Pomalý PC + sekání a pomalé rolování oken

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Melissa
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Pomalý PC + sekání a pomalé rolování oken

Příspěvekod Melissa » 07 led 2012 16:17

Zdravím, prosím o pomoc s PC, už si s ním nevím rady. Jedná se o notebook HP, používám jej zhruba 3 roky. Donedávna docela slušně šlapal, byl i dost rychlý. Pak se začal zpomalovat a nyní je to už k nevydržení. Při startu vše ok, ale jak spustím nějaký program či internet, okamžitě se začne dlouze načítat, pak běží velmi pomalu, na internetu se velmi dlouho načítá, při zminimalizování okna se okno dlouho roluje, pak se objeví prázdná obrazovka, která asi dvakrát poskočí a teprve pak se tam začnou objevovat ikony. Často mi spadne Firefox sám od sebe a často také celý PC zamrzne a vůbec nereaguje, když dám Správce úloh, ukáže se hláška, že Firefox "neodpovídá". Jak mám otevřené více než jedno okno internetu, začnou problémy ještě intenzivněji. Kromě toho se mi zdá PC nějak něčím přetížený, pořád "funí" a "vrčí". Jak při tom zaseknutí, tak i když s ním nepracuji, mám pocit, že sám pořád pracuje a je něčím zahlcen. Když na něm zkusím hrát svou staženou hru (ta je čistá) tak se to nedá hrát, neboť díky počítači "krokuje". Přitom Eset ani Anti Malvare nenašli zhola nic a sama jej čistím pravidelně Ccleanerem.

Prosím o radu co by to mohlo být a co s tím. Děkuji!

Reklama
pukasinek
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Pomalý PC + sekání a pomalé rolování oken

Příspěvekod pukasinek » 07 led 2012 16:24

Ahoj, je možné že po třech letech je uvnitř prach a ten brání správnému chodu, jaké jsou teploty? Je znát že se notebook hodně hřeje?

Melissa
nováček
Stav:

Příspěvekod Melissa » 07 led 2012 16:28

Ahoj, s tím prachem netuším, dovnitř se dostat neumím, ale co se týče teplot, zdají se mi normální. Vlastně je notebook i teď docela studený a přitom jsem si před chvílí užila rolování oken a sekání. Tak nevím. Jak se to dá zjistit s tím prachem? Děkuji moc.

pukasinek
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod pukasinek » 07 led 2012 16:31

No tak pokud není vysoká teplota, pak to vypadá na něco jiného. No zjistit se to dá jedině rozděláním, ale i když mám taky 2 roky notebook, zatím jsem se do čištění nepustil a jede bez problémů. Uvidíme co poradí ostatní :)

Melissa
nováček
Stav:

Příspěvekod Melissa » 08 led 2012 15:01

Zatím žádné rady?

doyll
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod doyll » 11 led 2012 16:27

Tak tvuj problem řešim už měsic, mam totiž stejne problemy.,, Čast problemu jsem vyřešil tim že jsem 1. vymazal spustu nepotřebnych souboru,2. v mcsonfig.exe nastavil programy at se nespoušti všechny. 3.A hlavně to chce projet nejakym antivirem ... nejduležitejsi věc určitě maš v pc nejake potvory... a ty zpomaluji tve pc.

Hlebka
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Hlebka » 11 led 2012 16:51

jak casto preinstalovavas Windows ?
PC
AMD Ryzen 7 5700X 4.5Ghz | MSI B450 TOMAHAWK MAX II | G.Skill Trident Z RGB 64 GB 3600 | Sapphire PURE RX 7800 XT 16GB | ADATA XPG SX8200 Pro 1TB NVMe | EVGA 600BQ | Lian Li LANCOOL II Mesh C Performance
Peripherals
27'' Acer Nitro XV272UP 144HZ 1440P | Logitech G203 | Cougar Puri w/ Cherry MX Red | HyperX Cloud, Superlux 668B, Superlux 661B

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 11 led 2012 18:19

Vlož log z HJT:
viewtopic.php?f=70&t=5119
do sekce HiJackThis
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”