Televizní karta - MPEG2
Televizní karta - MPEG2
Dobrý den, pořídil jsem si obyčejnou televizní kartu Leadtec WinFast TV2000 XP RM, analog, bez FM, mono. Důvod - nahrazení vysloužilého klasického videa a vytvoření DVD rekordéru v PC. Na kartu lze nahrávku uložit ve formátu MPEG1, MPEG2, nekomprimované AVI, DVD, Windows Media Video a VCD. Nejvýhodnější zřejmě je pro nahrávání v MPEG2, ale v tomto případě po spuštění nahrávání se program vypne. V případě nastavení MPEG1 není problém. Veškeré kodeky bych v PC měl mít. Všechny programy - BSPlayer, Power DVD atd. nemájí s ničím problém. Taky nelze spustit teletext. Mockrát děkuji za radu sběhlejším uživatelům... :)
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nejsem sice v oboru až zas tak silný v kramflecích ale ty nahrávky z TV budeš asi chtít strihat nebo alespoň vystříhávat reklamy. Pak je třeba nahrávku kterou pořizuješ z TV provést v co nejvyšší kvalitě za pomoci bezztrátových kodeků kdysi jsem se o tuto problematiku zajímal a byl mi doporučen kodek HUFFIUV kompresní poměr 1/3 na jeden film si připrav tak 20 až 30 GB volného místa na disku po střihu pak převáděj do požadovaného formátu. Při tomto způsobu práce je ale třeba dostatečně výkonný PC druhá alternativa je vyrobit HW profily a na sřih ořezat vše co by mohlo zatěžovat zbytečně procesor.
Jinak moje osobní zkušenost s nahráváním z TV .. kvalitně nahrát vystříhat a ripnout film z TV zabere tolik času že jsem raději přešel na stahování z P2P sítí většinou tam seženeš to co tě zajímá a není třeba se tomu tolik věnovat.
Jinak moje osobní zkušenost s nahráváním z TV .. kvalitně nahrát vystříhat a ripnout film z TV zabere tolik času že jsem raději přešel na stahování z P2P sítí většinou tam seženeš to co tě zajímá a není třeba se tomu tolik věnovat.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
Díky JP. Zase vím o něco více. Ohledně stahování z TV mi o kvalitu ani tak nejde. Nahrát si nějaký ten dokument, když jsem v práci a pak si ho přehrát, tady mi na kvalitě moc nezáleží. Jde spíš o to, že mám spoustu VHS kazet z dovolených s dětmi a tam bych tu kvalitu vyžadoval. Je mi však jasné, že už na těch VHS-kách je ta kvalita nic moc, tak aspoň, abych ji udržel :-) Tzn. že je lepší to stáhnout do MPEG1, než MPEG2, avi, DVD apod a po ořezu dát do DVD formátu před vypálením na DVD medium??? Za druhé: Tak jsem bez TV karty a začínám od píky... (vrácenka přes inet shop) Není to pro mě akutní, tudíž mám čas na přehodnocení a vybírání pro mě nejvhodnější karty. Předtím jsem si nic neprověřil. Chtěl bych ještě znalé poprosit,jakou TV kartu by mi doporučili k této sestavě: Athlon 2500+ Burton (1.83 GHz), MB: Gigabyte GA-7VT600 1394 GK: HIS Radeon 9550 128MB DDR, OP: 512MB, ZK: Creative SB Live, HDD: Seagate SATA1 250GB. Když se podívám na TV karty v inet obchodech, u některých píšou hardwarové požadavky: PCI 2.1, CPU Pentium 4 nebo AMD 2.4 GHz a vyšší, u některých, třeba stejného výrobce: PCI 2.1, CPU Pentium 4 nebo AMD 1.8 GHz a vyšší. Co mi pojede na mém procesoru a jaká karta by byla nejvhodnější? Stačí mi analog,mono, Není nutné FM. Pokrytí digitálem v těchto končinách vzhledem k byrokracii patřičných úřadú je v nedohlednu. Hooooodně děkuji za odpovědi...
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Jedna technická terminologická: formát DVD - ač spousta softvérů nabízí nahrávání do něj - neexistuje. DVD je označení nosiče - Digital Versatile Disc - a tzv. DVD formát je MPEG 2 s rozlišením 762 x 576 (možná se pletu, ale tak nějak ta čísla jsou).
