Dd,
potřebuji poradit s následujícím problémem: každý půlrok si poctivě zálohuji data (kopírováním) ze svého NB do Ext.HDD. Vždycky zálohuji celý C: disk (je toho cca 150GB). Avšak od W7 v novém NB se potýkám s tím, že se mi některé složky a podsložky (a některé jednotlivé soubory v nich) nezkopírují. Při kopírovacím procesu se u každé objeví hláška:
„Názvy souborů jsou pro cílovou složku příliš dlouhé. Můžete názvy souborů zkrátit a akci opakovat nebo zkuste použít umístění s kratším názvem cesty“ ˃ PŘESKOČIT x STORNO ˂ (viz Příloha)
Těch nezkopírovaných souborů je vždy několik tisíc. Některé neznám, některé patři očividně systému, ale většina dat jsou klasické soukromé soubory - data. A to různých formátů: .doc, .xls, .jpg, apod. Já vždy volím „Přeskočit“, neboť „Storno“ by celé zálohování zastavilo. Nic by se tím stejně nevyřešilo, to už mám za sebou - kopírování se zastaví uprostřed a částečně zkopírovaná data akorát klamou, vše bych stejně musel kopírovat od začátku znova (a že to pár hodin trvá…).
Tyhle hlášky se tedy nahromadí na konci celého kopírovacího (zálohovacího) procesu a pak - hezky jedna za druhou - vyžadují to mé rozhodnutí…
Následnou kontrolou jsem si potvrdil, že soubory se skutečně nepřetahují. Zkusil jsem jich pár RUČNĚ přejmenovat (a teprve potom poslat) nebo RUČNĚ rovnou poslat - v hierarchii kmenu C: adresáře - výš. Oboje sice pomohlo, ale zase jsem měl totální bo*del v adresářích - např. na C: adresáři vedle „Program Files“ pár fotek ze svatby, vedle „System32“ zase pár faktur v .xls, navíc měly úplně jiné názvy než na zdrojovém NB (C: disku)…
Zajímavé je, že některé soubory (např. .xls tabulky, nebo .jpg fotky) se z dané Složky NB do dané Složky v Ext.HDD zkopírují (a přitom mají delší název…), a jiné (byť s kratším názvem) se do téže Složky nezkopírují a dávají mi onu hlášku „Příliš dlouhý název…“ .
Zkracovat název (či cestu úložky) u každého souboru a u každé složky - při jejich počtu několika tisíců a také kvůli následné nepřehlednosti - je zcela nemyslitelné. Proto bych potřeboval poradit, zdali lze nějakou systémovou úpravou, nastavit DELŠÍ AKCEPTOVATELNÝ NÁZEV SOUBORU ČI CESTY. A event.. jak…
Setkal se někdo z vás s tímto problémem? Nebo snad nezálohujete? Nebo snad máte všechny své nové složky přímo na C:disku bez vytvořených podsložek? Tomu nevěřím. Já se přiznám, že mám ve všem přísný systém a řád. Doposud jsem z toho těžil, ale jakoby W7 systému logickému třídění nepřály…
Poradíte tedy nějak smysluplně a - pokud možno - polopaticky?
Děkuji...
Zálohování Komplet. dat z C: na Ext. HDD...
Re: Zálohování Komplet. dat z C: na Ext. HDD...
Pokud tedy zálohuješ celý disk se systémem, tak použij na to specializované zálohovací programy, jako jsou např. Drive Snapshot, HD Clone, REDO, Acronis True Image apod. Já je také používám už roky a také na externí disk a bez problémů (zálohování i obnova).
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
-
- Pohlaví:
viz. zde: http://cs.wikipedia.org/wiki/Souborov%C3%BD_syst%C3%A9m
máš možnost jednotlivé adresáře zabalit (zazipovat)
máš možnost jednotlivé adresáře zabalit (zazipovat)
já používám Total Commander a taky mi to funguje bez problémů. Sice se mi tam ukáže že název je příliš dlouhý,ale přesto ho můžu v pohodě zkopírovat.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Není to ani tak problém s dlouhými jmény souborů (to je jen část problému), jako spíše problém s příliš dlouhou cestou k souboru.
pokud je cesta třeba C:\HrozneDlouhyNazevSlozky\JesteDelsiNazevSlozky\SileneBrutalneDlouhyNazevSlozky\desneDlouheJmenoSouboru.jpg, pak bude mít spousta aplikací včetně systému problém, s takovým souborem pracovat. Zkrať tedy názvy složek a vyvaruj se přílišného zanořování složek, aby název kompletní cesty k souboru nebyl tak dlouhý.
A pak mě napadá, nemáš náhodou ten externí disk formátovaný souborovým systémem FAT32? Pak by to bylo způsobeno přímo limitem, daným souborovým systémem. Stačilo by tedy externí disk zformátovat systémem NTFS.
pokud je cesta třeba C:\HrozneDlouhyNazevSlozky\JesteDelsiNazevSlozky\SileneBrutalneDlouhyNazevSlozky\desneDlouheJmenoSouboru.jpg, pak bude mít spousta aplikací včetně systému problém, s takovým souborem pracovat. Zkrať tedy názvy složek a vyvaruj se přílišného zanořování složek, aby název kompletní cesty k souboru nebyl tak dlouhý.
A pak mě napadá, nemáš náhodou ten externí disk formátovaný souborovým systémem FAT32? Pak by to bylo způsobeno přímo limitem, daným souborovým systémem. Stačilo by tedy externí disk zformátovat systémem NTFS.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Děkuji za odpověď. Taky si myslím, že bude spíše problém s příliš dlouhou cestou k souboru. Ta cesta je velmi podobná té, co jsi tu vzorově vypsal... Názvy vnořených složek nejsou až tak dlouhé, ale je jich moc a moc... a moc.
Ale Oříškem je skutečnost, proč se na konci cesty v poslední vnořené podsložce nezkopíruje z 10 souborů "jen" 8? Ty 2, které se bez problémů přetáhnou (zkopírují...) nemaj - v porovnání s některými z těch 8 nezkopírovaných - právě nejkratší názvy. A to je mi záhada...
Ale Oříškem je skutečnost, proč se na konci cesty v poslední vnořené podsložce nezkopíruje z 10 souborů "jen" 8? Ty 2, které se bez problémů přetáhnou (zkopírují...) nemaj - v porovnání s některými z těch 8 nezkopírovaných - právě nejkratší názvy. A to je mi záhada...
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak to ti neřeknu. Může to být způsobeno např. tím, že ty dva soubory mají nějaké dlouze pojmenované alternativní datové proudy. Ale to pouze hádám.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 4620
-
od nubax
Zobrazit poslední příspěvek
02 úno 2025 20:39
-
-
Jak vypnout zálohování fotografií na Ondrive Příloha(y)
od Speed_dead » 01 kvě 2025 12:40 » v Windows 11, 10, 8... - 2
- 1796
-
od Speed_dead
Zobrazit poslední příspěvek
01 kvě 2025 14:06
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”