Problém s integrovanou zvukovou kartou Vyřešeno
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Problém s integrovanou zvukovou kartou
Dobrý den.Prosím Vás o pomoc kvůly které jsem se zde zaregistrovala.Mám problém se zvukem.Jedná se mi oto že co jsem si koupila novou zákl.desku s int. zvukovkou tak se mi zvuk neustále seká a různě brzdí.Už jsem vyskoušela jiné přehravače ale těma to není.Pak jsem instalovala nové ovladače a také nepomohlo.Projevuje se to vždy při brouzdání po netě a také i když si procházím PC.Ještě jsem zjistila že to dělá i při přehrávání hudby v pc jedná se vždy o hudbu se složek v pc a také internetové rádia.Taky procesor vždy kdyš toseká jede na 100 procent.Už nevím čím to je a nechce se mi nosit celou bednu do nějaké pc opravny.Moc děkuji za jakoukoliv pomoc a řádek k mému problému.S pozdravem Petra. parametry pc mám zde zapsány. 

Naposledy upravil(a) maminkapetra dne 29 led 2012 15:18, celkem upraveno 2 x.
Re: Problém s integrovanou zvukovou kartou
Zvuková karta Intel?? To vidím poprvé, většinou jsem viděl integrovanou Realtek.
Kup si raději za 200 Kč Sound Blaster 5.1, přídavná zvuková karta a budeš mít po starostech. V pohodě jede na XP.
Kup si raději za 200 Kč Sound Blaster 5.1, přídavná zvuková karta a budeš mít po starostech. V pohodě jede na XP.
MSI B450 A-PRO MAX, Seasonic S12II 500 W, AMD Ryzen 2600 3,4 GHz, 8 GB Kingston DDR4 3200 MHz, Asus Radeon RX 5500 OC 8 GB, Kingston SSD 250 GB, Windows 10 64bit, case Thermaltake Matrix, Arctic Freezer 33 + 2x Arctic PWM 140 mm
Pokud to blbne jen u prohlížeče, tak to může být starou verzí toho Adobe flash playeru či kodeků-doplňků-pluginů pro internetový prohlížeč. Já mám třeba satelitní přijímač, který umožňuje sledovat programy SD i HD přes PC a přes web prohlížeč a taky jsem měl zato, že stačí mít klasické HD kodeky, ale musel jsem nainstalovat speciální HD kodeky pro web prohlížeč jinak jsem neviděl žádný obraz i zvuk.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Moony píše:Zvuková karta Intel?? To vidím poprvé, většinou jsem viděl integrovanou Realtek.
Ani jiná zvukovka ten problém nevyřešila!!!
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To vypadá na problém s PIO/DMA mode viz podpis:
Ve zkratce: odeber řadiče HDD a restartuj PC.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Pohlaví:
Pokud jde skutečně o kartu intel, pak jsem se s něčím podobným setkal. Fungovalo toto:
Ve správci zařízení odebrat zvukovku. Restart. Znovu do správce zařízení, pravoklik na zařízení s otazníkem a Aktualizovat ovladač. Vybrat cestu a ukázat na soubor .cat (je třeba original CD). Restart. Spustit instalační setup.exe od intelu. Restart. Pak už zvukovka běžela OK. Nevím proč zrovna tento postup, ale fungoval.
Ve správci zařízení odebrat zvukovku. Restart. Znovu do správce zařízení, pravoklik na zařízení s otazníkem a Aktualizovat ovladač. Vybrat cestu a ukázat na soubor .cat (je třeba original CD). Restart. Spustit instalační setup.exe od intelu. Restart. Pak už zvukovka běžela OK. Nevím proč zrovna tento postup, ale fungoval.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
El Diablo píše:To vypadá na problém s PIO/DMA mode viz podpis:
Ahoj nenašla jsem nikde v pc řadiče HDD nevím tedy co dál užměto zlobí 2 měsíce oooo
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ovládací panely>Systém>Hardware>správce zařízení>řadiče IDE ATA/ATAPI>Primární kanál IDE>Ovladač>odinstalovat...
To udělej se všemi včetně sekundárních a restartuj PC. Po rebootu se najdou znovu a mělo by být všechno v pořádku.
To udělej se všemi včetně sekundárních a restartuj PC. Po rebootu se najdou znovu a mělo by být všechno v pořádku.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Ahoj tak jsem všechny prim. i sek. odinstalovala pak restart pak se udělala kontrola hardisků a při spuštění vyndous se nainstalovaly.Avšak zvuk stále blbne seká ,zbrždujese jako by to bylo poškrábané cd.Jediná změna velká změna že pc je rychlejšíí ale zvuk nevyřešen a stále v jednom primárním je IPO.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
V popisu PC uvádíš:
Zvuková karta Realtek integrovaná v zákl.desce
a také
Zvuková karta Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]
Co tedy vlastně platí? Nainstalovala jsi zvukový ovladač z CD k základní desce?
a také
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Problém s integrovanou zvukovou kartou Vyřešeno
Zkus ho odebrat ještě jednou, ale spíš to značí že HDD nebude v pořádku. Zkus ho pro orientaci prověřit HD tune, lepší by byla utilita od výrobce.
http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... g/hd-tune/
http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... g/hd-tune/
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Také mi při spuštění dělá windous kontrolu hardisku ale když ten hardisk odpojím tak taky zvuk blbne jdu opět zkusit tvou radu
--- Doplnění předchozího příspěvku (29 Led 2012 18:24) ---
A prosím comám dělat v tom programu? Děkuji moc za pomoc
--- Doplnění předchozího příspěvku (29 Led 2012 18:28) ---
Ahoj mám tam tu Realtek a taky i ten intel když koknu do everestu a ovladače jsem instaloval s cd od základní desky
--- Doplnění předchozího příspěvku (29 Led 2012 18:24) ---
A prosím comám dělat v tom programu? Děkuji moc za pomoc
--- Doplnění předchozího příspěvku (29 Led 2012 18:28) ---
Pic píše:V popisu PC uvádíš:
a také
Ahoj mám tam tu Realtek a taky i ten intel když koknu do everestu a ovladače jsem instaloval s cd od základní desky
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 2138
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
12 lis 2024 07:22
-
-
Problem s grafickou kartou GIGABITE 3070Ti Příloha(y)
od M4rrywanna » 04 pro 2024 16:17 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2108
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
08 pro 2024 07:59
-
-
- 4
- 4022
-
od petr22