Rozdíl mezi nahráváním do MPEG a DVD formátu je jen v tom, že při nahrávání do MPEG 2 ti to udělá jeden soubor s příponou mpg, zatímco při nahrávání do DVD ti to automaticky vytvoří adresářovou strukturu, jaká je na každém DVD - tj. Audio-TS, Video-TS a ve video ti to udělá jednotlivé VOBy. Způsob kódování je ale i v tomhle případě MPEG 2. Základní rozdíl mezi MPEG 1 a 2 je v účinnosti komprese. MPEG 1 požívá konstatntní datový tok, což má tu výhodu, že lze předem spočítat velikost výsledného soboru, ale soubor vychází větší, než při použití MPEG 2, MPEG 2 umožňuje kromě toho zvolit i variabilní datový tok, při kteréžto volbě je míra komprese závislá na rychlosti a "množství" změn v kódovaném signálu.
Rozdíl mezi nahráváním do MPEG a DVD formátu je jen v tom, že při nahrávání do MPEG 2 ti to udělá jeden soubor s příponou mpg, zatímco při nahrávání do DVD ti to automaticky vytvoří adresářovou strukturu, jaká je na každém DVD - tj. Audio-TS, Video-TS a ve video ti to udělá jednotlivé VOBy. Způsob kódování je ale i v tomhle případě MPEG 2. Základní rozdíl mezi MPEG 1 a 2 je v účinnosti komprese. MPEG 1 požívá konstatntní datový tok, což má tu výhodu, že lze předem spočítat velikost výsledného soboru, ale soubor vychází větší, než při použití MPEG 2, MPEG 2 umožňuje kromě toho zvolit i variabilní datový tok, při kteréžto volbě je míra komprese závislá na rychlosti a "množství" změn v kódovaném signálu.
-
- Pohlaví:
Nepleteš se, je to přesně tak. S doporučením TV karty to je asi problém. Používám WinFast 3 roky a jsem s ní velmi spokojen, ale tady asi záleží na jednotlivém kusu a troše štěstí při koupi. Pokud je karta O.K. pak velmi záleží na použitých ovladačích. Ty starší neumí DVDPAL, ale jen MPEG2 Good kvality (Optimal) apod. Tam už je datový tok nastaven na 6000kbps s rozlišením 640x480. U DVDPAL mám nastaven datový tok na 4000kbps a video kvalita na 333. Bitrate jde nastavit až na 10000kbps, ale pak je film velmi dlouhý a na klasické DVD se nevejde. Při 90 minutovém filmu se to na DVD vejde při nastavení cca 500kbps, ale pak se může vyskytnou problém když tam přetáhnou čas s reklamou.
http://das-konsult.cz/forum/album_pic.php?pic_id=1161
http://das-konsult.cz/forum/album_pic.php?pic_id=1161
- jarod72pm
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
re
Asi tuto kartu nenajdeš jmenuje se Genius Video Wonder Pro III (TV,FM tuner -stereo/nicam)
je to analog s čipem philips a i tobě doporučuji JEN TV karty s čipem philips!
Leadtec winfast není moc dobrá karta má problémy s nahráváním do mpeg2 a nemá kvalitní program v náhradě
A tyhle karty než se pořádně rozchodí no děs takže všem raději doporučuji se obloukem vyhnout kartám Leadtec a koupit lepší s čipem philips!
u Té mojí je v náhradě(pomalu poloprofi) program FLY 2000TV který na čipech philips kvalitně nahrává záznam na disk ve formátech (all AVI codeky co máš v kompu, mpeg1,2 ,VOB soubor!)
MPEG 1,2,vob jede přes kodek intervideo3 který se doplňuje do programu samostatně-a dá se sehnat.
Kvalita z VHS do MPEG1 je blbost dost si pohoršíš obrazem proto používej zásadně MPEG2 v klasickém PAL rozlišení ti to utáhne komp 2,00GHz asi 512MB paměti taky jsem si dělal zálohu VHS kazet s rodinou a super.
jinak nějaké info o tom vše je na : http://www.volny.cz/blizzardsweb/hardwa ... wonder.htm
ps:budu jí prodávat, nerad ji budu opouštět je totiž super ale přecházím na digital(kabel víš)
je to analog s čipem philips a i tobě doporučuji JEN TV karty s čipem philips!
