po reinstalaci W7, došlo ke snížení výkonu

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

liny
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

po reinstalaci W7, došlo ke snížení výkonu

Příspěvekod liny » 25 led 2012 13:54

Ahoj, měl bych takový dotaz.
Tento víkend jsem se pokoušel rozdělit pevný disk na dva (2x250Gb), z důvodu, aby při případné reinstalaci wind...se mi zachovali dokumenty.Zvolil jsem díky poradně pár programů, jako první jsem zkoušel dle návodu partition magic (nebo něco takového).
Ovšem, byl jen na 32bitový systém. Spustil jsem tedy jiný, podobný program, který vyžadoval po instalaci restartování počítače, jenže po restartování mi psal systém něco ve smyslu : boot missing.
Naistaloval jsem (stažené) W7 ultimate x64. Vše si stáhl, fungovalo to perfektně, ovšem, když jsem chtěl hrát pár her, konkrétně fifa 12 a black ops, přišel jsem na to, že fifa 12 se nezvykle sekala, ať jsem si s tím hrál, jak jsem chtěl, stahoval ovladače na grafiku a vše možné, nedocílil jsem toho, aby to fungovalo plynule. Při spuštění kampaně na Black Ops se mi zapnuly ukázky a ve chvíli, kdy jsem měl stát u baru(jak hra začíná) jsem měl pouze černou obrazovku.
Zjistil jsem, že mám v počítači directX 11, ovšem grafická karta podporuje jen directX9, tudíž jsem to znovu přeinstaloval, neboť jsem si myslel, že mi to pomůže, ovšem problémy přetrvávají.
Chtěl bych se tedy zeptat, jakým způsobem, může dojít k takto razantnímu změnu výkonu.
Děkuji za odpověď, prosím, nekritizujte mě, že jsem se takto rozepsal.

Reklama
guest

Re: po reinstalaci W7, došlo ke snížení výkonu

Příspěvekod guest » 25 led 2012 14:07

Vítej na PC-Help!

Především s (ne)informacemi typu (nebo něco takového) , podobný program se opravdu nedá pracovat. Je třeba popsat co jsi skutečně dělal.
Ovšem tvůj problém bude nejspíš v nelegálním systému, Naistaloval jsem (stažené) W7 ultimate x64. Zabývat se problémy s cracnutým systémem je ztráta času a nutno připomenout i pravidla fóra.

1. Obecně

fórum PC-HELP.CZ je zásadně proti jakémukoliv šíření nelegálního obsahu. Jakákoliv přímá snaha uživatele o takovéto šíření bude řešena okamžitým odstraněním příspěvku, případně dalšími kroky (žlutá karta, vyloučení z fóra atd.)

Moony
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Moony » 25 led 2012 14:09

Jestli grafika umí pouze pracovat s DX9, tak máš bohužel smůlu a novější systém nemá smysl instalovat.

Krom toho, dělal jsi reinstalaci = znovuinstalování původních Windows 7 nebo jsi dělal novou instalaci, např. z Win XP na Win 7?

Chce to více informací..
MSI B450 A-PRO MAX, Seasonic S12II 500 W, AMD Ryzen 2600 3,4 GHz, 8 GB Kingston DDR4 3200 MHz, Asus Radeon RX 5500 OC 8 GB, Kingston SSD 250 GB, Windows 10 64bit, case Thermaltake Matrix, Arctic Freezer 33 + 2x Arctic PWM 140 mm

liny
nováček
Stav:

Příspěvekod liny » 25 led 2012 14:27

Omlouvám se.
Ten tzv. podobný program byl Acronis Disk Director Suite. Přes který se mi to povedlo(rozdělit disk), ale přenastavil jsem přes něj nechtěně prioritu primárního disku.
Čili, uvedl jsem nově vytvořený disk, za hlavní.Ovšem tím, že na něm nebyl OS..došlo k restartování a hlásilo mi to chybu.
Skrze Bios jsem tu prioritu navrátil zpátky, ale bez výsledku, OS jsem již nenačetl.
Měl jsem ve stolním pc stažené w7 x64, samozřejmě cracknuté, jenže ty jdou spustit pouze tehdy, když se načte windows. Vzal jsem tedy originální w7 x86 a poté co jsme se dostal do windowsu, začal jsem s instalací na x64.
V notebooku mám Nvidia Geforce 310M Cuda 1gb.Intel pentium P6100 a 4Gb ramky (1066hz).

guest

Příspěvekod guest » 25 led 2012 14:42

Těžko hádat co na těch discích máš nyní za binec. Nejjednodušší by bylo zformátovat disk /případně rozdělit/ a nainstalovat čistý legální systém.

liny
nováček
Stav:

Příspěvekod liny » 25 led 2012 15:09

Vše je prázdné, mám jen ovladače a jednu hru, která se seká, což dříve nedělala.
Zkusím tam dát ty originální ale pouze 32-bitové.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • RX 9700 XT - snížení spotřeby
    od Dyonysos » 22 dub 2025 21:57 » v Taktování a další úpravy PC
    3
    7479
    od windroid2 Zobrazit poslední příspěvek
    23 dub 2025 12:57
  • Nekvalitní zvuk po reinstalaci Win 11 Příloha(y)
    od mateo- » 13 úno 2025 15:23 » v Problémy s hardwarem
    15
    6170
    od mateo- Zobrazit poslední příspěvek
    16 úno 2025 16:09
  • Poklesy výkonu pc
    od olenen » 11 lis 2024 07:34 » v Problémy s hardwarem
    2
    1601
    od Gerra Zobrazit poslední příspěvek
    11 lis 2024 12:46
  • Pozvolný pokles výkonu PC