chybová hláška Could not start DB server :socket failed

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

hankabila
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

chybová hláška Could not start DB server :socket failed

Příspěvekod hankabila » 24 led 2007 18:05

Prosím o radu, nefunguje mi žádné internetové připojení ať zkouším přes pevnou,CDMA nebo wirless Blootone,po spojení dojde k okamžitému odpojení. Veškerá nastavení protokolu TCP/IP i prohlížeče jsem zkontrolovala,vše OK . Pravděpodobně to způsobilo Kerio,neboť ihned po startu se objeví chybová hláška Keria .. ERROR Could not start DB server: socked () failed. Do včerejška vše fungovalo. Kerio je nyní nefunkční,nelze spustit Kerio engine abych mohla zkontrolovat zda není zablokováno veškeré spojení.Odinstalace Keria nepomohla ani návrat pomocí nástroje pro obnovení systému. Myslíte si že se jedná o softwarovou chybu nebo se něco stalo s notebookem.Pomůže zformátovat HD a nainstalovat znovu Windows?
Poraďte prosím.Děkuji :idea:

Mám WinXP Professional SP2, notebook Acer Travel Mate 8003LMi ,processor intel Centrino 1.6GHz,Ram 512 DDR,HD 60GB
drafika Ati mobility 9700

Reklama
Puamik
nováček
Stav:

Příspěvekod Puamik » 09 úno 2007 22:12

dnes jsem mel stejny problem zpusobeny virem, udelal jsem obnovu systemu ze vcerejsiho data a uz je vse zase tak jak ma byt. Menu Start, Všechny programy, Příslušenství, Systémové nástroje, Obnovení systému

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Luboš » 10 úno 2007 18:38

Je mi divné, že odinstalace Keria ti nepomohla (jak píšeš). Mám dojem, že tato hláška souvisí právě s nastavením Keria (jak jsem se dozvěděl na netu). Pokud jsi provedla obnovení systému, tak jsi překontroluj, zda tato obnova je skutečně z bodu PŘED instalací Keria.

A k té tvoji poslední otázce: samozřejmě, že naformátování HD a reinstalace Woken ti tuto chybu odstraní (na 99.9%). Ale toto proveď až tehdy, když ti už nic jiného (ani odborníci z tohoto fóra) nepomůže.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

hankabila
nováček
Stav:

problém vyřešen a jak jsem na to přila

Příspěvekod hankabila » 12 úno 2007 16:19

Děkuji všem kteří se mi radou snažili pomoci a pro ty kterým by nastal podobný problém posílám tuto radu:

chybovou hlášku ,, could not tart DB server socket failed " a následnou totální nefunkčnost veškerého internetového připojení skutečně způsobilo Kerio. Dlouho jsem hledala odpověď na netu až jsem vyguglila :smile: po zadání celé hlášky do Googlu diskuzi na stránkách Keria kde psal borec úplně stejný problém. Nejprve došlo k zavirování počítače (první krok který jsem udělala ještě hned že jsem to projela Nodem a našla jsem virus) a následně se zhroutilo Kerio. Ať jsem dělala cokoli,odinstalovávala ho a nainstalovávala prostě už byly přepsané nebo pošramocené registry a síťové připojení v pr...i .a Kerio už nefungovalo . Hoch tam radil že mám zkusit prográmek WinSockXPFix1.2
který se dá stáhnout na http://www.stahuj.cz v sekci internet a sítě/bezpečnost/ostatní . Po stažení ho¨někam zkopírovat a spustit. Tato miniaplikace vám obnoví a opraví registry od Win socku a je vyhráno. Tady je odkaz na tu diskuzi : http://forums.kerio.cz/index.phpt=msg&t ... f20caa89...

Enjoy :D :D :D

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Start bez klávesnice
    od zik9 » 06 čer 2025 14:12 » v Windows 11, 10, 8...
    2
    1502
    od zik9 Zobrazit poslední příspěvek
    07 čer 2025 12:38
  • IDM hláška o nemožném stažení souboru Příloha(y)
    od bluenite » 04 črc 2024 11:08 » v Vše ostatní (inet)
    2
    4335
    od bluenite Zobrazit poslední příspěvek
    06 črc 2024 19:40
  • Překousané kabely reset sw, tlačítko start na case
    od Speedhack » 22 kvě 2025 00:04 » v Problémy s hardwarem
    12
    4404
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    29 kvě 2025 09:07
  • Domaci server
    od petrvorisek » 13 pro 2024 19:09 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC