Ulohy na pozadi
Ulohy na pozadi
Ahoj, mam win XP a mam kolem 70 uloh na pozadi, system je tim myslim dost zatizeny, stale vysoky vykon pri necinosti(ventilator bezi naplno, jen nekdy se zpomalí), firefox zabira kolem 500 000MB jak kdy(nekdy i více)...., nevi nekdo jaky ulohy mohu ukoncit, nekterym nerozumim napr:RTHDCPL,svchost,ALU.exe,exporer.exe(to asi prohlizec nebude co?),jqs,taskmgr...a plno dalsich..nevi nekdo co s tim, aby se snizil vykon a zvysila rychlost PC? :/ Díky za rady....
Re: Ulohy na pozadi
to ,že ti mozilla zabira 500 000 kb je normální me opera.exe jede skoro totoz
kdyz snizis vykon rychlost pc se nezvysi
kdyz snizis vykon rychlost pc se nezvysi

- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
556996324: Nejneže píšeš jako čuně, navíc ještě taky neumíš číst: mezi 500 000 MB a 500 000 kb je poměrně dost velký rozdíl!
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Já myslím ,že se spletl vsechny procesy jsou v kb , protože 500 000 mb je 500gb nemyslim se a tolik ani ten proces nemuze vyuzivat
Já jich mám po startu Linuxu 80 a 1,2GHz procesor mi to zatíží na 5%. Zobrazuje ti Správce procesů kolik výkonu si který proces bere? Podle ventilátoru to neměř, ten nemusí fungovat tak jak si představuješ.
Firefox je vyhlášený žrout paměti, ale ani ostatní prohlížeče na tom nejsou lépe, prostě ho musíš jednou za nějaký čas ukončit, aby se zabraná paměť uvolnila. Záleží na intenzitě používání, já mám obvykle otevřených víc jak deset panelů a dost rychle procházím na další stránky... Takže mi třeba volná paměť nevydrží ani hodinu, než jí zaplní celou.
Mimochodem, chtěl bych mít 500 000 MB RAM, s půl terabajtu bych ten FF mohl restartovat tak jednou měsíčně
556996324: Bacha na velikost písmenek, 1 Byte = 8 bitů
Firefox je vyhlášený žrout paměti, ale ani ostatní prohlížeče na tom nejsou lépe, prostě ho musíš jednou za nějaký čas ukončit, aby se zabraná paměť uvolnila. Záleží na intenzitě používání, já mám obvykle otevřených víc jak deset panelů a dost rychle procházím na další stránky... Takže mi třeba volná paměť nevydrží ani hodinu, než jí zaplní celou.
Mimochodem, chtěl bych mít 500 000 MB RAM, s půl terabajtu bych ten FF mohl restartovat tak jednou měsíčně

556996324: Bacha na velikost písmenek, 1 Byte = 8 bitů
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
opravdu je to 500 000kB, sem se prepsal..., no v polozce vykon mam jen nejaky strankovaci soubor, který je skoro volný, pak využití CPU, taky ok....ja jen, ze mam 70 procesu a zajima me, ktere mohu ukončit a ktere ne, kvuli tomu dele nabiha pc pri startu a urcite to i zpomaluje.A je zajimave, ze kdyz dam treba restart, tak pak tam nejake procesy uplne zmizi a ukazou se jine :-/ fakt nechapu...
spis hledej problem v postarsim pocitaci , virech apod.
tam problem neni, ani vir, a ntb tak stary neni...
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”