Windows GGK Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

p3!An
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Windows GGK

Příspěvekod p3!An » 01 led 2012 16:51

Zdravím, nemá někdo zkušenosti s tímto druhem licence?

Zajímá mě, zda lze OS s touto licencí využít k čisté instalaci. Podle tvrzení kamaráda, je zapotřebí mít nainstalovaný pirátský OS, který následně se legalizuje ( zřejmě se jen přepíší soubory mající vliv na "legalitu") a zbytek zůstane nezměněn. Pokud by to opravdu takto fungovalo, bylo by to od Windows nezodpovědné, proto počítám s tím, že standartní reinstalace/čistá instalace je možná. Při hledání jsem narazil na zmínku týkající se této problematiky, ale stručný a nejednoznačný výklad mi moc neporadil.

Proto se ptám zde. Děkuji za každou odpověď. :bigups:

Reklama
mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Re: Windows GGK

Příspěvekod mmmartin » 01 led 2012 17:22

Rozsah licence
Licence je nepřenosná, tzn. po její instalaci a aktivaci na konkrétním počítači je s tímto počítačem svázána a nelze ji přenášet na jiný počítač. V případě odcizení počítače, při jeho ztrátě nebo fyzického zničení dochází k zániku licence. V případě převodu počítače na jiného uživatele/organizaci lze převést i licenci GGK, společně s tímto počítačem. Původní uživatel GGK licence ji nemůže po jejím převodu nadále používat. Tato licence neumožňuje downgrade na předchozí verzi operačního systému Windows. Do 90 dnů od nákupu GGK licence lze dokoupit Software Assurance pro stolní počítače.
Technická podpora
Poskytována ze strany společnosti Microsoft, ve stejném rozsahu jako podpora krabicové licence systému Windows.

Instalace a aktivace systému
Po nákupu GGK doporučujem přeinstalovat systém Windows s použitím instalačního média, které je součástí GGK balení. Po instalaci systému z tohoto média nebo po zadání nového produktového klíče je zapotřebí provést aktivaci systému. Aktivaci je možné provést on-line, pomocí dialogových oken přímo v systému nebo prostřednictvím Aktivační linky společnosti Microsoft na telefonním čísle 800 100 074.

Zdroj: Google - kdo by to řekl, že?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

p3!An
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod p3!An » 01 led 2012 18:59

Že by ty?

Na tento výpis lze narazit víceméně na každém e-shopu nabízející OS s licencí GGK. Četl jsem to už mnohokrát, ale nikdy jsem nedostal odpověď, kterou očekávám. Chci to mít podloženo, a jistý na 100%.

Odpověď je pořád stejná. Lze pomocí instalačního média provést čistou instalaci OS?

Avšak mmmartinu patří ode mě alespoň dík za snahu.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Re: Windows GGK  Vyřešeno

Příspěvekod d1amond » 01 led 2012 20:39

Ano. Je to stejné jako OEM, s tím rozdílem, že tato se instaluje na již používané PC - nelze ji nadále přenášet a váže se na zkladní desku. PK bude přibalen originál.
Už bych spíš zvážil retail.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

p3!An
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod p3!An » 01 led 2012 21:07

Pokud uživatel neplánuje přenášet licenci, retail verze je zbytečnou investicí. I v momentě, kdy cenový rozdíl není markantní. Což je náš případ. Postřeh je to ovšem trefný :smile:

Na otázku jsi mi výstižně odpověděl, proto ti děkuji za odpověď, a téma označuji za vyřešené.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”