stahování programu do počítače

...

Moderátor: Mods_senior

moto88
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

stahování programu do počítače

Příspěvekod moto88 » 12 úno 2007 22:46

ahoj potřeboval bych poradit,mam takovy problem,použivam windows XP a prvni harddisk C: je uplne plny,tak jsem si koupil druhy harddisk E: a snazim se stahovat na nej.Nastavim to v nastrojich...nastavení...stahovaní do E: ale stejne me to ubíra pamet na harddisku C: i kdyz ikonka a instalačka je na harddisku E pořad me vyskakuje upozorneni ze hdd C je plny a ze mam neco vymazat.dik za rady

Reklama
Elusive
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 12 úno 2007 23:35

Nějak není jasné, ve kterém programu jsi nastavil cestu na E:. Ten program se ti nainstaloval na C:? Každopádně - mít úplně plný systémový disk je blbost, vyčisti, odinstaluj nepotřebné věci a data (obrázky, hudbu, filmy...) přesuň na E:. Pak by neměl být problém. :wink:

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 12 úno 2007 23:55

Nastavení: Nástroje - Možnosti - Hlavní - Správce stahování a označit kroužek Uložit všechny soubory do E:\zde případně adresář kam chceš ukládat. Jinak při stahování souboru je dočasně soubor ukládán do adresáře Temp na C a po stažení uložen tam jak máš nastaveno. Uvolni si místo na disku C, jak Ti bylo již raděno.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

moto88
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod moto88 » 12 úno 2007 23:58

díkas ale takhle jsem to přesne mel nastaveny a stejne se me to odecita z harddisku C,problem je ze ja nic zbytecneho na C uz nemam vsechno jsem promazal a mam tam uz jenom dulezite programy.Jo stim ze bych to pretahnul na disk E to me taky napadlo,ale nechci si v tom delat neporadek.Kdyz sem zacal ted stahovat photoshop mel sem na C 290MB volnych a ted uz mam jen 170Mb :idea:

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 13 úno 2007 00:51

IE opravdu při brouzdáním netem ukládá a ukládá. Nemám s tím moc zkušeností, ale tuším, že při stahování souboru ho napřed uloží někam do Tempu na C: a teprve pak ho nakopíruje do zadaného cíle. Pokud opravdu nemůžeš na C: nic smazat/přesunout (jak velký máš disk), zkus použít třeba Operu - ta stahuje přímo tam, kam jí poručíš. Nebo nějaký download manager.

moto88
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod moto88 » 13 úno 2007 11:15

no ja pouzivam mozillu.

wichin
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod wichin » 13 úno 2007 11:17

něco co nepotřebuješ na C smaž nebo dej na to E. Brouzdání na netu ti plní C jako třeba zmiňovaný temp, cookies a jiné. Já po jednom dni na netu smažu až 300mb tohoto svinstva. Na čištění používej třeba program ccleaner.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 13 úno 2007 11:33

Tak třeba IE i modzila používá Cookes a poud je všecho v původní instalaci bude ti to stále ubírat místo na disku C:
Tady bych přeinastaloval některé programy obvláště pokud je systémový disk ATA tedy na IDE sběrnici a přidaný disk je SATA tedy na sériové sběrnici je ten pridaný disk o hodně rychlejší.
Udělej si na přidaném disku adresář "program files2" a všechny větší programy odeber a nainstaluj znovu při výběru když se tě to ptá kam instalovat mu zadej E:\program files2 uvolníš tak místo na C: disku a zároveň zrychlíš načítání třeba u her Fajnšmekři doporučují mít systém na samostatném disku třeba Mijája se tu chlubil že na systém mu stačí 10GB disk.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

guest

Příspěvekod guest » 13 úno 2007 13:18

10GB musí v pohodě stačit. Já mám na "C" obsazeno 10,5GB a dělám tam úplně všechno co potřebuju. Je ale otázka, co kdo potřebuje. Mám tam asi 5O her, ale vesměs rádoby logické, takže velikost se v průměru pohybuje 5MB/hra. Na screenu je vidět asi polovina aktuálně používaných programů.
http://das-konsult.cz/forum/album_pic.php?pic_id=1165
Jinak hudbu, důležité věci, rozpracovaná videa mám na "E".
Standardně všechno ukládám na "C". Když se mi např, stažený program líbí a mohl by být v budoucnu užutečný, tak ho zkopíruju na "D" a když tam jsou cca 4GB tak to vypálím a smáznu. Celkem se mi osvědčilo mít obraz "C" na "D" včetně nejpoužívanějších a rozsáhlejších souborů, jako např. Office a Photoshop, ale jen celkem. Jelikož pořád něco stahuju a zkouším, tak tam potom v tom obrazu dost věcí chybí a musí se doinstalovat a tak teď hledám nějaké jiné řešeni. Ale obecně to funguje dobře.

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 13 úno 2007 13:34

Naprosto souhlasím s Blue Spirit. Nějak mi hlava nebere, že máš sys disk plný a není možno nic smazat ani přesunout na druhý disk. Snad pokud máš systémový disk maličký, v řádech GB. Ale pokud sis koupil druhý disk a ten má IMHO řádově desítky GB - vyměň je. :wink:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (sw)”