prosím o radu: mám 2 sešity Excel 2003 a každý z nich obsahuje jediný sloupec s mnoha řádky (jedná se o IČ firem). Potřeboval bych je mezi sebou porovnat a hlavně exportovat duplicity do nového sešitu, se kterým se bude dále pracovat. Účelem je zjistit, jestli některá firma (její IČ) ze sešitu Likvidovane_firmy je v seznamu IČ našich firem Nase_firmy. Funkci COUNTIF a podmíněné formátování jsem zkoušel, ale jde asi o 15 tisíc řádků a počítač ztuhnul
Srovnání dvou sešitů EXCEL 2003 a export duplicit
Srovnání dvou sešitů EXCEL 2003 a export duplicit
Dobrý den,
prosím o radu: mám 2 sešity Excel 2003 a každý z nich obsahuje jediný sloupec s mnoha řádky (jedná se o IČ firem). Potřeboval bych je mezi sebou porovnat a hlavně exportovat duplicity do nového sešitu, se kterým se bude dále pracovat. Účelem je zjistit, jestli některá firma (její IČ) ze sešitu Likvidovane_firmy je v seznamu IČ našich firem Nase_firmy. Funkci COUNTIF a podmíněné formátování jsem zkoušel, ale jde asi o 15 tisíc řádků a počítač ztuhnul
Můžete mi prosím poradit jak na to, případně nějakou freewarovou utilitku? PS: S VisualBasic a Accessem moc nekamarádím... Díky moc! Porovnávané soubory přikládám.
- Přílohy
-
- Likvidovane_firmy.rar
- Likvidovane_firmy
- (2.08 KiB) Staženo 31 x
-
- Nase_firmy.rar
- Nase_firmy
- (61.43 KiB) Staženo 25 x
-
Lucinka_BUBU
- Level 1

- Pohlaví:

- Stav:
Re: Srovnání dvou sešitů EXCEL 2003 a export duplicit
Počítač zatuhne, protože neustále musí přeskakovat z jednoho souboru do druhého.
řeším to většinou tím, že je dám do jednoho sešitu na různé listy.
A nepoužívej příkaz countif - je to příkaz, aby ti spočítal kolikrát se ti tam opakuje kritérium. (tzn. pro každou položku musí projít celou databázi). použij raději příkaz
=POZVYHLEDAT(co, kde,0) ta nula na konci zanmená, že hledáš přesný řetězec.
vrátí ti to číslo řádku (prvního záznamu), kde bylo nalezeno kritérium, tzn. neprohledává celou databázi.
řeším to většinou tím, že je dám do jednoho sešitu na různé listy.
A nepoužívej příkaz countif - je to příkaz, aby ti spočítal kolikrát se ti tam opakuje kritérium. (tzn. pro každou položku musí projít celou databázi). použij raději příkaz
=POZVYHLEDAT(co, kde,0) ta nula na konci zanmená, že hledáš přesný řetězec.
vrátí ti to číslo řádku (prvního záznamu), kde bylo nalezeno kritérium, tzn. neprohledává celou databázi.
-
karel.laska
- Level 2.5

- Pohlaví:

- Stav:
Zdravím,
vyzkoušel jsem pár možností, nakonec ta nejjednodušší bude asi OK :-)
Vložit do vedlejší buňky Vašeho seznamu a rozbalit až dolů..
Celá sranda je v tom, že jsem otevřel nejprve excel Likvidované firmy a teprve potom Naše firmy a zatížení procesoru se vůbec neprojevilo.
V případě že jsem to udělal se zavřeným excelem to zatížení bylo :-)
Tak to zkuste, třeba je to také cesta.
S pozdrave Karel
vyzkoušel jsem pár možností, nakonec ta nejjednodušší bude asi OK :-)
Kód: Vybrat vše
=KDYŽ(JE.CHYBHODN(SVYHLEDAT(A2;[Likvidovane_firmy.xls]List1!$A:$B;1;0));"Není";"Je")Vložit do vedlejší buňky Vašeho seznamu a rozbalit až dolů..
Celá sranda je v tom, že jsem otevřel nejprve excel Likvidované firmy a teprve potom Naše firmy a zatížení procesoru se vůbec neprojevilo.
V případě že jsem to udělal se zavřeným excelem to zatížení bylo :-)
Tak to zkuste, třeba je to také cesta.
S pozdrave Karel
Děkuji všem za pomoc a radu, nakonec pomohla funkce =KDYŽ(COUNTIF($A$2:$A$10507;$B$2:$B$10507)>0;1;"0") a automatický filtr s pozitivním výsledkem indikovaným "1".
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 13999
-
od Snekment
Zobrazit poslední příspěvek
29 led 2025 15:05
-
- 1
- 7050
-
od atari
07 kvě 2025 09:41
-
- 5
- 5494
-
od atari
26 dub 2025 09:11
-
-
Excel 2016 - vzorec kombinace podmínek Příloha(y)
od MK_Vs » 08 led 2025 17:56 » v Kancelářské balíky - 5
- 5719
-
od lubo.
14 led 2025 00:51
-