Zdravím, mám takový problém. Potřebuji udělat v netbeans aplikaci (desktop application), která vytiskne dvourozměrné pole prvků. Vůbec ale nevím, jak bych ho měl vytisknout do jednoho textového pole (TextField). Napadlo mě použít třeba 2 a více textových polí a vytvořit dvourozměrné pole s řetězci, tzn. že bych do jednoho textového pole vložil všechny řetězce obsahující 1. řádek a tak bych to dělal až do řádku posledního. Ale to mi přijde dost neprakticé, takže jsem hledal na netu, jestli se to nedá nějak vytisknout lépe, ale bez úspěchu...Proto se obracím na vás, jestli nevíte, co s tím.
Předem díky za odpověď
Netbeans java application
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Ellrohir
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Netbeans java application
a musí to bejt zrovna TextField? což takhle použít jiný komponenty z javax.swing - např. JTextArea (případně JList nebo JTable, ale s nima je trochu složitější práce)
http://docs.oracle.com/javase/tutorial/ ... tarea.html
http://docs.oracle.com/javase/tutorial/ ... tarea.html
"Zprávy mají velikost, třeba i nulovou, a mají nějaký význam, třeba i žádný."
- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nevím jak to je u Javy, ale teoreticky stačilo něco jako label v .NETu, tam by jsi cyklem vypisoval všechny hodnoty. Byla by tam podmínka, že pokud by jsi došel na konečnou hodnotu v řádku, tak by jsi použil znak "\n", což znamená "jdi na další řádek" (nevím jestli to java podporuje). Toto řešení je sice trochu složitější, ale hodí se na nekonečně velkou tabulku.
Nevím jestli to Java pobere.
Nevím jestli to Java pobere.
- Ellrohir
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
v tom JTextArea "\n" funguje
takže stačí pomocí funkce append() přidávat jednotlivý hodnoty pole a když se dojde na konec "řádku", tak přidat to "\n"

"Zprávy mají velikost, třeba i nulovou, a mají nějaký význam, třeba i žádný."
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Jo díky, funguje to bezproblémově. Ale ještě jedna maličkost. Jak udělám, aby se každé číslo tisklo pod sebou? Normálně jsem to dřív při výpisu na obrazovku dělal pomocí System.out.format, ale tady nevím...
--- Doplnění předchozího příspěvku (29 Led 2012 19:45) ---
Tak dobrý, už jsem to našel. Udělal jsem to pomocí String s=String.format("%3d",s); a použil jsem text courier new a všechno krásně funguje. Takže ještě jednou díky za rady
--- Doplnění předchozího příspěvku (29 Led 2012 19:45) ---
Tak dobrý, už jsem to našel. Udělal jsem to pomocí String s=String.format("%3d",s); a použil jsem text courier new a všechno krásně funguje. Takže ještě jednou díky za rady

Zpět na “Programování a tvorba webu”