Leadtec winfast není moc dobrá karta má problémy s nahráváním do mpeg2 a nemá kvalitní program v náhradě
A tyhle karty než se pořádně rozchodí no děs takže všem raději doporučuji se obloukem vyhnout kartám Leadtec a koupit lepší s čipem philips!
u Té mojí je v náhradě(pomalu poloprofi) program FLY 2000TV který na čipech philips kvalitně nahrává záznam na disk ve formátech (all AVI codeky co máš v kompu, mpeg1,2 ,VOB soubor!)
MPEG 1,2,vob jede přes kodek intervideo3 který se doplňuje do programu samostatně-a dá se sehnat.
Kvalita z VHS do MPEG1 je blbost dost si pohoršíš obrazem proto používej zásadně MPEG2 v klasickém PAL rozlišení ti to utáhne komp 2,00GHz asi 512MB paměti taky jsem si dělal zálohu VHS kazet s rodinou a super.
jinak nějaké info o tom vše je na : http://www.volny.cz/blizzardsweb/hardwa ... wonder.htm
ps:budu jí prodávat, nerad ji budu opouštět je totiž super ale přecházím na digital(kabel víš)
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
S nástupem digitálního vysílání bych doporučil zřejmě nějakou kartu která tento signál bude umět zpracovat. I tady to má ale háčky Digitální přenos umožňuje i vysoké rozlišení (HDTV) podle mých informací prozatím tento mód poskytuje pouze HBO ostatní kteří šíří digitální signál to prý stále ještě šidí. Na HDTV to chce i hvalitní grafickou kartu a slušný LCD monitor. LCD má vyšší rozlišení než klasický. Je třeba také vědět že v režimu HDTV se navyšuje datový tok tedy je třeba mít výkonější PC. Ke hlubšímu studiu ti možná pomohou diskuse na http://www.tvfreak.cz (jinak ale jako lamě se mi tam moc nevěnovali nabyl jsem dojmu i my sme se museli naučit hledej šmudlo prostě necítim se tam doma jako kdyby mi v kadibudce táhlo na prdku)
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- aproch
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Problémy s WinFast byly dost podrobně rozebírány na fóru http://tvfreak.cz.thor.anoweb.cz/module ... ame=Forums , ale před chvílí nebylo dostupné, dlouho jsem tam nebyl tak nevím... 

- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Já bych jen zapolemizoval s Honzou. Digitální vysílání u nás je v plenkách a ještě dlouho bude. V Plzni jste si k němu přičichli jen díky tomu, že náš Vraní Vrch ruší analogovou ČT2. německý digitální rozhlas. Nebýt toho, tak ani my, bychom o digitálu, ještě hezkých pár let, nic nevěděli. A kupovat si dnes kartu, která bude umět přijmout digitál v oblasti, kde bude až v roce 2010 (asi), mi přijde jako vyhazování peněz, když navíc zvážím vývoj cen a technický posun za tři roky, pak tuplem. A standard HDTV je v našem pozemském digitálu nereálný, umíme jen MPEG2.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Karlos ono je to tak že pokud máš PC doma a máš možnost přijímat v digitálu máš již polovic digitální televize doma a dokud se nevihrabem z plenek je koupě digi karty určitě levnější než koupě digi televize.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Dokud se nevyhrabeme z plenek, je ideálním řešením SetTopBox, používat drahou hračku, PC, na příjem digitální televize a ospravedlňovat to vysokou cenou TV přijímače, mi přijde trochu mimo mísu. SetTopBox stojí nějaké plus-mínus dva litry. Karta do PC stojí tak 15-16 stovek + kabeláž + redukce, nervy s nastavením, věčné zakopávání o kabely, nebo práce s jejich ukrytím. Suma sumárum, náklady stejné, pohodlí nesrovnatelné.
Ale to je jen můj sublektivní názor.
Podstatné je, že jariquick specifikoval, že nemá zájem o digitál, protože jeho realizace je v jeho končinách v nedohlednu. Z toho pramení má reakce na nesmyslnost pořizovat digitální kartu. V jeho případě bych se i vykašlal na kartu s TV tunerem, obstaral si video kartu a do karty šel rovnou z video OUT videa (a to i v případě záznamu TV programu).

Podstatné je, že jariquick specifikoval, že nemá zájem o digitál, protože jeho realizace je v jeho končinách v nedohlednu. Z toho pramení má reakce na nesmyslnost pořizovat digitální kartu. V jeho případě bych se i vykašlal na kartu s TV tunerem, obstaral si video kartu a do karty šel rovnou z video OUT videa (a to i v případě záznamu TV programu).
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 4266
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
03 bře 2025 07:11