k mání. Takže zůstává asi jediné: buď hledat dál (někdy je to úmorná práce, ale třeba to nájdeš v tom zcela nejzapadlejším webu), anebo použít ovladač k podobnému systému (např. pokud hledáš ovladač k Windows 7, tak zkus nainstalovat ovladač k Windows Vista. Ne vždycky se to provede, ale šance tady je ...). Někdy je to skutečně těžké, ale kdo nehledá, nic nenajde ...
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
Děkuji za odpověď. Nenapadá Tě prosím nějaká varianta - nějaký takzvaný univerzální ovladač, co by můj problém vyřešil? 

- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus nainstalovat ty ovladače pro Vistu 32bit, měly by fungovat i pod Windows 7 64bit. A nebo zkus program SUPER OVLADAČ ten mi pomohl najít ovladače do sarýho notebooku (výrobce už windows 7 taky nepodpooroval, podpora končila u windows XP)
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud výrobce nevydal ovladače k uvedenému systému, je skutečně problém nějaké sehnat. Je vždy lepší shánět před instalací systému, než dodatečně. Toto Ti, ale nepomůže. Nezbývá nic jiného než pátrat dále, pokud s dosavadním ovladačem systém běhá, i když ne podle Tvých představ, nebo se kajícně vrátit k WinXP.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Moc Vám všem děkuji za rady a tipy,velmi jste mi pomohli a jsem Vám opravdu moc vděčná. Nakonec fungoval Driver Chipset na Visty- dostala jsem se na rozlišení 1440 x 900. Nevím, zda to je to rozlišení, které jsem měla dříve, nicméně je mnohem lepší, než to co tam bylo teď nainstalované od toho mého známého.Všem Vám přeji vše nej v Novém roce 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 1706
-
od Vítek Pokorný
Zobrazit poslední příspěvek
16 dub 2025 11:34
-
-
Asus tuf gaming a16 (2024) G-Sync blikání obrazovky.
od Dewai1999 » 08 bře 2025 17:07 » v Problémy s hardwarem - 1
- 6184
-
od Kogaku
09 bře 2025 03:30
-
-
- 1
- 2280
-
od rhsCZ
17 pro 2024 15:14
-
-
Herny pocitac na rozliseni 3440x1440 Příloha(y)
od Søren » 25 črc 2024 11:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 42
- 7906
-
od Søren
03 srp 2024 15:10
-
-
- 9
- 3034
-
od Fargotroniac