Potřeboval bych poradit s přeinstalováním windowsu......počítač sem koupil s již předinstalovaným os windows xp home a ted bych jej potřeboval nejak dostat zpět na cd/dvd...abych ho přeinstaloval. někde na netu sem četl že tahle možnost existuje a tak sem se chtěl zepat zda-li by mi někdo poradil jak ji zrealizovat.
Předem děkuji!
Přeinstalování windows xp
- aproch
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Instalační CD ze stávající instalace asi neuděláš
, ale pokud jsi to PC koupil od solidního prodejce, tak bývá zvykem, že na disku je nějaký nástroj, který ti vytvoří na CD nebo DVD záložní kopii buď stávající instalace, nebo přímo instalační CD pro potřebu reinstalace. Málo pravděpodobná je možnost, že by na disku ležela přímo kopie instalace WXP. Tyto kroky je dobré provést ale hned na novém PC, teď už možná bude pozdě (jseš-li ve stavu potřeby přeinstalování widlí - nenapsal jsi proč).

Jo díky já sem nakonec to reinstalační cédo našel v manuálu k počítači takže pohodička. No a k tomu proč chci přeinstalovávat- je to jednoduchý můj počítač se prostě začal velmi často sekat a to už třeba jen při blbém prohlížení netu nebo filmu- a vždycky se sekne když chci provést kompletní antivirovou kontrolu nebo třeba vymazat pomocí smitfraufixu nepotřebné registry( a to i při stavu nouze)-takže se asi té reinstalaci nevyhnu! Díky za reakce
A proč zrovna myslíš hned na reinstalaci? To nemůžeš využít jiných možností na detekci tvých problémů? Zkus nejprve použít defragmentaci disku, odstranit nepotřebné soubory, odstranit přebytečné zálohy, překontrolovat systém antivirovým a antispywarovým programem a podobně. Až když ti nic z toho nepomůže, pak uvažuj o reinstalaci. Pamatuj, že reinstalace je až tím POSLEDNÍM způsobem, jak odstranit tvé problémy.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
-
- Pohlaví:
popros píše:No a mohl by mi někdo detailně popsta jak mám tu reinstalaci udělat? V životě sem to nedělal a jediné co k tomu má je cd s softwerem a cd s drivery
Je to popsáno např. tady:
http://www.red-fox.wz.cz/instalace-windows-xp.html
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 7845
-
od zeus